Τα άγλυκα γλυκά της Λίνας :)


Είπα να σου φτιάξω την διάθεση λίγο χιχι τόσος κόπος να συμμετέχεις στο παιχνίδι πσσσ μονο εγώ μπορώ να σε καταλάβω!!! 

Να σου κάνω εγώ τα αγλυκα γλυκά να μάθεις. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την απάντηση της Λίνας στην Βιργινία αλλά και σε όλους μας. Δεν είναι απαραίτητος ο σχολιασμός για να νιώσουμε την ζεστασιά και τη φροντίδα ενός ανθρώπου. Η Λίνα θεωρείτε απο τους παλιούς. Ασπετιανή με τα ούλα της! Γελάω, γιατί πραγματικά έχει ένα δικό της δρόμο να σερφάρει με τους δικούς της κανόνες, έχει δικά της όργανα πλοήγης  

Έκλεψα ένα σχόλιο της από εδώ Άγλυκα

Αιχμαλωτίζω λοιπόν την πανέμορφη συνταγή της και την ζεστασιά της ψυχής της. Οχι απλώς Λίνα μου δεν είσαι «μονόχνωτη φίλη» αλλά και για όσους σε γνωρίζουν από κοντά είσαι μια υπέροχη γυναίκα 

Τα κουλουράκια της Λίνας 

250 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 

* 3/4 κούπας ζάχαρη άχνη 

* 2 αυγά μέγεθος Large

* 1/4 κούπας γάλα 

* 3/4 κουταλιάς γλυκού μαστίχα (κοπανισμένη στο γουδί με λίγη ζάχαρη) 

* 1 φαριν απ μισόκιλο και μισή κουταλιά baking powder

* 1 κρόκο αραιωμένο με ΛΙΓΟ νερό για το άλειμμα 

αφού τα αλείψεις πασπαλίζεις ΛΙΓΗ χοντρή ζάχαρη από πάνω

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο στο μίξερ με τη ζάχαρη να αφρατέψει (θέλει περίπου 7 ΛΕΠΤΆ στο μπωλ ), ανακατεύοντας κατά διαστήματα με τη σπάτουλα τα πλαϊνά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα σταδιακά. Προσθέτουμε τη μαστίχα, το γάλα και λίγο λίγο το αλεύρι .ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ . ΔΕΝ θέλει ζύμωμα το αλεύρι . Μπαίνει πασπαλιστά και απλά ανακατεύεται με τα χτυπημένα ζαχαροβούτυρο αυγά. H ζύμη πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Δεν χρειάζεται να μείνει στο ψυγείο. Αρχίζουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας. Το παραδοσιακό σχήμα  στα σμυρνέϊκα κουλουράκια είναι οι βαρκούλες. Κάνουμε κορδόνια μήκους 25 εκ. περίπου και διπλώνουμε στα τρία, ενώνοντας με τσίμπημα τις άκρες. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί την οποία αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο . Αλείφουμε προσεκτικά με τον αραιωμένο κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά).

σημείωση: αύριο ρίχνομαι στην μάχη μπας και καταφέρω να φτιάξω κόκκινα αυγά. Μεταξύ μας αν αν βγουν κόκκινα πολύ θα με απογοητεύσουν !!!!

Καληνύχτα Μορεάλη μου 🙂


Advertisements

30 σκέψεις σχετικά με το “Τα άγλυκα γλυκά της Λίνας :)

  1. ΑΥΓΑ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΝΑ ΚΑΝΕΊΣ ΚΥΡΊΑ ΠΑΛΤΟΥ ΜΟΥ!!!!!!!!!

    ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΔΕ ΤΑ ΤΡΩΩ.

    ΚΑΤΩ ΓΙΝΕΤΕ ΧΑΜΟΣ, Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΓΓΟΝΕΣ ΤΗΣ ΒΑΦΟΥΝ ΑΥΓΆ
    ΚΑΝΟΥΝ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ Κ.Λ.Π.

    ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!

    Μου αρέσει!

  2. πιτσιλωτα αυγα γινονται τα ασπρα αυγα Το διαπιστωσα σημερα ειτε
    το πιστευεις ειτε οχι τα μισα μου βγηκαν πιτσιλωτα ατακτα Για να
    εξηγηθω τα μισα αυγα ηταν καφετια και τα μισα ασπρα Τα ασπρα εκαναν
    επανασταση…Βαμενα δακτυλακια εχω

    Μου αρέσει!

  3. Βιργινία δεν ξέρω καν αν έχουμε χιώτικη μαστίχα εδώ. Το πιο
    πιθανό να υπάρχει στα ελληνικά σουπερ μάρκετ, το πιο δύσκολο είναι
    το βούτυρο τύπου Κερκύρας τσου με τίποτε… οπότε εγώ λέω βουρ στο
    σπίτι σου και μετά στης Λίνας χαχαδκξφασδκξφ

    Να στε καλά και οι δύο!

    Καλή Ανάσταση 🙂

    Μου αρέσει!

  4. πσσσ τι μου θύμησες Ελένη μας !!! Αυγά ουράνιο τόξο κάναμε
    μικρές με κάτι ζελέδες μπογές που μας έπαιρνε η μαλούμα…ώρες με
    την αδελφή μου γινόμασταν ένα με τα χρώματα!!! Φαντάζομαι τις δύο
    εγγονές καλά η μία η άλλη? αχμμ πες πως από τώρα ζυμώνει τσουρέκια,
    όχι όχι πες το μου !!!

    Και του χρόνου να είναι καλά να μοσχομυρίζουν το κτίριο όοοοοολο

    Καλή Ανάσταση 🙂

    Μου αρέσει!

  5. χκλξα΄κ΄δξφ΄λασδξφλκσδξφασδ δεν ζητούσα ρε παιδί μου και εγώ δύο
    εισιτήρια με επιστροφή για Ελλάδα !!!! Πσσσ κάναμε επιστημονική
    ανακάλυψη τα άσπρα αυγά γίνοντια πιτσιλωτά χακξδκφξασκδφξ θα δω πως
    θα τα πάει και μια φίλη εδώ στη Μορεάλη μου. Ασπρα βάθη κατακόκκινα
    της βγαίνουν.

    Οκ θα βάψω μισά μισά 🙂

    Κόκκινα δακτυλάκια χιχιχιχι σήμα κατατεθέν 🙂 🙂 🙂

    Και του χρόνουυυυ καπετάνισσα !!!

    Μου αρέσει!

  6. Ετσι νομίζω Νικήτα, θα πρέπει να βγαίνουν πολύ νόστιμα, μου
    άρεσε που τα πασπαλίζει και με χοντρή ζαχαρίτσα. Είναι μερακλού,
    που να δοκιμάσεις καφεδάκι από τα χεράκια της 🙂

    Καλή Ανάσταση, με πολλές πολλές ευχές και φιλιά 🙂

    Μου αρέσει!

  7. Καλησπερίζω!
    Έχω να πω ότι σαν Πιστοποιημένος Πειρατοσέφ κι έχοντας
    προηγουμένως μελετήσει ενδελεχώς την παραπάνω συνταγή, την Εγκρίνω
    και τη Συνιστώ προς όλα τα μέλη του Πειρατικού.
    ‘Ετσι, γιατί πρέπει να τηρούμε και κάποιες διαδικασίες! 😛
    😛
    Αυτά προς το παρόν. Φιλιά!
    🙂

    Μου αρέσει!

  8. Η άγλυκη συνταγή της Λίνας έχει τη γλύκα της.

    Με παρέσυρε η μυρωδιά της μαστίχας και την κρατάω. Eπειδή φτιάχνω
    κουραμπιέδες με μαστίχα και είναι φοβεροί, συμπεραίνω ότι και τα
    κουλουράκια δεν θα πηγαίνουν πίσω.

    Καλή επιτυχία στα αυγά.

    Αν βγουν ψυχεδελικά, δεν πειράζει:)

    Μου αρέσει!

  9. Πόση γλύκα συνοδεύει μια «άγλυκη» συνταγή. Προφανώς Μάνια θα
    έχει συστατικά που είναι τυλιγμένα και βουτηγμένα σε ενός άλλου
    είδους ζάχαρης που γλυκαίνει τη διάθεση και την καρδιά.

    Να σου ευχηθώ ολόψυχα καλά Αυγουλάκια, θα είναι κόκκινα. Και όμορφα
    ευλογημένα κουλουράκια.

    Καλό βράδυ να έχεις.

    Μου αρέσει!

  10. Κοίτα, εγώ όλα αυτά τα βαριέμαι αλλά τώρα που άλλαξε η
    οικογενειακή σύνθεση, είπα να καταβάλλω προσπάθειες. Αποτέλεσμα:
    κουλουράκια που είναι άγλυκα-γλυκά και δεν θυμίζουν πάσχα (αλλά
    είναι μικρά και τραγανά για τον καφέ μου , μια χαρά), αυγά με
    χορτάρι θάλασσας-και με βαφή εμπορίου-και το καλύτερο, με χρώματα
    ζαχαροπλαστικής που βγαίνουν βεραμάν και ό,τι άλλο θέλεις, μια χαρά
    για μικρά παιδιά,

    τσουρέκι Καραμολέγκος-ωραιότατο!,

    ένα κουτί ελβετικές σοκολάτες σε ό,τι γεύση θέλεις, μέχρι και με
    αλάτι,

    μαγειρίτσα τσου!,

    και τα κρέατα για τους άντρες και ό,τι βγει, εγώ μια σαλάτα θα
    φτιάξω και θα είμαι θεά!

    Μου αρέσει!

  11. Αχ μωρε δεν σε πρόλαβα να σου πω, να παρεις βαφη με
    νεραιδόσκονη, δεν πειράζει του χρόνου.

    Οσο για τα κουλουράκια εγω θα παω στην Βιργινία , να τα βρω έτοιμα.

    Καλή Ανάσταση Γιορτουλα μου !!

    Μου αρέσει!

  12. πσσ τώρα που έχει την ενέκρινε ο πειρατοσέφ πσσσ μιλάμε πάει για
    πρωταθλητισμό γλύκας και πολλών πολλών χρυσών σκούφων !!

    Να σαι καλά Αλογό μου Σε φιλω 🙂

    Μου αρέσει!

  13. χαχαχαχαχ η μεγάλη φασαρία ενώ η Κωσταντίνα ζυμώνει μέχρι και
    πίτσα ε? αχμμμ νομίζω μια αδυναμία την έχεις χιχιχιχιχι

    Να περάσεις όσο πιο όμορφα γίνεται αυτές τις μέρες Το έχεις ανάγκη
    όπως και όλοι μας

    Σε φιλώ Ελένη μας 🙂

    Μου αρέσει!

  14. Γιάννη μου μεταξύ μας η Λίνα έχει ένα τεράστιο γυαλινο βάζο και
    εκεί έχει πολλά πολλά γλυκά μυστικά μέσα σε κοχύλια κρυμμένα!!
    Φυσικά και της έκλεψα ένα χιχιχι

    Τα αυγά βγήκαν κόκκινα!!! Δεν έχουν καμιά προσωπικότητα. αχμμ άντε
    ίσως λίγο κάποια φέρνουν προς το ρουζουλί χαχαχαχαχαχα

    Να περάσεις πανέμορφα Γιάννης μας Να κουραστείς όσο δεν πάει !!!

    Καλή Ανάσταση

    Μου αρέσει!

  15. ααα έχω δοκίμασει σοκολάτα με αλάτι, χοντρό …είσαι μεσα στην
    νιρβάνα της γλύκας και ξαφνικά πάρε μια αλμύρα να νιώσεις άνθρωπος.
    χαχχαχαχ

    Πενθεσίλεια το διασκεδάζεις βλέπω ε?

    Οσο για τη σαλάτα, τι να πω … γνωρίζεις βεβαίως βεβαίως πως έχεις
    το πιο κρίσιμο πιάτο έ? Αμ θέλει τέχνη σαλάτα !!!

    Καραμολέγκος πσσσσ τι λες τώρα …

    ε για τα κουλουράκια …όντως αυτό έλεγα και στην Λίνα, άμα δεν
    είναι πολύ γλυκά είναι τελεια για βούτες, πόσο μάλλον που είναι και
    λίγο τραγανά!! αααα είσαι και εσύ επι των βουτών στον καφέ ε?
    τέλεια!!

    Μου αρέσει!

  16. Τι είναι αυτή η βαφή ε? ε? αααα όλα και όλα … τώρα πάει..
    έγιναν σεμνά και κόκκινα αχμμμ εδώ που τα λέμε όμως έχω λιγη
    χρυσόσκονη ε … ενα θα το βάψω και θα το φέρω εδώ!!!

    Καλή Ανάσταση, Αλίκη στην χώρα των βοτάνων, να περασεις πανέμορφα
    🙂

    Μου αρέσει!

  17. Μπήκα μόνο να ευχηθώ Καλή Ανάσταση στην πυρόξανθη θεά (ΠΞΘ,
    θυμάσαι; ) και στο υπερατλαντικό παλτό και φεύγω καθώς έχω την
    υψηλή επιστασία της μαγειρίτσας…
    🙂

    Μου αρέσει!

  18. εμ λες να μην θυμάμαι Αλογό μου !!! Περισσότερο χαίρομαι που
    θυμάσαι εσύ 🙂 🙂

    Σε ευχαριστούμε !

    Καταλαβαίνω καταλαβαίνω η μαγειρίτσα είναι ιερή στιγμή για έναν
    μοναδικό σεφ του είδους σου !!!! Οι εντολές σου θα πρέπει να
    εφαρμόζονται μέχρι την παραμικρή τους λεπτομέρεια! Δύσκολη επίπονη
    η εργασία σου 🙂

    Δύο το μεσημέρι εδώ ήρεμο Σάββατο…με το δικό του μεγαλείο!

    Ναι σαι καλά Καλή Ανάσταση 🙂

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s