Η «όμορφη γη» σε Περίπτερους Ναούς και ερωδιούς.

Φυσικά και οι αναμνήσεις των διακοπών  στην Ελλάδα δεν έχουν τελειώσει, έχω ακόμη να μεταφέρω αρκετά στην καληνύχτα μου.

Ο Αύγουστος πέρασε γρήγορα  στο Μόντρεαλ, όλο το καλοκαίρι πέρασε γρήγορα. Ήθελα να κάνω και άλλα όμως ήδη έχω μαζέψει ένα σωρό. Παραγεμισμένο, χοντρό πορτοφόλι με ένα σωρό φωτογραφίες, είμαι πλούσια. Θέε μου πόσο πλούσια είμαι …

Το παλιό παλτό είναι ο ένας Πειρατής, που του αρέσει να βγάζει το χρυσάφι του και να το λιάζει. Χώνεται λοιπόν σε χάρτες και με κάθε ευκαιρία όλο και κάπου πάμε να κουρσέψουμε !

Terrebonne όπως ίσως λέμε «Όμορφη γη»

Η έκπληξη του τοπίου ήταν απίστευτη. Ότι ακριβώς είχαμε ανάγκη καθρεφτίστηκε στα διάπλατα μάτια μας, η Φύση είχε μεγάλα κέφια και μαζί με την Τύχη αποφάσισαν να μας κάνουν δώρο..

Ηταν λέει μια φορά και έναν καιρό η Μασόν …και είχε ένα σπίτι που τώρα είναι πανεπιστήμιο ….

και να ο κήπος της Μασόν, όπου έδινε τις καλοκαιρινές τις δεξιώσεις… τώρα είναι πάρκο

Ενας… Περίπτερος Ναός

Δύο…

Τρείς…. Τρεις δικοί μου όλο δικοί μου περίπτεροι ναοί που σφραγίστηκαν με το φιλί του στα χείλι μου. Τρία φιλιά που έστειλαν το σήμα στο Σύμπαν πως είναι δικοί μου δικοί μου πια ναοί. Τους κούρσεψε για χάρη μου και μόνο

Κάτσαμε στο παγκάκι, ο πίδακας νερού μας τραγουδούσε  όνειρα και σχέδια..

και ο γλάρος πολυλογούσε, μας γέμιζε με πληροφορίες, για να εξερευνήσουμε και την άλλη πλευρά. Αυτό απέναντι πάνω στην γέφυρα είναι βιβλιοθήκη και συνεδριακό κέντρο, ένα μικρό νησί, ένα φράγμα, , μια γέφυρα… τόσες πληροφορίες ….

Για να πω την αλήθεια, στουρνάρι πέρασα τη γέφυρα τούβλο γύρισα. Μόνο την ομορφιά κράτησα ως πληροφορία στο πήγαινε-

έλα….

α ναι …ενδιάμεσα κάτσαμε και σε ένα μπιστρό, Ωραία μουσική, ωραία θέα με το νερό από το φράγμα να αιχμαλωτίζει το φως, ωραίο πότο να ευθυμεί το σώμα, ωραία και η γκαρσόνα να την ερωτευθεί το παλιό μου παλτό!

Ενα τελευταίο δώρο πριν φύγουμε. Ο κύριος Ερωδιός Γεφυρόπουλος, ψυχρός στην παρουσία των ανθρώπων, ήρεμος, τσιμπολογούσε κανένα ψάρι, ελεύθερος, αποχαιρετούσε τον ήλιο και ξεκινούσε μόνο για μένα μια μικρή διάλεξη περί της ύπαρξης…

«Όπως βλέπεις γαλανομάτα μου έχω μακριά πόδια και ράμφος που με βοηθούν πολύ, αφού ζω, με ελάχιστες εξαιρέσεις, σε περιοχές με ρηχά νερά. Θα με βρεις δηλαδή κοντά σε ποτάμια, λίμνες, έλη, δέλτα, θάλασσα, σε υγρά λιβάδια και υγρές καλλιέργειες. Είμαι σαρκοφάγος, τρέφομαι κυρίως με ψάρια. Εντάξει, κάποιοι από μας τρώμε έντομα,  ασπόνδυλα, αμφίβια και μικρά ερπετά. Όταν κυνηγώ χρησιμοποιώ την πολύ καλή όραση μου και γρήγορη κίνηση του λαιμού μου Να έτσι!! Όταν πετώ εναλλάσσω το χτύπημα των φτερών με στιγμές αιώρησης και έχω το λαιμό μου μαζεμένο σε σχήμα S και τα πόδια τεντωμένα. Τώρα δεν έχω κάποιο λόγο να πετάξω για να σου δείξω με παράδειγμα!

Να ξέρεις με λίγες εξαιρέσεις ζούμε και φωλιάζουμε σε αποικίες, χρησιμοποιούμε κυρίως τα δέντρα ή την πυκνή βλάστηση κοντά στο νερό. Δημιουργούμε μονογαμικά ζευγάρια την περίοδο της αναπαραγωγής και στην ανατροφή των μικρών συμμετέχουν και οι δύο γονείς.

Τα είδη που ζουν στις εύκρατες περιοχές είναι μεταναστευτικά. Είμαστε κοσμοπολίτικη οικογένεια και μπορείς να μας συναντήσεις παντού εκτός από την Ανταρκτική, την Αρκτική και σε μεγάλο υψόμετρο στα βουνά. 

Αν πάλι με δεις στο όνειρό σου να ξέρεις  πως αντιπροσωπεύω την αυτονομία, την σταθερότητα και την σχολαστικότητα. Θα αποκτήσεις μεγάλη επιτυχία μέσα από τις προσπάθειές σου. Εναλλακτικά σου δείχνω την ικανότητά σου να ερευνάς και να επεξεργάζεσαι το υποσυνείδητό σου.»

Στο αυτοκίνητο στην επιστροφή ξεχειλίζαμε από χαρά!

Καληνύχτα Μορεάλη μου 🙂

Σημείωση: η φωτογραφία μέσα από το Περίπτερο Ναό είναι του παλιού μου παλτού…

 

 

14 σκέψεις σχετικά με το “Η «όμορφη γη» σε Περίπτερους Ναούς και ερωδιούς.

 1. Τι ωραίες φωτογραφίες!! Ουυυ λάτρεψα τη φύση, ένοιωσα τη γαλήνη της και ο κ. Ερωδιός Γεφυρόπουλος σου έμαθε αρκετά βλέπω. Όσο για τη γκαρσόνα…χμ χμ γι αυτό το βλέμμα μπήκε εκεί ψηλά; Υπονοεί »πρόσεχε σε βλέπω»;;;
  Καλό ξημέρωμα εκεί
  Τα φιλιά μου

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Αχ αυτός ο κύριος Ερωδιός Γεφυρόπουλος μου εκλέψε την καρδιά, γι αυτό και του έκατσα να μου μάθει διάφορα χαχα !
   Μπουκίτσα μου ήταν ένα από τα πιο όμορφα μέρη που έχουμε επισκεφτεί στην ευρύτερη περιοχή του Μόντρεαλ, πολύ πολύ πράσινο, έντονο το στοιχείο του νερού και οι αγαπημένοι μου Περίπτεροι ναοι φυσικά !!!!
   χαχαχαχα το βλέμμα το έβαλα εκεί για να του τραβήξω την προσοχή! Είναι το δυνατό μου σημείο μπουχαχα Η σερβιτόρα αχμμ ήταν τόσο καλή που και εγώ την ερωτεύθηκα …. δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να την βάλουμε στην … παρέα μας χακξόδφξπαοιεξφαλδσξφ
   🙂

   Μου αρέσει!

 2. Πρώτα, ένα εύγε στο Π. παλτό που πήρε την γαλανομάτα θεά (που δεν ήθελε και πολλά!) και πήγαν pelerinage στους ναούς «της»! Ήξερες πως σ’ αυτό το πανέμορφο μέρος σε περίμεναν και άλλοι ναοί-κιόσκια; 😉
  Χάρηκα που ακολούθησες το τελετουργικό- φιλί- κιόσκι και που προπαντός δεν ξέχασες το χαμόγελο-ευγνωμοσύνη σ΄αυτό το «άλλο»που ήταν παντού εκεί γύρω και μέσα σας, βεβαίως βεβαίως! 😉
  Πολλά τα γλυκά ΑΦιλάκια και στα δυο σας! 🙂

  ΥΓ: Δεν ξεχνώ και περιμένω τα του Παλτού στο ταξίδι στην Αθήνα! 😛

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Όχι δεν το ήξερα, για να λέω και την αλήθεια δεν τους κυνηγώ, αλλά όταν τους συναντώ σε όποιο σημείο, είναι νόμος της θεάς χαχα Σταματάμε και τον τραβώ από το χέρι να πάμε να με φιλήσει ακριβώς στο κέντρο. Ετσι μαθαίνει το σύμπαν πως είναι δικός μου πια αυτός ο Περίπτερος ναός !!! Τι τραβά και αυτό το παλιο παλτό (που δεν θέλει και πολλά χαχαχ)
   Πολύ θα σου άρεσε η ιστορία της Μασόν, την είχε γραμμένη στα γαλλικά, μέχρι να καταλάβω τι λέει είχα ξεχάσει τι διάβασα !!! Μια εσανς την έπιασα όμως 🙂

   σημείωση: ξέρω ξέρω… έχω πολλά να γράψω !!! προσπαθώ μήπως και γράψει κάτι στο δικό του αλλά δεν το βλέπω …
   Επικυρωτικά φιλιά καρδιάς 🙂

   Μου αρέσει!

 3. Aυτό ήταν!
  Το αποφάσισα!!!!
  Στην επόμενη ζωή μου θα έρθω ως ερωδιός. Μόνον έτσι θα έχω την τύχη και την χαρά να μου κάνει ειδικό αφιέρωμα η ξανθιά του παλτού.
  Ο περίπτερος ναός είναι για ξεκάρφωμα. Δήθεν..και καλά φιλήθηκαν. Σιγά τώρα. Εγώ το είδα το μπλε μάτι που κοίταζε το πουλί πίσω απ’ τον ώμο του δικού της. Το κάρφωσε στο δόξα πατρί μέχρι που στραβοκατάπιε το μαλάκιο; το ψαράκι; δεν θυμάμαι τώρα αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Ακόμα τρέμουν τα ψηλόλιγνα ποδάρια του από εκείνο το βλέμμα.
  «Θα ξαναέρθει άραγε ποτέ να με φωτογραφίσει ή θα μου μείνει απωθημένο;» άκουσα το δόλιο το πτηνό να μονολογεί. Με το δίκιο του. Μια φορά ίσον καμία. Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες.
  Ένα φιλί και στον ερωδιό, παρακαλώ..
  Εμένα πάντως μου άρεσε το τοπίο και η περιγραφή του..

  Υ.Γ. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια και πάλι καλά να λες Μανιούσκα μου.
  Φιλάκια νυσταγμένα 🙂

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. χαχαχα όντως εγώ τον είδα πρώτη και για να πω την αλήθεια δεν ήξερα τι είδος πουλιού είναι…. αλλά ναι έκανε τα δικά του και μου τράβηξε την προσοχή …ρώτησα μετά έναν φίλο κρητικό που αγαπά ιδιαίτερα την φύση
   Μικρή Μαγία μου, κάνουμε όνειρα και σχέδια του χρόνου να έρθουμε πάλι Ελλάδα και η αλήθεια είναι πως στην επιστροφή στο αεροπλάνο θα με βοηθούσε η παρουσία σου έστω και με την ευωδιά κατεργασμένου λευκού ξύλου 🙂 Ποιος σου είπε πως δεν έχεις βρει τον μπελά σου μαζί μου χαχαχακξδφαοεφξακδφαλσδξφ
   δωράκι για τα νυσταγμένα σου λογάκια

   Μου αρέσει!

 4. Καλέ, τι ωραία κιοσκάκια!!…
  Μοιάζουν σαν να μπαίνεις στην πιο ρομαντίκ ταινία!! ..
  Ή σαν να είσαι κι εσύ ανάμεσα σε αριστοκρατικούς ενός άλλου αιώνα, που κάνουν τον απογευματινό τους περίπατο, αργά, νωχελικά, με το πηγούνι ψηλά, ντυμένοι ‘στην τρίχα’ με το φράκο, την φουντωτή φιογκογραβάτα, το ημίψηλο καπέλο και το μπαστούνι, ενώ οι κυρίες φορούν ακόμα εκείνα τα βαριά, μακριά φορέματα του τέλους-18ου-αι. με το πιο-φούσκωμα πίσω και τους φιόγκους και τις δαντέλες παντού, κρατώντας το λευκό ομπρελίνο με τα δαντελένια τελειώματα και φορώντας αραχνοϋφαντα γαντάκια, με χάρη και απόλυτη κομψότητα!
  Ναι, πόσο εύκολα σε φαντάζομαι εκεί! Μόνο που με το δικό σου ταμπεραμέντο, ΠΑΛΙ ξεχωρίζεις.. :)))
  Και φυσικά, μόνο οι ερωδιοί θα μπορούσαν να είναι αυτοί που συμπληρώνουν την εικόνα… (ό,τι άλλο θα ήταν …’πολύ μπουρζουαζία!’ που έλεγε και η Μαντάμ Σουσού!! :)))) )

  Όμορφο ταξίδι…..
  🙂

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. (που να δεις το επόμενο )
   Λοιπόν έτσι όπως το περιγράφεις υπάρχει τέτοιο χωριό εδώ τουριστικό όπου οι κάτοικοι ζουν σε μια άλλη εποχή και φορούν ρούχα εποχής και κρατούν και ομπρελίνα !! Θέλω να πάω, δεν το έχουμε ψάξει ακόμη αλλά μπορεί να υπάρχει και βεστιαρίον για τους επισκέπτες !!!! Νομίζω όμως πως για τις γυναίκες είναι η άλλη εποχή τότε που φορούσαν στενά επάνω και φουσκωτά μακρυά κάτω ξέρεις αυτά με τα αβυσσαλέα ντεκολτέ !!! Δεν υπόσχομαι αλλά θα το ψάξω μήπως πάω … ωωωω εντάτσι θα σου στείλω φωτογραφίες που θα πίνω τσάι!!!

   Εμ Ερωδιοί τι άλλο? αχμμμ είχε και γλάρους αλλά ξέρεις οι γλάροι είναι μπιθουλα κατάσταση εκτός και αν είναι αιγαιόγλαροι !!!
   Μανταμ ΣουΣου!!! που την θυμήθηκες !!!
   Καλή σχολική χρονιά 🙂

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s