Ταξίδεψε από την Ελλάδα με Τσολιάδες !!!

Λοιπόν να βάλω πρώτα όλους τους συνδέσμους που πρέπει, σε αυτή την εγγραφή

Πήρα μέρος στη «Φωτο-Συγγραφική  σκυτάλη»,που διοργάνωσε  η αγαπημένη μου marypertax. Η συμμετοχή μου ήταν αυτή Να πας να γαμηθείς Ψευδαίσθηση 

Και μετά από κλήρωση που έγινε κέρδισα!

Τα γράψαμε όλα και τα συμφωνήσαμε!! Τι συμφωνήσαμε;;; δεν κατάλαβα η ξανθιά !!! Δεν ήθελα να κερδίσω δώρο. Αν ήξερα πως υπήρχε δωράκι δεν θα έπαιρνα μέρος. Και όμως η εταίρα Ψευδαίσθηση που έχω, αυτή ντε της ανωνυμίας βρήκε τρόπο να με εκδικηθεί. Είμαι ψευδαίσθηση μου είπε! και μου το είπε τόσο απλά.

Θυμάμαι την πρώτη φορά που έπαιξα σε μπλογκοπαιχνίδο. Ωραία τα παιχνίδια στο παθ, μου θύμιζαν ερωτήσεις λευκωμάτων. Ευχάριστα δροσερά, με σκοπό να αναδείξουν ως μόνο ταλέντο την ευστροφία μας, να κάνουμε λίγη διαδικτυακή παρέα όσοι είχαμε το καλαμπόκι για το αι και το κιου, χωρίς ονοματεπώνυμο ή τουλάχιστον να μάθουμε να βάζουμε συνδέσμους κρικάκια. Τότε δεν ήξερα την αξία που έχουν οι σύνδεσμοι… Τώρα τελευταία έμαθα για την αξία που τους δίνει ο γούγλης, για να γίνεις ξακουστός πρέπει να έχεις πολλά πολλά δακτυλάκια να σε δείχνουν και μετά αποκτάς δύναμη να δείχνεις εσύ και έτσι φτιάχνεις το μαγαζάκι σου.

Γράφω τι γράφω? Προσπαθώ να πω κάτι με ευγενικό τρόπο… αλλά δεν …  Θα το γράψω ξεκάθαρα, με ενοχλεί η φράση «μπράβο κερδίσατε σε κλήρωση δώστε μου την διεύθυνσή σας να στείλω το δώρο σας» Τι μπράβο? δεν έκανα κάτι. Ποια κλήρωση? Δεν ήξερα πως υπήρχε κλήρωση και δώρο. Τέλος πάντων, γιατί να σου δώσω την διεύθυνσή μου, πες που να έρθω να το παραλάβω …. Κοινώς με πιάνει το στριμμένο μου ή το ψευτοαναρχικό μου.

Έλα όμως που με την Μαίρη παίζαμε στην παλιά γειτονιά του παθ. Δεν είναι πως την ξέρω, καθόλου δεν την ξέρω. Δεν ήρθε σε συναντήσεις που κάναμε, δεν έγινε μέλος της Παρέας των Ρεμαλιών» μια παρέα που στα πρώτα Χριστούγεννα μου στην Μορεάλη μου έστειλε ένα κουτί νααααα τόσο μεγάλο με ένα σωρό πράγματα γεμάτα αγάπη ! Μια παρέα που τα Χριστούγεννα ανταλλάσσουμε κάρτες. Μια παρέα που στο άσχετο λαμβάνω από την Ελένη μια Εικόνα ή από τον Γιάννη ένα διακοσμητικό τοίχου και από τον Δημήτρη δωράκια που διάλεξε το στριμμένο του, αααα ναι και από την Βιβή δωρεάν υπηρεσίες λογιστή !!!

Την Μαίρη δεν την ξέρω, όμως την ξέρω αλλά για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν την ξέρω. Ξέρω όμως αυτή την αυθόρμητη χαρά της, που δεν έχει σχέση με πωλήσεις και αναγνωσιμότητες   Να ας πούμε της αρέσει να φτιάχνει όμορφα κουτιά και της τα «βουτούν» οι γύρω της, ειδικά αυτά που της αρέσουν!!!

Έβαλα την Στριμμένη ψευτοανάρχα στην άκρη, διασταύρωσα πως δεν θα στοιχίσει ο κούκους αηδόνι το δέμα … και έδωσα διεύθυνση στο τσολιά

Και ήρθε ο τσολιάς μαζί με άλλους τσολιάδες

και μαζί το κουτί  από την Μαίρη…. το αγάπησα αυτό το πακέτο

και την εξαιρετική κάρτα

αλλά και το κουτί βιβλίο 🙂

Το αγάπησα όχι γιατί ήταν μέρος του παιχνιδιού άλλα γιατί έχει την γλύκα της ζάχαρης άχνης και μελιού από τα χεράκια της και γιατί η Μαίρη όταν βάλει κάτι στο μάτι, όπως το φλουρί … ε δεν της κάθεται

Σε φιλώ

Η γνωστή με την ψευδαίσθηση της άγνωστης Μάνια 🙂

 

32 σκέψεις σχετικά με το “Ταξίδεψε από την Ελλάδα με Τσολιάδες !!!

 1. Eμ δικαίως κοπέλα μου !!!!!!!!!!!!

  ….Βλέπεις στην προσπάθεια μου, ανακάλυψα πως είμαι μεν ο χωματόδρομος, είμαι όμως και τα χωράφια, ο αέρας, ο ορίζοντας αλλά και ο απλός προορισμός που φωτογραφίζει μια πειραγμένη φωτογραφία. Είμαι η πραγματικότητα, σκληρή αλλά γυναικάρα! Γι αυτό καλή μου μιας και νερό δεν κουβαλάς, θα σου πω το απλό : «Αν αυτή την εποχή της ξεραΐλας , τα κλαδιά στο δεμάτι που κουβαλάς, δεν έχουν επάνω σπόρους για να φυτέψω, δεν σε χρειάζομαι… άρα να πας να γαμηθείς αλλού, αλλού να βάλεις φωτιά να κάψεις τα ξερά. Το κατάλαβες θαρρώ, είμαι εγωίστρια, φωτιά»…..

  ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. ¨Ορους η αγάπη δεν έχει, αλλά επειδή είναι πολύ μεγάλη δύναμη θέλει γερές καρδιές 🙂
   Αντε πότε θα έρθω από την Ελλάδα να συναντηθούμε από κοντά !!! Θα φτιάξω μια τεράστια παρέα και λέω να έρθουμε στο βουνό σου χαχαχαχα που πάτε? Πάμε να βρούμε την μαγισσούλα !!!
   Σε ευχαριστώ, όλοι οι άνθρωποι αξίζουν δώρα ή μάλλον αξίζουν δεν αξίζουν νομίζω πως περίσσοτερο χαρούμενος νιώθει αυτός που προσφέρει ένα δώρο.
   Σε φιλω΄α και α και ααα

   Μου αρέσει!

 2. Ωωωωωω ομορφιές !!!
  κοίτα να δεις τώρα τι φέρνουν οι …τσολιάδες ! τι κουβαλάνε ! και να το όμορφο κουτί. Και να η θετική του αύρα, και να οι ευχές, το άρωμα της δημιουργίας, της γλυκιάς αυτής σχέσης που πολλές φορές χτίζεται εδώ με τρόπο ζεστό και ανθρώπινο.

  Πολύ όμορφο το δώρο της Μαίρης. Με τα χεράκια της. Και έχει καλλιτεχνικά χέρια αναμφισβήτητα.
  Να το χαρείς Μάνια μου μαζί με τις συμμετοχές σου στην όμορφη εδώ γειτονιά μας.
  Φιλάκια.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Αλήθεια σου λέω Γιάννη είχε πολλούς τσολιάδες , άλλα δεν τους φωτογράφισα όλους γιατί γλυκοκοίταζαν τις δύο δεσποινίδες διευθύνσεις και δεν ήθελα να μπω ανάμεσα στο τρυφερό τους φλερτ (τι λέω πάλι? χαχαχαχα )
   Ναι δεν είμαι και τόσο σίγουρη για συμμετοχές μου σε παιχνίδια, είναι δύσκολα, εμένα μου αρέσουν τα εύκολα χαχαχαχαχα
   Σε φιλώ 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

  1. ωωωω …. σιγά μην το δώσω στα σποράκια !! Δικό μου δικό μου είναι τούτο χαχαχαχα μαζί και το κουκί και το ρεβίθι Αντε καλά θα τους το πάω να το ακούσουμε το Σάββατο 🙂 🙂

   Σοβαρά για τα μικρά μου είναι δύσκολο να το μάθουν αλλά είναι όμορφο για πιο μεγάλες τάξεις και θα το προτείνω στην συνάντηση διδασκάλων που έχουμε σε δύο Σάββατα από τώρα.
   Έχουμε την αποφοίτηση τον Μάιο, και φέτος στην έκτη δημοτικού αποφοιτούν δικά μου παιδιά που τα είχα σποράκια. Καταλαβαίνεις το κλάμα που έχω να ρίξω, από την μια να αποφοιτούν τα δικά μου του νηπιαγωγείου και στο καπάκι τα μεγάλα βλαστάρια
   Σκέφτομαι και πες μου τη γνώμη σου για αυτό το τραγούδι

   Πολύ πολύ σε ευχαριστώ μαγισσούλα που ξαναπέρασες 🙂 🙂
   (νομίζω πως είμαι από τις αγαπημένες σου φατσούλες χαχαχα )

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Ναι Μάνια μου, ΜΑΖΙ! 😀
    Και αυτό το τραγούδι μπορούν να το τραγουδήσουν τα «μεγάλα» σποράκια της έκτης! 😛
    Μου αρέσει πολύ ο Πορτoκάλογλου, άσε που έχει παντρευτεί την παιδική φίλη του αδελφού μου! 😉
    Είδες πόσα πράγματα καταφέρνουμε όταν οι καρδιές δουλεύουν μαζί;

    Μαζεμένα και τα ΑΑΑΦιλάκια καρδούλας! ❤

    Αρέσει σε 1 άτομο

   2. … όταν δουλεύουν οι καρδιές στους ίδιους κτύπους κυμάτων όλοι βγαίνουμε κοντοσυγγενείς, άλλωστε τι είναι η Γη μια συνοικία κάπου στο σύμπαν 🙂
    Αξιόλογος τραγουδοποιός ο Πορτοκάλογλου 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Να το χαρείς Μάνια μου. Είναι από τα όμορφα της μπλογκογειτονιάς μας. Πόσο μεγάλο ταξίδι έκανε έτσι; Μπράβο και στη Μαίρη που έφτιαξε ένα όμορφο κουτί γεμάτο μυρωδικά και το ταξίδεψε ως εσένα.
  Το νέο παιχνίδι είπε η Μαίρη θα ξεκινήσει σε λίγο. Να σαι μαζί μας ναι;
  Φιλάκια

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Τεράστιο ταξίδι να φανταστείς το κουβαλούσαν αρκετοί τσολάδιες !!
   Από κοντά είναι ακόμη πιο όμορφο και με πολύ αγάπη φτιαγμένο, έβαλε το ταλέντο της η Μαίρη 🙂 🙂
   Δεν υπόσχομαι … δεν είμαι για σοβαρά πράγματα εγώ χαχαχαχα αγριεύει το μέσα μου χαχαχαχα
   Το ξέρεις πως σε αγαπώ ναι; (πες ναι γιατί θα σε εκφοβίσω ακαξδ΄φλαξεςξφαξδφςο)
   καλημέρα εκεί 🙂

   Μου αρέσει!

   1. Ναι το ξέρω χαααχααχα ας εκφοβίζεις αν θες όσο θες …μ’αγαπάς και το ξέρω!!!!!!!!!!!! (παίρνω το καλάμι μου και φεύγω) Και σε περιμένουμε στην νέα Σκυτάλη που ξεκίνησε. Στα δύσκολα σε θέλω.Τι σόι θεά εισαι αν επιλέγεις εύκολα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Αρέσει σε 1 άτομο

   2. … (πάει το έχασα το παιχνίδι … με κατάλαβε… άντε τώρα να το παίξω άγρια χαχαχα )
    Μα μα … είμαι ο ορισμός της εύκολης θεάς λέμεεεε απαπαπα δεν τα μπορώ τα δύσκολα … αχμμ εκτός εκτός να παίζεται κανένα παιχνίδι ανταρσίας στην νέα γειτονιά και ακόμη δεν το έχω καταλάβει η ξανθιά χαχαχαχαχα είναι ευκολάκι για μένα οι ανταρσίες… Γελούσα τόσο πολύ με τα παιχνίδια μας στο παθ… αυτά είναι σοβαρά και δεν τα μπορώ.
    Φιλί ..μπου … μπα δεν φοβάται !!!

    Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Ήταν πολύ ωραία η συμμετοχή σου, γι αυτό και πήρες δώρο!
  Και τι δώρο!
  Από τα πιο καλαίσθητα που κυκλοφορούν στη γειτονιά!
  Μα ακόμα κι η κάρτα! Πανέμορφη! Όχι, δες την!
  Και τα ποτ πουρί μέσα στο κουτί-βιβλίο!
  Τι χρώματα, τι ευωδιά!
  Καλώς τα δέχτηκες τα δώρα σου Μάνια!
  Καλημέρα! 🎈

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Δεν έχει να κάνει με την ομορφιά της συμμετοχής, υπήρχαν αρκετές καλύτερες από τη δική μου (χαΐδεύω την χαίτη μου ως λιονταράκι, που βρήκες την ανάρτηση μου τόσο καλή) … τι έλεγα… α ναι… δεν ήταν που λες αυτό ο λόγος που κέρδισα στην κλήρωση αλλά το γεγονός πως δεν ήθελα να κερδίσω και μου πήγε κόντρα το σύμπαν χαχαχαχαχα
   Σου λέω είναι πανέμορφο και μάλιστα μπορεί κάποιος αν θέλει να αλλάξει την φωτογραφία των λουλουδιών και να βάλει μια προσωπική πορτραίτο , ασπρόμαυρη ας πούμε 🙂
   Η Μαίρη είναι πανέξυπνη και διακριτική, δεν τα έχει ποτίσει με έλαια, προφανώς για να διαλέξω μια ευωδιά που θα μου αρέσει !!!
   Οσο για την κάρτα τόσο απλή αλλά και τόσο μελετημένη για να γίνετια ξεχωριστά όμορφη… αχ… πάντα με συγκινεί ο γραφικός χαρακτήρας των ανθρώπων (ακόμα και των γιατρών που κατά κύριο λόγο είναι καρδιογραφήματα χαχαχα)

   Καλημέρα εκεί 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Βρε βρε έφτασε το δέμα μου; Καιρός ήταν! Επίσης πρέπει να σου πω εκτός από το ότι χαίρομαι που σου άρεσε μια και έβαλα πολύ μεράκι και φροντίδα και αγάπη, πως δεν σημαίνει πως το να δεις στη φάτσα κάποιον τον γνώρισες κιόλας! Μέσα στη μπλογκογειτονιά μας δεν έχω συναντήσει κανέναν και επίσης όταν ήμουν στο Παθ δεν είχα τέτοιες παρτίδες με κανέναν που θα μου έλεγε … »ε Μαίρη πρόκειται να συναντηθούμε… έρχεσαι;» Το διαδίκτυο είναι ένας ασφαλής χώρος για μένα και για τον τρόπο που το χειρίζομαι, και προπάντων άνετος. Ένας χώρος που δεν σου δημιουργεί δεσμεύσεις και μπορείς να συμμετέχεις όπου σε δέχονται και εφόσον το θέλεις! Το ότι δεν ξέρω προσωπικά κανέναν, δεν σημαίνει μετά από τόσα χρόνια πως δεν τον γνωρίζω. Ξέρω όσα θέλει ο κάθε φίλος να μοιραστεί μαζί μου, και έχω καταλάβει άλλα τόσα. Σέβομαι και εκτιμώ ανεξαρτήτως επαφής. Κι αυτό που έχουμε είναι μια σπουδαία επαφή θεωρώ! Αγαπάω και νοιάζομαι τον καθένα χωρίς να προσβάλω τον προσωπικό του ή τον προσωπικό μου χώρο! Κι αυτό ξανθούλα μου θεά είναι θέμα χαρακτήρα! Στην επόμενη σκυτάλη θα συμμετέχεις, και αν σου κληρωθεί πάλι δώρο θα το ξαναπάρεις χαχα Φιλάκια πολλά μωρό μου!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Συμφωνώ μαζί σου με την μέθοδο της κάθετης οριζόντιας διαγώνιας και κυκλικής βεβαίως βεβαίως διαφωνίας!
   Και εξηγώ, το να δώσω την ηλεκτρονική μου διεύθυνση σε κάποιο άτομο στο διαδίκτυο έχει έναν μικρό βαθμό επικινδυνότητας όμως στις ημέρες μας προστατεύεται από διάφορες νομοθεσίες. Έτσι π.χ. πέρα από σπάμ και ιούς, αν αρχίσουν να μου έρχονται διαφημιστικά από εταιρείες που δεν έχω δώσει την συγκατάθεσή μου να με έχουν στην e-mail λίστα τους … θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Το γράφεις και μόνη σου, το ίντερνετ είναι για σένα ένας ασφαλής χώρος, που σου επιτρέπει να πατάς το οff και να τελειώνουν όλα εκεί .
   Το να δώσεις προσωπικά σου στοιχεία όμως όπως η διεύθυνσή της οικίας σε άνθρωπο που γνωρίζεις μόνο διαδικτυακά δεν έχει ασφαλιστικές δικλίδες του διαδικτύου.
   Σαφώς με τον που γνωρίζεις κάποιον από κοντά δεν σημαίνει πως με τον που τον βλέπεις ξέρεις τα πάντα γι αυτόν, εξάλλου δεν το καλείς και από την πρώτη φορά στο σπίτι σου. Στην αρχή π.χ. τον γνωρίζεις σε μια π.χ. εκδήλωση, και σε μια δεύτερη … και αν ταιριάζουν τα χνώτα ως παρέα ως φίλοι κάποια στιγμή τον καλείς και στο σπίτι σου ή σε μια από τις εκδηλώσεις σου.
   Στο παθ, την εποχή της ανωνυμίας και της άγριας πολλές φορές τρολιάς, στο διαδίκτυο, είχαμε φτιάξει σιγά σιγά μια παρέα τους λεγόμενους και ως ΑΣΜΠΕΤΙΑΝΟΥΣ αν θυμάσαι, βγαίναμε από την ασφάλεια του διαδικτύου, με την απλή μέθοδο μιας εκδήλωσης σε κάποια καφετέρια, ρεστοράν… οι συναντήσεις δεν ήταν τύπου «έλα Μαίρη» αλλά «ελάτε όσοι θέλετε να γνωριστούμε από κοντά»… όχι γιατί είμασταν αντικοινωνικά άτομα που σέρφαραν και δεν είχαν κοινωνικό και φιλικό κύκλο, άλλα για να μην γίνουμε αντικοινωνικά άτομα πίσω από μια οθόνη, ΤΟΤΕ πριν από 12 χρόνια έτσι?
   Να πω σε αυτό το σημείο πως με κάποιους έδεσα, φίλοι μέχρι σήμερα, με κάποιους όχι…έμεινε μια τυπική γνωριμία από κοντά, συνεχίσαμε να μπλογκάρουμε και ΔΕΝ ξέρουν την διεύθυνση του σπιτιού μου 🙂
   Η ερώτηση στην ουσία της είναι απλή λοιπόν και έχει να κάνει όχι με ηλεκτρονική διεύθυνση αλλά διεύθυνση κατοικίας.
   Είμαι νέα σε αυτή τη γειτονιά και το δώρο σου (τέλειο είναι πανέμορφο) βρίσκεται στον προσωπικό μου χώρο όχι γιατί ξέρω τον χαρακτήρα σου (τον υποπτευόμουν από τότε στο παθ. που διάβαζα εγγραφές και σχόλια όπως και τώρα υποπτεύομαι για το χαρακτήρα αρκετών καθώς τους γνωρίζω ), άλλα γιατί ο δικός μου χαρακτήρας έχει την διαστροφική τάση να δίνει ευκαιρίες και να εμπιστεύεται τους ανθρώπους πριν τους γνωρίσει 🙂 Σημείωση το παλιό μου παλτό κάνει φιλότιμες προσπάθειες να με προστατεύει χαχαχαχα Από την αρχή αυτό το «πάρτε μέρος σε χ ψ δρώμενο και μετά νικητής ή τυχερός θα έχει δώρο», δεν μου κάθονταν καλά, είπαμε νέα στην γειτονιά, και στο δικό σου το παιχνίδι συνειδητοποίησα στο τέλος πως είχε κλήρωση, μάλιστα στην εγγραφή που μιλάς για το τέλος και παρουσιάζεις το δώρο και αναγγέλλεις την κλήρωση στο γράφω σε σχόλιο, αλλά μάλλον το έγραψα πολύ ευγενικά 🙂
   Ε καλά, δεν είναι ανάγκη να πάρω μέρος στο διαγωνισμό για να μου στέλνεις τώρα πια δώρα χαχα΄λκδφξαλσδκξφαλκσδξφο;ςειξφ Όποτε θέλεις σε αφήνω λκαδξφο;ιεξφασκδξφξανάσα αλδκξφοαειφξάλδκξφοειξφ !!!!!
   Να σαι καλά σου εύχομαι να κάνεις πάντα δώρα μικρή ταλαντούχα 🙂 🙂 🙂
   Σε φιλώ 🙂

   Μου αρέσει!

  2. χαχαχαχα λέω και εγώ δεν το πρόσεξε που της κάνω παρενόχληση για την γκαντεμιά της στα φλουριά ??? χαχαχαχαχα
   Οταν φτάσει η εποχή πες να φτιάξω και ένα ξόρκι, θα παρακαλέσω και την Μαγισσούλα να σου δώσει ένα δύο υλικά και θα γίνει δικό σου !!!
   Ένας άλλος τρόπος είναι να έρθεις εδώ. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες «το κοπί της πιτας» έχουμε σε συλλόγους και ελληνικούς οργανισμούς …για δύο μήνες όπου σταθείς και όπου βρεθείς κόβουν και μια πίτα με φλουρί χαχαχαχ
   🙂

   Μου αρέσει!

 6. Επιτέλους! Δεκαετίες παιδευόμουνα! Και μόλις τώρα απόκτησε νόημα η φράση «ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ, ΤΣΟΛΙΑ» Αααααυτά κάνει, ο άτιμος, και γίνεται διάσημος. Και μετά μου λες λάικ και αναγνωρισιμότητες και λινκ σχέσεις γνωστών αγνώστων γνωστών..

  Σε κάνει η μανούλα σου δύο μέτρα, σου κληροδοτεί κι ο πατερούλης σου μία μουστάκα σαν τη βούρτσα για τα ρούχα που παλαιότερα αναπαυόταν στην κρεμάστρα της εισόδου, γίνεσαι γραμματόσημο και ταξιδεύεις τζάμπα και γρήγορα στη Μορεάλη και να’σου οι ξανθιές θεές μετά και ο αναρτήσεις και τα εγκώμια!

  Όταν μεγαλώσω θα γίνω τσολιάς.
  Όταν μεγαλώσω στο σώμα, γιατί στα χρόνια έχουμε πιάσει το απαιτούμενο όριο.

  ΥΓ. Αυτά τα αναρχοαυτόνομα, κυρία Μάνια, ωραία είναι, κάτι ξέρουμε και εμείς οι μονίμως ξεγλιστρώντες, αλλά και η αγάπη των άλλων μέσα σε ένα κουτάκι που πετάει πάνω από ωκεανούς, ε, δεν είναι και λίγο πράμα..

  ΥΓ. Δουλειά για το σπίτι. Τι σχέση έχει το τσόλι και ο τσολιάς;

  ΥΓ. Φιλιά. Πολλά, ζηλιάρικα 🙂

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Αμα δεν έχει κλήρωση η εργασία ή δώρο ας την παλέψουμε λίγο. Άλλωστε αν φιλοδοξώ κάποια στιγμή να κερδίσω τον τίτλο της ερωμένης του κυρίου Λι θα πρέπει να τον αξίζω (χαχαχαχα)

   Τσολιάς, τσόλι, τσουλί … αχμμμ Να τα πω ψευδώνυμα ή θα χάσω το άριστα; (ρητορική η ερώτηση)
   Σκοτεινή προέλευση της σχέσης τους, που χάνεται στα 400 χρόνια σκλαβιάς… Μιας σκλαβιάς που όμως δεν κατάφερε να εξαφανίσει την Ελληνική γλώσσα, γιατί μιλάμε για μια «γλώσσα ιδεών» (προσθέτω και φαντασίας κύριε Μπαμπινιώτη μου) που σημαίνει πως έχει την δύναμη εκτός από το γεννά ιδέες να αγκαλιάζει και κάθε νέα ιδέα και να την ενσωματώνει, μέχρι να της δώσει νέα πνοή γενναίας καρδιάς 🙂
   Ισως λοιπόν μια φορά και ένα καιρό ο Ποιμένας με την Ελεύθερη Καρδιά να επιθυμούσε όσο πιο σεμνά και φτωχικά με όσα διέθετε, να φτιάξει μια στολή, από το τίποτε των κουρελιών. Μια στολή που θα ένωνε σιγά σιγά όλα τα ρετάλια για να κρατήσουν ζεστή την καρδιά καθώς και την πλάτη του α-λόγου του. Ένα κοινό πανίον με ίνες κρυφά εμποτισμένες, δυνατές, που θα καθάριζαν όλες τις λάσπες και τις βρομιές που σκλάβωναν την Ελευθερία του.
   Ένα τσόλι, ένα τσουλί, που χωρίς να δίνει σημασία στους δυνάστες του που τον χλεύαζαν με το ψευδώνυμο τσολιάς, ξεκίνησε τον αγώνα του … γιατί άραγε? μα γιατί έμαθε, μορφώθηκε κρυφά, πως τα ρούχα δεν κάνουν τους ποιμένες …..
   Και τα κατάφερε ο τσολιάς, ξέφυγε από τα τσόλια και τις τσούλες τις λάγνες χορεύτριες των χορών της κοιλιάς (ξεφεύγεις ξανθιά μάζεψου). αναγνωρίστηκε η στολή του μέσα από έναν σκληρό αγώνα … Βλέπεις ήταν καλά ζωσμένη αυτή η στολή με αγάπη πίστη, ελπίδα άλλα και κρυφή γνώση της ίνας. Με τιμές και δόξες ονομάστηκε Εύ-ζωνας χωρίς να ξεχάσει ποτέ την βαθιά γνώση του Τσολιάς//// και και και συνέχισε το έργο του…. /////και και και το απλό τσόλι (έγινε τσολάκι) παρέμεινε έξω από την πόρτα μας, υπομονετικά να υποχρεώνει τους ανθρώπους να σκουπίσουν πάνω του τα παπούτσια τους με σεβασμό, πριν μπουν σε ένα καθαρό οίκο και ας το χρησιμοποιούν μερικοί προφορικό μεταφορικό ενός ανθρώπου ανάξιο λόγου, χαμηλού ηθικού, πνευματικού, κοινωνικού επιπέδου.
   Τέλος και πριν λίγο του τέλους, η τσούλα έμεινε ένα ιδιωματικό για την προβατίνα την γνωστή και ως γίδα με τα μικρά αυτάκια, να ακούει την φλογέρα του ποιμένα και να αναρωτιέται «μήπως εγώ εγώ ήμουν που έδωσα στον τσολιά την ονομασία; Ξέρετε κατάγομαι ως λέξη από την πρωτοιταλικά και σημαίνω διακρίνω ξεχωρίζω ανατέμνω και ας με χρησιμοποιούν ως ανήθικο προφορικό για τις ανάγωγες γυναίκες Για ψάξτε το άλλωστε από το δικό μου μαλλάκι ύφαιναν πανίον
   Και τότε ανάγωγη ξανθιά που παίζει με την φαντασία της και πλάθει απαντήσεις ….αποφάσισε να τελειώσει το παραμύθι της κάπως έτσι :
   Ο τσολιάς το τσόλι το τσουλί … ζουν σε μια κοινή σχέση του διακρίνω/ ξεχωρίζω/ ανατέμνω αλλά (να το το δράμα χαχα) το καθένα διαλέγει με τον αγώνα του τον τρόπο που τελικά καθορίζει και την αλήθεια της ύπαρξης του.
   σε φιλώ η πάντα ερωτευμένη 🙂

   Μου αρέσει!

   1. Ωωωωωωω, με τέτοιες τσολιαδοτσουλοαναλύσεις, μάλλον θα δηλώσει ερωτευμένος και η ψωνάρα, ο κύριος Λι, και άντε να μας μαζεύει η Άιναφετς μετά!

    Αρέσει σε 1 άτομο

   2. χιχιχι θα έχει τρομερό ενδιαφέρον η προσπάθεια της. Τον Κύριο Λι θα προσπαθήσει να μαζέψει, ως σοβαρό και μετρημένο άνθρωπο, εγώ είμαι χαμένη υπόθεση χαχαχαχαχα
    Μα πες μου δεν είναι μια τέλεια ανάλυση? Δεν χορταίνω να την διαβάζω… αχμμμ μήπως ξέχασα κάτι?

    Μου αρέσει!

 7. ΚΥΡΊΑ ΠΑΛΤΟΥ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΕΠΑΙΞΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΒΑΖΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ;;;;;;;; Ε;;; Ε;;;;; Ε;;;;
  ΜΠΡΆΒΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ!!!!!! ΕΓΏ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΜΟΝΟ ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΛΆΡΙ ΣΟΥ!!!!!!!!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Έπαιξα πριν λίγο καιρό, θα το δεις ακολουθώντας τους συνδέσμους.
   Τους συνδέσμους τους βάζεις όπως και στο παθ. Καθώς γράφεις μια ανάρτηση, μαρκάρεις την λέξη η φράση που θέλεις να την κάνεις να οδηγεί κάπου αλλού και μετά κάνεις κλικ στο συνδετηράκι Τσουπ σου πετά ένα παράθυρο και εκεί βάζεις την ηλεκτρονική διεύθυνση της σελίδας του διαδικτύου που θέλεις. Πατάς οκ και όλα καλά 🙂
   Φιλιά στο μαξιλάρι σου καλό Σαββατοκύριακο Να περάσεις υπέροχα 🙂

   Μου αρέσει!

 8. Τι να σου κάνω, Μάνια μου; Εγώ προσπάθησα να σε βγάλω απ’ αυτή τη δύσκολη θέση, να, ρώτα και την ίδια την Μαίρη. Τι αλλεπάλληλες συναντήσεις με φλιτζανούδες και χαρτορίχτρες έκανα, τι συγκέντρωση σκέψης κι ενέργειας έριξα κατά την κλήρωση, τι κερασφόρους βατράχους θυσίασα, τι χορούς έριξα στις πανσελήνους, τίποτα δεν πέτυχε. Ήταν γραφτό να το πάρεις εσύ! Και μπράβο σου, και να το χαρείς!

  Πέρα απ’ την ελαφρότητα, καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό σου, και δεν είναι καθόλου ν’ απορεί κανείς γιατί το λες – ιδίως με το πόσο έχουμε ξεφύγει, τ’ ακούμε καθημερινά. Όμως, νομίζω, πως ακόμη και να μην έχουμε συναντηθεί όλοι μεταξύ μας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιον έχουμε απέναντί μας, έστω και μέσα απ’ αυτά που μοιράζεται και το πώς εν γένει εκφράζεται. Είναι πολύς ο χρόνος που επενδύεται -και μακροχρόνιος- για να μπορεί κάποιος να κρυφτεί για πολύ και να παριστάνει κάτι διαφορετικό. Η Μαίρη έβαλε όλη της τη ζεστασιά και την αγάπη – το πιστεύω. Και δεν την ξέρω αλλά την ξέρω (άντε, βγάλτε άκρη χαχαχα). Να κοιμάσαι ήσυχη τα βράδια. Αστειεύομαι αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. 🙂 Λοιπόν, και να μη χάνεις άλλες κληρώσεις. Άμα είναι το τυχερό σου, να το χαρείς. Μπορείς να δίνεις διεύθυνση ταχυδρομείου, φερ’ ειπείν, και να το παραλαμβάνεις από εκεί. Αυτό ιδίως για άτομα που δεν ξέρεις καθόλου, που μπορείς να πετύχεις καμιά κλήρωση σε άσχετη σελίδα και να θες να πάρεις μέρος.

  Εγώ θα συνεχίσω να ελπίζω για τη συμμετοχή σου στην Ερωτική Υμνωδία… Το πολύ πολύ, το δωράκι να σου το παραδώσω στέλνοντάς σου Πακέτο με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου. Θα βρω τρόπο, πάντα βρίσκω!

  Πολλά φιλιά, Μόντρεαλ!

  ΥΓ. Είσαι υπέροχη (και) στο ραδιόφωνο.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Εμ … καφετζούδες και μαντζούνια χχαχαχα επρέπε να έρθεις σε μένα την θεά εδώ φτιάχνω για άλλα και για άλλα ξόρκια… τσ τσ τσ…. \
   Πρακτικά η καληνύχτα μου με εκθέτει… είναι πολλών χρόνων ημερολόγιο μιας ανώνυμης(?) ξανθιάς //// ημερολόγιο που άνετα μπορεί να γίνει όπλο… άστο ξέχνα το.
   Για να ξέρουμε και τη λέμε, η Μαίρη απίστευτα ευγενικό πλάσμα, σε ιδιωτική αλληλογραφία όχι απλώς δεν μου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό για το δώρο αλλά ήταν διατεθειμένη για να μην με στενοχωρήσει να φέρει τα πάνω κάτω … με συγκίνησε βαθύτατα με την φροντίδα της αυτή, που αν τελικά δεν δεχόμουν το δώρο αυτό …πραγματικά θα ήμουν τραγικά χαμένη της ιστορίας !!!!

   Στο παιχνίδι που έχετε στήσει τώρα … μα μα μα πως πως… πως να συμμετέχω και με τι από όλα σε κάτι τέτοιο. Όλη μου η ζωή έχει να κάνει με αυτή την τρομερά ελκτική θαυματουργή δύναμη και την διαχείρισή της !! Κάθε μου λέξη, κάθε μου πρόταση, κάθε μου σκέψη είναι ερωτική. Για μένα ο έρωτας είναι το ένα από τα δύο συστατικά της ζωής, το άλλο είναι ο θάνατος. Πως να συμμετέχω και με τι από όλα !!! Αν διαβάσεις την καληνύχτα μου είναι όλη όλη για ερωτική υμνωδία όχι βγαλμένη από συγγραφική έμπνευση αλλά από την ίδια τη ζωή μου…

   Εχω ζήσει και ζω έναν από τους πιο δυνατούς και συγκλονιστικούς έρωτες , και είμαι τόσο εγωίστρια άλλα και περήφανη που αν αν αποφασίσω… θα το βγάλω σε βιβλίο κατευθείαν και θα σχίζονται στην ποδιά μου για να γυριστεί σε ταινία χαχαχαχακδξφα΄λδκξφ

   ωωωωω πέταξες μαζί μου? εμ τα λένε αυτά … δίνουμε ιδιαίτερα γλυκά επιδόρπια λογάκια εν ώρα πτήσης στους επιβάτες μας 🙂
   Σε φιλώ και ταπεινά σε ευχαριστώ για όλα 🙂

   Μου αρέσει!

 9. Διαβάζοντας τον τίτλο, δεν σκέφτηκα καθόλου τι θα ακολουθούσε χαχα
  Έπρεπε να ξέρω πώς είσαι Θεά και μας παραπλανείς.
  Να είσαι πάντα καλότυχη! Θα ξεκινήσω από αυτό.
  Και να λαμβάνεις πάντα τόσο όμορφα δώρα (με άρωμα Ελλάδας).
  Σε φιλώ πολύ γλυκά. Καλή βδομάδα 🙂

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. χαχαχαχα Μαρίνα μου ούτε και εγώ καταλαβαίνω τους τίτλους μου, είναι ο ορισμός της σχιζοφρένιας μου μάλλον χαχαχα η αλήθεια είναι πως όταν είδα το δέμα έβαλα τα γέλια με τον αριθμό των τσολιάδων ή επτά ή οκτώ μπορεί και δέκα! Δεν τους μέτρησα από ευγένεια στην Μαίρη, εκείνη όμως ξέρει ακριβώς τον αριθμό.
   Τους είδα λοιπόν έτσι με τις φουστανέλες και είπα … καλώς τους αυτό σίγουρα είναι από Ελλάδα !!!
   Δεν μπορείς να φανταστείς τα συναισθήματα όταν έρχεται δέμα από την Ελλάδα, δεν περιγράφεται δε όταν το δέμα ήταν από την μητέρα μου …. τώρα από κεί που είναι μου στέλνει μόνο αστέρια για να πραγματοποιούνται ευχές … τέλος πάντων …
   Να σαι καλά
   Φιλί 🙂

   Μου αρέσει!

  1. Η αλήθεια είναι πως ακριβώς επειδή μένω τόσο μα τόσο μακρυά η Μαίρη νομίζω έβαλε έξτρα αγάπη με την κάρτα. Είναι πάρα πολύ όμορφο 🙂 Το επόμενο εύχομαι να είναι δικό σου Δελφινάκι μου 🙂

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s