Τα πειραγμένα του Vertigo: ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΑ

Έχω ένα φιλαράκι που το γνώρισα όταν έτσι κάπνισε σε  ένα άκαπνο φιλαράκι που έτυχε και έμενε σε άγνωστο χρόνο κοντά εκεί που πριν χρόνια έμενα και εγώ. (μόνο ένας μπορεί να καταλάβει τι γράφω) Οταν λοιπόν αυτό το άκαπνο φιλαράκι έγινε καπνός και αντάμωσε τα σύννεφα, είπε δεν ρίχνω δίπλα στο φιλαράκι μου αυτό το ξανθό φακιδομύτικο πλάσμα της παλιάς μου μπαλκογεινονιάς (φήμες λένε πως μάλλον την είχε σταμπάρει από το μπαλκόνι του να ντύνεται ή να ξεντύνεται στο δωμάτιο της στον ακάλυπτο των δύο απέναντι πολυκατοικιών)  να δω τι θα κάνει και πως θα το διαχειριστεί χεχεχε… Εδώ να σημειώσω πως πολύ συχνά το ένα φιλαράκι έκανε πλάκες στο άλλο φιλαράκι … 

Μπήκαν λοιπόν σε άσχετη τροχιά η Ρούσα και ο Vertigo. Σχόλια, αντισχόλια γελούσε το άκαπνο φιλαράκι-και τι δε σκαρώνει εδώ που τα λέμε στον Vertigo για να σπάει πλάκα μαζί του- τι έλεγα α ναι …. γελούσε λοιπόν το άκαπνο φιλαράκι γιατί είχε και το πάνω χέρι να γνωρίζει τα παν-τα

Άλλαξαν γειτονιές, άλλαξαν όλα, και κάποια μένουν πάντα ίδια καθώς η Φύση αποφάσισε να τα πειράξει για να αντέχουν στο χρόνο, στο χώρο …. Ρούσα και Vertigo πειραγμένα στο μυαλό πάν-τα… μάλλον και στους δύο αρέσει το πείραγμα 

Την πείραξε (μάλλον έβαλε το χέρι του το άκαπνο φιλαράκι) λοιπόν που ο Vertigo δεν γράφει πια, και μια και δύο η Ρούσα πείραξε το vertigo, τον ζούληξε λίγο από δω το ζούληξε από εκεί και ….. ορίστε… 

 Της έστειλε το πρώτο μετά από καιρό αγραφιάς… το πρώτο  πειραγμένο (παίζει να το είχε πειράξει από παλιά … αλλά δεν θα το ψάξει η Ρούσα στα αρχεία της χαχαχαχα) 🙂 

VERTIGO

Πανδημία (από τις ελληνικές λέξεις παν (όλος) και δήμος (πληθυσμός)) είναι μια επιδημία λοιμωδών ασθενειών που εξαπλώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε μια μεγάλη περιοχή και απειλεί το σύνολο του πληθυσμού.

ΣΥΝΩΝΥΜΑ – ΣΧΕΤΙΚΑ

ΠΑΝ
Ο Πάνας, θεός των αγρών, των βουνών, των γιδοπροβάτων, των κοπαδιών και γενικά της άγριας φύσης, είχε (χοντρό) κεφάλι και κορμό (φέτες) άνδρα, πόδια τράγου, κέρατα και μυτερά αυτιά, σκέτο κουκλί δηλαδή.
Γεννήθηκε στην Αρκαδία, από τον Ερμή και μία νύμφη, δεν ξέρουμε όμως ποια αφού αυτός ο Ερμής τις φυστίκωνε όλες και χωρίς προφυλάξεις.
Όταν η δόλια μητέρα του τον πρωτοαντίκρισε, της ήρθε κόλπος, σκιάχτηκε, τρόμαξε τόσο από την ομορφιά του που τον παράτησε καταγής δίχως καν να τον αφαλοκόψει κι έφυγε τρέχοντας αλαφιασμένη.
Ο Ερμής που έτυχε να περνάει και είδε το σκηνικό, σαν καλός μπαμπάς, χάιδεψε την κεφάλα του Πάνα, τον πήρε αγκαλιά και τον πήγε στον Όλυμπο, έχοντας κατά νου να τον τρίψει στα μούτρα του Δία αλλά οι θεοί, όλως παραδόξως, το καλοδέχτηκαν το φρικιό.
Ο Πάνας όταν μεγάλωσε έγινε σούπερ σφίχτης και γνωστό καμάκι και όλη μέρα κυνηγούσε νύμφες, νεράιδες και όλα τα συναφή.
Μια μέρα συνάντησε σε ένα ξέφωτο ένα τούμπανο που μάζευε χόρτα τραγουδώντας, τη Σύριγγα και την κάλεσε στη βίλλα του να της δείξει τη συλλογή του από γραμματόσημα. Η Σύριγγα του απάντησε με ένα ναζιάρικο «πριτς», το έβαλε στα πόδια και ο Πάνας φυσικά την πήρε στο κυνήγι.
Η όμορφη νύμφη τρέχοντας όσο μπορούσε με τα δωδεκάποντα, έφτασε λαχανιασμένη στον ποταμό Λάδωνα όπου πάτησε απότομα φρένο.
Πως να περάσει απέναντι αφού στα μαθήματα κολύμβησης την έκανε διαρκώς κοπάνα;
Κοίταξε πίσω και είδε τον Πάνα να έρχεται γελώντας με το τριαντάποντο μαρκούτσι όρθιο.
Συνειδητοποιώντας τι την περίμενε αν την έπιανε, φώναξε στις νύμφες του ποταμού να τη σώσουν. Αλλοι λένε ότι φώναξε στον ίδιο τον Λάδωνα «σώσε με και θα κάτσω να με λαδώσεις».
Όπως και να ‘χει, η Σύριγγα σώθηκε, καθώς την στιγμή που την άρπαζε από το μαλλί ο Πάνας, εκείνη ως εκ θαύματος μεταμορφώθηκε σε καλαμιά.
Ο Πάνας έμεινε με το καλάμι στο χέρι, έριξε κάμποσα μπινελίκια κι αναστέναξε απογοητευμένος.
Τότε, ακούγοντας την βρώμικη ανάσα του που πέρασε από το κούφιο καλάμι, έπαθε πλάκα από τον ήχο που βγήκε και τον ονόμασε λα μείζονα.
Εκοψε κάμποσα ακόμη καλάμια και τα ένωσε, φτιάχνοντας το περίφημο σουραύλι το οποίο, επειδή ήταν ψυχοπονιάρης και ρομαντικός κατά βάθος, το ονόμασε σύριγγα, στη μνήμη του χαμένου του έρωτα.
Από τότε περνούσε την ώρα του κόβοντας βόλτες στην άγρια φύση, παίζοντας από ροκ μέχρι σκυλάδικα με τη φλογέρα του, κάνοντας παρέα στους βοσκούς και τα κοπάδια τους και βασικά ψάχνοντας για κάνα νέο πιπίνι.
Αντί να βρίσκει πιπίνια όμως, έτσι με τη σκατόφατσα που είχε, τρόμαζε τα γιδοπρόβατα, τα οποία με το που τον έβλεπαν έτρεχαν μακριά βελάζοντας.
Αυτό το φευγιό από τότε λέγεται «ΠΑΝΙΚΟΣ».

ΠΑΝΔΩΡΑ
ο Προμηθέας, μια μέρα που δεν είχε τσάμπιονς λιγκ και βαριότανε μονάχος, έκατσε κι έπλασε τους πρώτους ανθρώπους με εμφιαλωμένο νερό και κοκκινόχωμα. Επίσης τους χάρισε-γνώρισε την φωτιά, έναν αναπτήρα βασικά, τον οποίο έκλεψε από τους θεούς που τον είχαν ως αποκλειστικό προνόμιο.
Από τότε οι άνθρωποι, αντί να μασάνε τον καπνό για να φτιάχνονται, άρχισαν τους μπάφους.
Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Δία που τα πήρε στο κρανίο κι αποφάσισε να τιμωρήσει κι αυτόν και τους ανθρώπους.
Εβαλε λοιπόν ο καταχθόνιος σε ένα ωραίο κουτί δώρου το Γήρας, τις Ασθένειες, τον Πόλεμο, τις Διαμάχες, τις Έγνοιες, τη Μηχανορραφία, τη Συκοφαντία και τον Φθόνο και έκατσε και σκέφτηκε έναν τρόπο να τα στείλει όλα αυτά τα καλούδια μέσω του Προμηθέα στους ανθρώπους, ώστε να χάσουν πάσα ιδέα που είχαν εκείνοι για τον ευεργέτη τους.
Διέταξε μετά εκείνο το κούτσαυλο τον Ηφαιστο να του φτιάξει από πηλό μια δίμετρη όμορφη κοκκινομάλλα μοντέλα. Ο Ηφαιστος μουρμούρισε κάτι μπινελίκια αλλά δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και την έφκιασε.
Ο Δίας χαλβάδιασε για λίγο το όμορφο μοντέλο αλλά περιέργως συγκρατήθηκε και δεν της την έπεσε.
Ζήτησε από τους υπόλοιπους θεούς να την προικίσουν με τα ωραιότερα και σπανιότερα χαρίσματα που θα μπορούσαν να σκεφτούν.
Ετσι έγινε και μετά την βάφτισε Πανδώρα, δλδ αυτή που έχει όλα τα δώρα.
Της έδωσε το κουτί στολισμένο με ροζ φιόγκους και αυτοκόλλητες καρδούλες και την έστειλε στον Προμηθέα.
Ο Προμηθέας ήταν γάτος όμως, άλλοι λένε ότι δεν πολυγούσταρε την Πανδώρα γιατί γούσταρε τις ξανθιές, τέλος πάντων μάλλον κατάλαβε ότι κάτι παίζει και της έδωσε άκυρο.
Ο Επιμηθέας όμως ο αδελφός του που πήρε μάτι τη φάση, λιγούρης και κακάσχημος όπως ήταν, μην πάει χαμένο το τουμπανάκι, την πήρε αυτός την κοπέλα μαζί με το κουτί της χωρίς πολλά-πολλά και την παντρεύτηκε κιόλας.
Κάποια μέρα εκεί που έπαιζαν μπιρίμπα τα πιτσουνάκια, η Πανδώρα, πες από περιέργεια σαν γυναίκα, πες από λιγούρα μετά από μια βραδιά αχαλίνωτου σεξ και νομίζοντας ότι θα έχει τιραμισού μέσα, άνοιξε το κουτί και τότε ξεχύθηκαν και πέσαν πάνω μας όλες οι συμφορές. Ολες, εκτός από την Ελπίδα που ήταν χτικιασμένο και δεν μπορούσε ούτε από το κουτί να πηδήξει.—

 

14 σκέψεις σχετικά με το “Τα πειραγμένα του Vertigo: ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΑ

 1. Μάνια καλημέρα από δω. Μουντάδα, βροχή και κρύο. Ο χειμώνας καλά κρατεί. Δεν μου λες κορίτσι μου, τι ακριβώς έπαθες και αράδιασες όλα τα παραπάνω; Πόση ώρα κατανάλωσες και πόση φαιά ουσία; Εγώ πάντως λίγο δυσκολεύομαι να αντιληφθώ και το τι γράφεις και το γιατί τα γράφεις. Ίσως να μη φταις εσύ βέβαια, αλλά να φταίω εγώ. Ξέρεις με την πάροδο του χρόνου ο εγκέφαλος βραδυπορεί βαθμιαίως.
  Κι εμείς γράφουμε τέτοια εδώ αλλά είναι λόγω εγκλεισμού. Έτσι μάλλον δεν πρέπει να λάβεις υπόψη κι αυτά που σου γράφω τώρα. Μπορεί να είναι «εγκλειστικής» προέλευσης.
  Keep walking.

  Ιχν

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. χαχαχα Πώς να σου γράψω ένα σοβαρό σχόλιο σε μια τέτοια εγγραφή χαχαχα
   Κρατώ την πρόταση σου «Δεν μου λες κορίτσι μου, τι ακριβώς έπαθες και αράδιασες όλα τα παραπάνω; » χαχαχαχαχα ένιωσα σα να πλησιάζεις μια σαλεμένη στο μυαλό αλλά με αγάπη 🙂

   Λοιπόν τα λιλά γραμματάκια είναι με δική μου φαιά ουσία γραμμένα, τα μαύρα είναι ενός φίλου μας παλιού μπλογκερ στο παθ, μένει Ελλάδα. Το κείμενο δεν είναι όλο δικό του, είναι από την μυθολογία μας αλλά το έχει πειράξει. Η Ελληνική μυθολογία έχει μια απίστευτη πηγή φαντασίας που γέννησε όχι μόνο λέξεις αλλά ιδέες !!!!

   Εμένα προσωπικά αυτό το «παιχνίδι-ψαχούλεμα» των ελληνικών λέξεων που ουσιαστικά κρύβουν τόσα μα τόσες γεννήσεις ιδεών με συναρπάζει με την απλότητα του ή αν θέλεις παιδικότητα του.

   Ασόβαρες καταστάσεις πειραγμένων από τη γέννηση ανθρώπων χαχαχαχα παιδιά που δεν μεγαλώνουν ποτέ και χαχανίζουν με πειράγματα και ας είναι καθηγητές, αρχιτέκτονες, δημοσιογράφοι !!!

   Κάπου όλοι μας κρύβουμε έναν «εγκλεισμό» πάντως χοχοχοχο

   Σε φιλώ και συνεχίζουμε 🙂

   Μου αρέσει!

 2. ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΜΗΤΣΟΥΣ Μ’ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΌ!!!!!!!!
  ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΊ ΤΗΣ ΠΑΝΔΏΡΑΣ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΔΕ ΚΛΕΙΝΕΙ!!!!!!
  ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΛΆΡΙ ΣΟΥ ΠΟΛΛΆ ΠΟΛΛΆ!!!!!!!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. O Vertigo γνωστό μπλογκ της γειτονιάς του παθ δεν υπάρχει πια σε νέα διεύθυνση. Αλλά ο Μήτσος σου όλο και κάπου τριγυρνά χαχαχαχα
   Μια χαρά κατάλαβες για το κουτί της Πανδώρας και την Ελπίδα 🙂
   Φιλάκια στο Μαξιλάρι σου Ελένη μας 🙂

   Μου αρέσει!

 3. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα γελάω μέχρι δακρύων! Αχ, το απόλαυσα Μάνια! χαχαχαχαχαχα
  Δεν μου λες; Ποιος είναι ο …μεταφραστής του εν λόγω; Αυτό το …Vertigo εμένα κάτι καλό μου θυμίζει από το παρελθόν και πολύ θα ήθελα να το δω ξανά να λειτουργεί.
  Μας έφτιαξες το κέφι μιλάμε.
  Στέλνω φιλιά.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. χαχαχα είναι το Γνωστό Λαμόγιο περιορισμένης ευθύνης χαχαχα γνωστό σε εμάς τους παλιούς του παθ.
   Του ζήτησα μήπως φιλοξενώ κείμενα του. Μου έστειλε αυτό το παλιό πειραγμένο, με το γνωστό του ύφος !!!
   Δεν νομίζω να λειτουργήσει και πάλι ολόκληρο το μπλογκ του 🙂
   Θα φροντίζω να τον ζουλάω τακτικά να μου στέλνει εδώ. Του έφτιαξα μια κατηγορία δική του Ετσι και αλλιώς είναι ένα κεφάλαιο από μόνος του.
   Στέλνω φιλιά και εγώ Γιάννη μας 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα δεν το πιστεύω! Έγραφε τέτοια το «λαμόγιο» ε; Πολύ τον γουστάρω τον Δημήτρη και μας λείπει. Τουλάχιστον να δημοσιεύεις κείμενά του Μάνια μου να αναβιώσει το θρυλικό «Vertigo».
    Στέλνω φιλιά.

    Μου αρέσει!

  2. … και τι δεν έγραφε, ούτε και αυτός ξέρει τι έγραφε!
   Δεν μου κάθεται εύκολα!!! Άσε που θα μου στέλνει επαναλήψεις, γιατί βαριέται λέει μπουχαχα
   βέβαια είναι και που έμπλεξε με μένα χιχιχιχι
   για να δούμε … για αναβίωση μην ελπίζεις Γιάννη μου! 😦
   Σε φιλώ !!!

   Μου αρέσει!

 4. Μου αρέσουν οι πειραγμένες ιστορίες, οι πειραγμένες μουσικές και τα πειραγμένα μυαλά και πολύ σ’ ευχαριστώ για το υπέροχο αυτό κείμενο που και εσύ ως μικρή (πειραγμένη) θεά, μας χάρισες αυτές τις άχαρες μέρες! 😉
  Bon, σκέφτηκα να σου στείλω μια ιστορία περί Αλήθειας που τα εξηγεί «όλα»:

  https://ainafetst.wordpress.com/2011/10/14/dieuxetc/

  Δεν είναι μόνο μια ιστορία αλλά τρεις, η τρίτη «κάνει» και για Πάσχα! 😉

  ΑΦιλάκια χαμογελαστά, είπαν οι «ειδικοί»! 🙂 🙂 🙂

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Ελα και τρόμαξα με το κοτοπουλάκι, μας είχε πάρει η μαμά μου δύο. Τα μεγαλώσαμε με λάμπες και αγάπη, είχαν αρχίσει να βγάζουν πια φτερά στις φτερούγες και στην ουρά, μέχρι που μια νύχτα με πολλούς πολλούς κεραυνούς τρόμαξαν και έπαθαν και τα δύο καρδιακή προσβολή. Αυτά τα κοτοπουλάκια που πουλούσαν τότε στην Αθηνάς ήταν όλα με πρόβλημα στην καρδούλα τους πάλι καλά που έζησαν και τόσο πολύ Τα έθαψα δίπλα στην τριανταφυλλιά και μετά και μετά την άνοιξη βγήκε μια ντοματιά εκεί αχμμμ μάλλον από τις ντομάτες που έτρωγα κοντά στην τριανταφυλλιά … ε ναι … τόσα ζουμιά, πήγαινα πάνω από το χώμα για να μην έχω να μαζεύω μετά χαχαχαχαχα
   Πειραγμένα μυαλά χαχαχαχα
   Σε ευχαριστώ για τις ιστορίες σε φιλώ με πολλά πολλά χαμογελάκια 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Τα χάπια σου τα έχεις ξεχάσει στο δεύτερο συρτάρι των δεξιών ντουλαπιών της κουζίνας, ακριβώς κάτω από τον πάγκο, στο σημείο που έχουμε την καφετιέρα. Αυτό!

  ΥΓ: Υπέροχο το πειραγμένο κείμενο του Vertigo.

  La vie est belle avec toi. ❤️

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. χαχαχαχα Αυτός είναι ο Δημήτρης σωστά; Μας λείπει αν και την παλιά γειτονιά την είχε εγκαταλείψει πριν μας εγκαταλείψει η ίδια
  Χαίρομαι που θα διαβάζουμε κείμενά του
  Αλλά και να μπαινε εδώ….τα σχόλιά του αλησμόνητα
  Σε φιλώ από μακριά και με ασφάλεια

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. ωωω ναι ο Δημήτρης είναι ο Vertigo όμως γιατί είχαμε δυο τρεις νομίζω Άννα μου. Πράγματι είχε σταματήσει να γράφει, πάρα πολλοί είχαν σταματήσει να γράφουν πριν κλείσει οριστικά το παθ. Άλλοι είχαν μεταφέρει τα μπλογκς τους άλλοι τα είχαν κατεβάσει και άλλοι τα άφηναν εκεί να αραχνιάζουν.
   Κάτσε να δούμε αν θα μου δώσει άλλο, θα τον τραβήξω από την μύτη αχμμ του αρέσουν οι σοκολάτες υγείας, θα του τάξω καμιά χαχαχαχα Κάθε σχόλιο και ένα κομματάκι ίσως χαχαχακαξδφ΄λασδξκφ΄λαξδ
   Φιλιάααα !!!

   Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s