Bloggers Talking Challenge #2 Με την Μαρία Γ. από το «Φεύγουμε;» Ένας θησαυρός!!!

Δίνουμε την ευκαιρία μέσα από το μπλόγκ μας, προσκαλούμε ιδιοκτήτη blog να μιλήσει λίγο για τον εαυτό του/της και αυτός με την σειρά του να προσκαλέσει στο  δικό του μπλογκ έναν άλλον ιδιοκτήτη που με τη σειρά του άλλον, που άλλον και άλλον κλπ. Οι ερωτήσεις καθορισμένες από την Κατερίνα η οποία από όσο έχω καταλάβει συγκεντρώνει με συνδέσμους όλες τις παρουσιάσεις στο δικό της pause-blogΈτσι συνδεδεμένοι κατά κάποιο τρόπο όλοι ίσως  να ερχόμαστε λίγο πιο κοντά ο ένας στον άλλον και ταυτόχρονα το μπλογκ μας να αποκτά περισσότερες αναφορές άρα και ανεβαίνει λίγο πιο πάνω στις μηχανές αναζήτησης.

Επιθυμία λοιπόν η επικοινωνία. Με τα χρόνια χάνεται η επικοινωνία των σχολίων στα μπλογκς … έτσι γινόμαστε πιο απρόσωποι όλοι οι χρήστες. Προσωπικά μέσα από σχόλια πριν αρκετά χρόνια γνώρισα και αγάπησα  τον Βασίλη και την εκφραστικότητα του.  Με προσκάλεσε και δημοσίευσε τις απαντήσεις μου, στο μπλογκ του Του Μυαλού τα Γυρίσματα.

Μέσα από σχόλια πριν από χρόνια γνώρισα και αγάπησα  και την Μαρία Γ. αλλά και το πάθος της με την ανθρώπινη επικοινωνία. Αν της δώσεις την ευκαιρία θα μελετήσει κάθε πτυχή του εγκεφάλου σου. Όμως ο δικός της πλούτος στην έκφραση είναι αμύθητης αξίας με μια μικρή γεύση στο μπλογκ της Φεύγουμε;    και χιλιάδες σπάνιους πολύτιμους λίθους στις απαντήσεις της σε σχόλια Την έφερα σήμερα στο εξοχικό μου, να γουργουρίζει κάτω από τις συγκεκριμένες ερωτήσεις της Κατερίνας άλλα και να δώσει απαντήσεις  στους σχολιασμούς σας στην εγγραφή αυτή χχιχιχιχι Έτσι περισσότερο από όλους θαρρώ πως θα την ευχαριστηθώ εγώ !!!! χεχεχεχε

σσσσσσσ  φεύγουμε; ε ναι τι το συζητάμε τόση ώρα!!!!

 

Δέχτηκα την πρόσκληση της Μάνιας από το blog Καληνύχτα, να συμμετάσχω στο δρώμενο που ξεκίνησε η φίλη Κατερίνα  από το ιστολόγιό της . Το ζητούμενο είναι, να γνωριστούμε λίγο καλύτερα μέσα απ’ τις απαντήσεις που θα δώσουμε στις ερωτήσεις της Κατερίνας. Σ’ ευχαριστούμε Κατερίνα που το σκέφτηκες και το οργάνωσες για μας.

 1. Η ιστορία του blog μου.

Το blog ήταν και παραμένει μια διαφυγή. Μια λύση ανάγκης σε μια περίοδο που τα προβλήματα είχαν γίνει πολλά και σοβαρά και η επικοινωνία με το άμεσο περιβάλλον δύσκολη έως ακατόρθωτη. Η ιδέα να γράφω κάπου τις σκέψεις μου και να παρουσιάζω τα θέματα που μου άρεσαν, με παρηγόρησε. Το «Φεύγουμε;» δεν μπήκε τυχαία. 2012-2017 στο αγαπημένο Pathfinder και από το 2018 έως σήμερα, εδώ. Δεν έχει συγκεκριμένη θεματολογία. Βαδίζει σύμφωνα με τις διαθέσεις μου. Μοιάζει με τον κήπο της μητέρας μου όπου όλα ήταν άναρχα φυτεμένα χωρίς καμία τάξη.

 1. Πέντε τυχαία πράγματα που θα ήθελες να μάθουμε για σένα.

            .

            Μιλάω συχνά μόνη μου.

            Αγαπώ πολύ τους ανθρώπους κι ας μην συγχρωτίζομαι εύκολα.

            Είμαι μοναχική από πεποίθηση.

            Είμαι ακίνδυνη

            Ο έρωτας βρίσκεται παντού στη ζωή μου.

 1. Ένα τραγούδι που σου δίνει δύναμη.

«It’s My Life» Bon Jovi

 1. Τι σε ενοχλεί στο διαδίκτυο.

Με έχει τόσο πολύ μαγέψει η δυνατότητα να έχω μπρος μου ό,τι επιθυμήσω από πληροφόρηση και γνώση που δεν μπορώ να σταθώ στα αρνητικά που υπάρχουν έτσι κι αλλιώς. Μια μεγάλη κοινωνία είναι με τους καλούς και τους κακούς, τις παγίδες και τις ευκαιρίες. Είμαι ενθουσιασμένη με το διαδίκτυο γιατί μου άλλαξε τη ζωή και με έβαλε σ’ έναν απέραντο κόσμο με τεράστιες δυνατότητες.

 1. Γεγονότα που σε «διαμόρφωσαν» στον άνθρωπο που είσαι σήμερα.

            Θα έλεγα καλύτερα, οι άνθρωποι…

            – Ο πατέρας μου στα καλά και στα κακά. Ήταν εξαιρετικά απρόβλεπτος και έμαθα να «διαβάζω» το πρόσωπό του για να αποφεύγω τις «κακοτοπιές». Αυτό με έκανε πολύ καλή φυσιογνωμίστρια.

 – Η πρώτη μου δασκάλα. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση με το ζόρι.

           – Οι φιλίες που έκανα. Μου έμαθαν την εμπιστοσύνη και την προδοσία.

            – Οι έρωτές μου. Χρωμάτισαν τη ζωή μου με τα πιο έντονα χρώματα.

– Οι απώλειες των αγαπημένων μου. Με βύθισαν στον απόλυτο πόνο αλλά και μου ενέπνευσαν την απόλυτη αγάπη για τη ζωή.

 1. Αγαπημένες σου συνήθειες

            Η ονειροπόληση…η ονειροπόληση…η ονειροπόληση…με κάθε μέσο και με κάθε κόστος.

 1. Καλοκαιρινός προορισμός

            Μάνη, ακρωτήριο Ταίναρο, στο φάρο.

 1. Λόγοι για να μη χάσεις το χαμόγελό σου στα δύσκολα.

            Το ξέρω πως και η ζωή με θέλει πολύ, κι ας μου το κρύβει 🙂 🙂

Η σειρά μου λοιπόν να καλέσω την Αρτίστα του βωβού  από το blog   https://artistatouvwvou.blogspot.com/  γιατί μου έλειψε το έξυπνο χιούμορ της.

 

…και τώρα μικρή μου Μαρία τρέχα !!! Να βρεις τρόπο να ειδοποιήσεις την Αρτίστα να έρθει εδώ να δει πως έχει να πάει κομμωτήριο, να ράψει ένα καλοκαιρινό φορεματάκι για την περίσταση, να φτιάξει βρε παιδί μου και ένα γαλακτομπουρεκάκι να γλυκαθούμε… και τι άλλο? ααα ναι και να σου να σου στείλει τις απαντήσεις στις ίδιες ερωτήσεις ώστε να τις δημοσιεύσεις και και και χεχεχε μην ξεχάσεις να απαντάς στα σχόλια εδώ χαχαχαχαα

σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου 🙂

 

 

 

40 σκέψεις σχετικά με το “Bloggers Talking Challenge #2 Με την Μαρία Γ. από το «Φεύγουμε;» Ένας θησαυρός!!!

 1. Να λοιπόν που είχα την ευκαιρία να μάθω κάποια, λίγα πράγματα παραπάνω για την αγαπητή μας Μαρία Γ. Ονειροπόλα… τυχερή που έχεις τη δύναμη να ονειρεύεσαι. Θέλει δύναμη κι ας λένε ότι διαφεύγεις!
  Διαρκώς ερωτευμένη… ζηλεύω!!!! 🙂
  και… μοναχική εκ πεποιθήσεως! Εδώ όμως υπάρχει μια μεγάλη διαδικτυακή παρέα!!! 🙂
  Νάσαι καλά , Μαρία !!!!!!!!!
  ΥΓ: Καλή δουλειά, Μάνια! Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μας έδωσες να γνωρίσουμε, ακόμα περισσότερο την Μαρία!!!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Κι εγω βάζω στοίχημα πως είσαι κι εσύ ένας κρυφο-ονειροπόλος τύπος Βασίλη.
   Η φράση σου » θέλει δύναμη κι ας λένε ότι διαφεύγεις» δείχνει πως δεν σου είναι καθόλου άγνωστη η διαδικασία της ονειροπόλησης. Σε φαντάζομαι να σχεδιάζεις τα ταξίδια σου -πραγματικά ή φανταστικά- ακούγοντας μουσική. Σε φαντάζομαι επίσης να στήνεις φανταστικούς διαλόγους και , αν τυχαίνει να είναι αστείοι, να γελάς μόνος σου.

   Όσο για τον έρωτα, ένα θα πω: πιστεύω πως είναι η κατεξοχήν «υπερτροφή» για νέους και πολύ μεγαλύτερους ανθρώπους. Για τους πρώτους λειτουργεί ως καύσιμο και για τους δεύτερους ως έμπνευση. Και κάποιες φορές… ως «ανταμοιβή» ζωής.
   Σ’ ευχαριστώ πολύ Βασίλη μου!

   Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Βασίλη η Μαρία Γ. έχει εκπληκτική πένα.
   Το γέλιο της όμως είναι γάργαρο νερό μέσα από την καρδιά της 🙂
   Αχ όλα αυτά τα γραπτά ευχαριστώ μου προκαλούν τρελό πόθο να σας δω από κοντά
   Η παρέα χρωστάει στο Βασίλη συνάντηση !!!
   σε φιλώ

   Μου αρέσει!

 2. Καλημέρα Κυρίες μου!
  Ωραία παρουσίαση Μάνια μου ενός θησαυρού της διαδικτυακής μας συντροφιάς.
  Μαρία μου χαίρομαι που σε γνώρισα καλύτερα σήμερα
  Ονειροπόλα ε; Μ’αρέσει και εγώ ονειροπόλα είμαι αλλά με μέτρο.
  Και κοίτα να δεις που στον παθ δεν σε είχα συναντήσει. Τι να πω; Απρόσεκτη επιεικώς ειμαι!
  Όσο για τη ζωή δεν ξέρω γιατί στο κρύβει αλλά σίγουρα σε θέλει όπως θέλουν όλοι ένα τόσο αξιόλογο άτομο σαν και σένα.
  Σας φιλώ και τις δυο σας

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Ο πραγματικός θησαυρός εδώ είναι η επικοινωνία μας Άννα μου. Ο ένας τρέφει το πνεύμα και την φαντασία του άλλου. Πολλές φορές μου τυχαίνει να διαβάζω κείμενά σας και να νιώθω πλουσιότερη. Μια λέξη σας, μια εικόνα σας με έχει κάνει πολλές φορές να σκέφτομαι για ώρες.
   Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την γλυκιά υπερβολή σας. Μου αρέσει κι ας μου προκαλεί αυτό το αμήχανο και χαζό χαμόγελο 🙂
   Και να, που τελικά, η διάλυση του παθ μας έφερε πιο κοντά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αυθόρμητη, πολύτιμη βοήθειά σου, τις πρώτες μου μέρες εδώ.
   Να είσαι καλά Άννα μου και σ’ ευχαριστώ για όλα!
   Σε φιλώ γλυκά!

   Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Την αγαπώ την Μαρία, όπως και το »φεύγουμε», είναι ένα blog με ιδιαίτερο επίπεδο!
  Σήμερα έμαθα λίγα πράγματα παραπάνω, ονειροπόλα λοιπόν, επιλεκτικά μοναχική και αγαπάει την Μάνη, έναν τόπο που μάλλον δεν θα επισκεφθώ μάλλον ποτέ αν και θα ήθελα, οι άνθρωποι που την προτιμούν νομίζω διαθέτουν μια ιδιαίτερη δύναμη, Μαρία μας τί λες;
  Εννοείται ότι σε θέλει η ζωή.. είναι φανερά τα σημάδια άλλωστε 🙂

  Πολύ ωραία συνέντευξη αγαπητή Μάνια μου, την απόλαυσα
  σας στέλνω και στις δυό τα φιλιά μου
  την αγάπη μου

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Ψαροματάκι μου, από σήμερα λέω να σε αποκαλώ «μικρή γοργόνα» αν συμφωνείς βέβαια. Όσο σε γνωρίζω διαβάζοντας, τείνω να καταλήξω στο συμπέρασμα πως, σαν τη μικρή γοργόνα του παραμυθιού, θυσιάζεις σε κάθε σου ανάρτηση, την «ανθρώπινη φύση σου» με αντάλλαγμα μια μεγάλη ψαρίσια ουρά. Έτσι κολυμπάς καλύτερα στα βάθη της δικής σου και της δικής μας ψυχής.
   Θαυμάζω αυτές τις καταδύσεις σου στο βυθό. Με κάνουν συχνά να σκέφτομαι και να ονειροπολώ.
   Η Μάνη είναι πρσγματι σκληρός τόπος. Ροκ. Αλλά εκεί δεν βρίσκεται συνήθως η μεγαλύτερη αυθεντική ευαισθησία;
   Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για τις όμορφες σκέψεις σου.
   Να είσαι καλά! Πολλά φιλιά με την αγάπη μου, μικρή μου γοργόνα 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Πρώτα, θέλω πολύ, να ευχαριστήσω την οικοδέσποινα Μάνια μας, για την πρόσκληση, τη φιλοξενία της και τα όμορφα λόγια που έγραψε για μένα. Με κολακεύει αφάνταστα ο τρόπος που με σκέφτεσαι 🙂 και με κάνει να νιώθω παιδί που παίρνει » άριστα με αυτοκόλλητο». Μόνο που δεν έχω σε ποιόν να τρέξω να το δείξω :). Η εκτίμηση και ο θαυμασμός είναι αμοιβαία και το μυστικό που υπάρχει πίσω από αυτό είναι η αλληλεπίδραση και η διαδραστικότητα που προκύπτουν ως συνέπειες
  μιας άριστης επικοινωνίας.
  Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ Μανιούσκα μου, για όλα!

  Αρέσει σε 2 άτομα

  1. Λατρεύω όπως και εσύ την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.
   Μπορεί να κάνει θαύματα. Και κάνει, το έχουμε δει… π.χ. ξεκινάς με μια ανάγνωση και μια καλήμερα σε ένα μπλογκ, φτάνεις να συζητάς σοβαρά και ασόβαρα πράγματα, να καυγαδίζεις, να φλερτάρεις, να γελάς και … κάποια στιγμή όταν συναντιέσαι μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα να είναι όλα εκεί 🙂
   Λοιπόν, σκέφτηκα σοβαρά το θέμα αυτοκόλλητα !!! Επειδή είναι ένα θέμα προς εξέλιξη χοχοχοχο από σήμερα ξεκινώ βιβλιαράκι συλλογής αυτοκόλλητων της Μαρίας Γ. Αυτοκόλλητο ημερομηνία και αναφορά στην ανάλογη ανάρτηση στο μπλογκ σου χοχοχοχοχο
   Φυσικά και το βιβλιαράκι θα το φέρω στην πρώτη μας μπλογκοσυνάντηση να το δουν όλοι όλοι !!!!
   Γιατί, η πρώτη δασκάλα σου έδωσε αυτοπεποίθηση με το ζόρι !!!!
   σε φιλώ 🙂

   Μου αρέσει!

 5. Κοίτα να δεις τώρα που από έκπληξη σε έκπληξη το πάμε. Θα μου πείτε γιατί; Μα γιατί αυτό το «γαϊτανάκι» συνέντευξης μπήκε ανάμεσά μας λες και είμαστε τετ α τετ με ανοιχτή καρδιά και λέμε πράγματα για τον εαυτό μας.
  Οφείλω να ομολογήσω χωρίς ντροπή ότι η Μάνια ναι έδωσε το δικό της χρώμα και πνοή σε αυτή την παρουσίαση. Και ως …συνεντευξιαζόμενη και ως …δημοσιογράφα. Πως θα γινόταν άλλωστε.
  Μάνια μου έχεις μια υπέροχη εισαγωγή και κλείσιμο σε τούτη την όμορφη παρουσίαση. Που τη λάτρεψα ναι ως αναγνώστης.

  Πάμε τώρα στην αγαπημένη μας Μαρία Γ.! Ναι αγαπημένη μας! Πνευματική δημιουργός του «Φεύγουμε»
  Έχω προσωπικά την τιμή να την γνωρίζω πολλά χρόνια και η φυσική μας συνάντηση με την blogo-μίνι-συνάντησή μας, πιστοποίησε αυτή μου την ευτυχία.

  Μαρία μου, μιλάς μόνη σου! Ω κοίτα να δεις τώρα! Εδώ θα κάνουμε …παρέα. Θα μπούμε σε ένα αυτοκίνητο και οι απ έξω θα βλέπουν δύο ανθρώπους που θα είναι μαζί αλλά θα μιλάνε …χώρια καθένας με τον …εαυτό του! Χάρμα.

  Έρωτας παντού! Την ξέρετε τη Μαρία; Έχετε διαβάσει διηγήματα, έργα της; Έχετε προσέξει τους πίνακές της; Ναι ζωγραφίζει! Και τα παρουσιάζει απίστευτα διακριτικά! Ένας έρωτας για τη ζωή είναι όλη της η …ζωή! Μια ερωτική υμνωδία.

  «It’s my life»! Ω ναι! αγαπημένο τραγούδι. Μπορείς να μην πάρεις δύναμη ακούγοντάς το; Όχι.

  Οι απώλειες Μαρία ναι! ποιος μπορεί εύκολα να διαχειριστεί την απώλεια στη ζωή του; Ποιος. Και ποιος δεν ένιωσε το βάρος της να τον δαμάζει και να τον πετά στα βράχια.

  Ονειροπόληση! Εδώ υποκλίνομαι. Ω ναι υποκλίνομαι Μαρία μου.

  Κλείνοντας Μαρία θα σε παρακαλέσω: Γράψε και για μας! Ζωγράφισε και για μας! Άνοιξε τους κήπους της καρδιάς σου σε εκείνους που σε διαβάζουν και σε αγαπούν.

  Υ.Γ. Εντάξει για την επιλογή της Αρτίστας μόνο …πανό δεν έχω σηκώσει για τη συνέχεια. Απίστευτη επιλογή. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΝΑΙ;

  Μαρία μου ειλικρινά σε ευχαριστούμε για κάθε σου τι!

  Μάνια μου, ήσουν μια υπέροχη οικοδεσπότρια για αυτήν την τόσο ανθρώπινη εξομολόγηση.

  Την καλησπέρα μου κυρίες μου.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. Ααα…τέλεια! Είμαστε και οι δυο, ανυπερθέτως του γιατρού Γιάννη μου. 🙂
  «Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς…» μετά την καραντίνα. Σιγουράκι!
  Υπάρχει βέβαια και η άλλη εκδοχή, να έχουμε τόσα πολλά να πούμε, που στο τέλος να εξαντλούμε τους άλλους και να μένουμε αναγκαστικά παρέα με τον εαυτό μας.

  Η Μάνια μας, ναι..ναι, κέντησε το σεμεδάκι με βυζαντινή βελονιά και το έκλεισε με χρυσοκλωστή. Δίνει πάντα τις καλύτερες πάσες.
  Όσο για σένα άρχοντα, τι να πω για σένα τώρα; Είσαι ο animateur της παρέας και όχι μόνο.
  Όποιον βάλεις στόχο δεν το γλυτώνει το καλάμι. Λίγο θέλω να το καβαλήσω κι εγώ. Έχεις το ταλέντο να φουσκώνεις τσίτα τις καρδιές μας και έχουμε και τα χρονάκια μας οι περισσότεροι. Αλλά χαλάλι μας αδερφέ μου.
  Να είσαι καλά Γιάννη μας με τον καλό σου λόγο πάντα. Σ’ευχαριστώ πάρα πολύ για όσα όμορφα είπες για μας.
  Εύχομαι να έχει το χρόνο να ανταποκριθεί η Αρτίστα μας. Την ενημέρωσα. Ελπίζω να δει το μήνυμα που της άφησα.
  Τα φιλιά μου με πολλή αγάπη!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 7. Πολύ ωραία ιδέα είχε η Κατερίνα.
  Μας δίνεται η ευκαιρία να γνωριστούμε λίγο καλύτερα.
  Μιλάς μόνη σου;
  Δεν είσαι η μόνη όμως 🤣🤣🤣🤣
  Κάνω ολόκληρες συζητήσεις με τον εαυτό μου.
  Όταν θυμώσω όμως με τις απαντήσεις, ασχολούμαι με τις κατασκευές μου ακόμα και νοερά και δεν του μιλώ καθόλου.
  Είναι σοβαρή η περίπτωση μου; 😂😂
  Έχω πάει στη Μάνη κι εντυπωσιάστηκα από τα πέτρινα σπίτια της.
  Χάρη στην Κατερίνα και στη Μάνια λοιπόν, σε γνώρισα λίγο περισσότερο Μαρία μου και χαίρομαι γι’αυτό.
  Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις της Άρτίστας.
  Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. @ Ρένα
   αυτό που μιλάτε μόνοι σας είναι συναρπαστικό ελπίζω να είναι σε διαλόγους όπως και με μένα χαχαχα
   Αφορμές γνωριμίας, αφορμές για προσωπικούς διαλόγους ειδικά για όσους έχουν θεματικά μπλογκς 🙂
   Να σαι καλά 🙂

   Μου αρέσει!

 8. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τις δύο, για την όμορφη παρουσίασή σου Μάνια και την
  Μαρία για τις υπέροχες αυθεντικές της απαντήσεις! (με τα χρόνια μπορείς να αντιληφθείς
  ποιος γράφει από την ψυχή του και ποιος όχι)

  Αν και βρίσκομαι 8 χρόνια στο blogging δεν έτυχε να επικοινωνήσουμε και χαίρομαι που
  μέσω αυτής της σκυτάλης μας δόθηκε η ευκαιρία.

  Καλό μήνα με υγεία και δύναμη!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Κι εμείς σ’ ευχαριστούμε Κατερίνα για την ιδέα που είχες και τη μοιράστηκες μαζί μας.
   Θα τα λέμε και θα μαθαίνουμε με τον καιρό όλο και καλύτερα ο ένας/μια τον άλλον/άλλη.
   Καλό μήνα και Καλό Καλοκαίρι 🙂

   Μου αρέσει!

  2. Έχουν μια ξεχωριστή ομορφιά αυτά τα παιχνίδια Κατερίνα. Στην προηγούμενη πλατφόρμα που είμασταν δεν ερχόντουσαν πολλοί από .com εμείς είμασταν .gr …
   Έφταναν κάποια παιχνίδια και σε εμάς, το πιο πιο επιτυχημένο θυμάμαι ήταν το http://autographcollectors.blogspot.com/ Απίστευτη προσπάθεια, εκεί έχει και από .gr που τώρα πια δεν υπάρχουν ως διευθύνεις αλλά, αρκετοί έχουμε κρατήσει επαφές.

   Ναι είναι καλή ευκαιρία να αρχίσουμε την επικοινωνία
   Να σαι καλά Κατερίνα 🙂

   Μου αρέσει!

 9. Πόσο χαίρομαι που μπαίνει κι άλλος «αυτάρκης» (εγώ τα λέω, εγώ τ’ ακούω) στην παρέα. Να πάμε όλοι μαζί στο γιατρό. Θα μας κάνει και καλύτερη τιμή. Αλλά πέρα απ’ το αστείο είμαστε ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Μπορούμε να σηκώσουμε στις πλάτες μας ολόκληρο θίασο 🙂

  Αα..όλα κι όλα, του εαυτού δεν του θυμώνουμε ποτέ! Τον πιάνουμε πάντα με το καλό γιατί αν θυμώσει κι εκείνος και λακίσει άντε μετά να βρούμε άλλον. Εκτός
  κι αν διαθέτουμε το χάρισμα της ετεροπροσωπείας οπότε το πράγμα αγριεύει περισσότερο.

  Όχι Ρένα μου. Εσύ βρήκες την καλύτερη διέξοδο: τη δημιουργία. Όταν ανοίγει η καρδιά σου προς τα μέσα, πιάνουν το χορό τα θαυματουργά χέρια σου!
  Σ’ ευχαριστούμε πολύ
  Τα φιλιά και την αγάπη μας!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 10. Μαζί «φεύγουμε» Μαρία γιατί είμαστε μια παρέα «φευγάτων»!
  Διαβάζοντας τις απαντήσεις γύρισα στο «Φεύγουμε» απ΄ όπου έφυγα στα μαγευτικά και στα τόσο καλογραμμένα ταξίδια! 😉
  Ένα πήγαινε έλα η ζωή μας και το blogging μια τεράστια ευκαιρία για επι-κοινωνία σε όλα τα επίπεδα και με χιούμορ και με αυτοσαρκασμό! 😛
  Μιλάς μόνη και νομίζεις πως κανείς δεν σε ακούει, μα εσύ ακούς τον εαυτό σου και αυτό σου επιτρέπει να γνωρίσεις και να αγαπήσεις ακόμα πιο πολύ την Μαρία, την ονειροπόλα και την αγαπημένη μας Μαρία!

  ΑΦιλάκια σε όλους να είμαστε καλά να επικοινωνούμε και να χαμογελάμε! 🙂

  Μου αρέσει!

 11. Αγαπημένη μας Στεφανία, τόσους πολλούς επαίνους δεν μάζεψα ποτέ άλλοτε. Είμαι στο τσακ να τυπώσω τα σχόλιά σας πάνω σε τι-σερτ και να τα φοράω νύχτα μέρα μήπως και τα πιστέψω και αλλάξει η οπτική που βλέπω τη Μαρία. Είμαι Σπαρτιάτισσα βλέπεις, γέννημα και θρέμμα και δεν με έχουν συνηθίσει σε επαίνους. Στα δικά μας σπίτια, τα πατρικά, ο καλύτερος έπαινος ήταν να σε αφήνουν (χωρίς αυστηρή κριτική) στην ησυχία σου.

  Το έχω καταλάβει πια, Στεφανία μου, πως έχω την τύχη ν’ αποτελώ μέλος μιας υπέροχης «συμμορίας» φευγάτων τύπων με τους οποίους συνταξιδεύω πανευτυχής στο «υπερπέραν» του εαυτού μου/του εαυτού σας.
  Ναι..ναι, να είμαστε όλοι καλά Στεφανία μου και να συνεχίσουμε να επικοινωνούμε με τον δικό μας τρόπο. Να χαμογελάμε έως και να ξεκαρδιζόμαστε με τον ονειροπόλο, παράδοξο εαυτό μας.
  Είμαι τυχερή που σας γνώρισα. Πολύ τυχερή!
  Σε φιλώ πεντάγλυκα και σου εύχομαι να περάσεις το πιο όμορφο καλοκαίρι σου, μέχρι τώρα 😉

  Αρέσει σε 1 άτομο

 12. Ααααααχχ!! Θέλω..θέλω…θέλω να σας κάνω όοοολους μια μεγάααααλη αγκαλιά!!!
  Μια πολύυυυ μεγάλη αγκαλιά, να σας κλείσω όλους μέσα!!

  Διαβάζω την αφορμή της εγγραφής -και κάθετί που λέγεται είναι το ένα πιο αληθινό απο το άλλο!!
  Αγκαλίτσες για την απίστευτη Μάνια –και τον αληθινά μοναδικό τρόπο που καταφέρνει να ..’ζουζουνίσει’ με τα πιο βαθιά συναισθήματα! Τα φέρνεις στην επιφάνεια Μάνια μου με τόση ευκολία και μας τα χαρίζεις απλόχερα ν’ακουμπήσουμε πάνω τους σαν ζωγραφισμένα νούφαρα σε λίμνη..
  Αγκαλιές πλατιές, σφιχτές, εγκάρδιες για την μοναδική Μαρία! Με το αθώο κι ανέμελο γέλιο κι αισιοδοξία ενός παιδιού, μα με την ενσυνείδηση ενός σοφού. Ετσι, για πάντα νέα στην ψυχή θα είσαι!

  Και με κάτι τέτοια, θυμάμαι και το περσινό μας Ασμπέτα -με την Μάνια στο Ελλάντα!.. Τέτοιες μέρες ήταν, ε; Πόσο μου λείπετε όλοι σας!!

  Αντε, φιλούδια μακρινά προς το παρόν!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Πέρυσι τέτοια μέρα ήταν Σμαραγδούλα μου! Σα να λέμε σήμερα είχαμε γενέθλια πρώτης συνάντησης :)Και είσαι η μόνη που το θυμήθηκες!!
   Σ’ευχαριστούμε απ’ την καρδιά μας για τις πλατιές και σφιχτές αγκαλιές και τις ανταποδίδουμε με όλη μας την αγάπη. Και σε μας λείπεις αλλά δείχνουμε κατανόηση στην σκληρά εργαζόμενη μανούλα και τα σφικτά της ωράρια.
   Γράφε όποτε μπορείς. Εδώ θα βρισκόμαστε να τα λέμε μέσα απ’ τις αναρτήσεις και τα σχόλιά μας, προς το παρόν.
   Να είσαι καλά. Πολλά ευχαριστώ για την αγάπη σου και τα όμορφα λογάκια που μας χάρισες.
   Γλυκά φιλιά και σφιχτή αγκαλιά!

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Μήπως λέω τώρα εγώ να το ξανακάναμε; Θα μου πεις, λείπει ο ιθύνων νους, η Μάνια. Αλλά της το φυλάμε για την επόμενη. Μήπως να κανονίζαμε τίποτα οι λοιποί; Για πείτε!

    Μου αρέσει!

  2. Τώρα αν σας πιάσω και τις δύο από μαλλί και χτυπώ τα κεφάλια σας μέχρι να βάλουν σπίθα, θα σας πω εγώ (η μαμα μου το έλεγε αυτό όταν τσακωνόμασταν με την αδελφή μου χαχαχα )
   Δεν μου λέτε κοριτσάκια, γιατί δεν έχετε ξανασυναντηθεί ??????
   Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που σας άφησα στην απέναντι πλευρά του σταθμού, να συζητάτε μπουρδου μπουρδου και να μην με χαιρετάτε, που χτυπιόμουν στο παράθυρο χαχαχαχαχακδφξαλσδκξφοαεφξ
   χεχεχε εδώ γεννιέται μια φιλία σκέφτηκα… τέλος πάντων …
   φροντίστε για ένα άσμπετα πριν έρθω γιατί την βάψατε όλοι σας όταν θα έρθω χοχοχοχοχοχο
   Αχ Σμαραγδούλα μου αχ σε φιλώ

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Ευτυχώς που θυμήθηκες πως έχεις ξεχάσει αλλά κατάλαβες πως είχα ξεχάσει και εγώ τα καλλυντικά σε ποια τσούπρα ανήκουν χαχαχχα
    Εσύ και η άλλη σουσουράδα μου λείπετε, κυρίως σε τσατοσχόλια χαχα
    Καλά να περνάς Αννετά.. κι μου 🙂

    Μου αρέσει!

  1. Τρεις δυνατοί «παίχτες» αποχώρισαν για να πάρουν το χρόνο τους κι εμείς φτωχύναμε. Εσύ αννετα…κι, η Lysippe και ο κ. Λι. Ελπίζω να ξαναδιαβάσω σύντομα κείμενά σας γιατί φεύγοντας αφήσατε πίσω σας έναν κρατήρα απουσίας που δεν γεμίζει με βροχόνερα. Θέλει λάβα καυτή. Να ρέει μέσα στα μυαλά μας και να μας ξεσηκώνει.
   Με συγκινεί η παρουσία σου εδώ μετά από τόσο καιρό.
   Κι εμένα μου λείπεις πολύ και περιμένω..
   Ξέρω να περιμένω…
   Σε φιλώ πεντάγλυκα Αννετά…κι μου και εύχομαι να περάσεις το πιο όμορφο καλοκαίρι της ζωής σου, μέχρι τώρα.

   Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Αααααααα, ξέχασα να σου πω…
   Όντως έραψα καινούργιο φόρεμα!
   Και ίδια μάσκα εννοείται. Ξέρεις, λόγω covid-19…
   Εμ τι; Έπρεπε να έχω να φορέσω κάτι καινούργιο σε ένα τέτοιο ιβέντ!
   Και ένα φρέσκο κουρεματάκι θα το κάμω για την περίσταση.
   Γαλακτομπούρεκο δεν φτιάχνω. Βαριέμαι. Άμα είναι θα φέρω παγωτό!

   Κίσιζ Μάνια!

   (Τζίζας! Τρία σχόλια μέσα σε ένα απόγευμα, με έκανε να γράψω η αθεόφοβη! Αλλά είπαμε, είναι λεονταράκι!)

   Αρέσει σε 2 άτομα

   1. μα … είναι δυνατόν να μην πας με ασορτί μάσκα ?
    Είναι μαστ !!! Επιτέλους να βάλουμε λίγο γκλάμουρ !
    Πάρε όλο το αίμα μας πίσω στις απαντήσεις, να βγει και μια σωστή συνέντευξη καθώς πρέπει χαχαχα (τι λέω θεέ μου, από τη χαρά μου, από μια ερώτηση ξεκίνησες να απαντήσεις και σου βγήκε ερώτηση λουκάνικο που λέμε και στα μιδια χαχαχαχαχα )
    Παγωτάκι παγωτάκι, χαλάω εγώ χατήρι στη ζάχαρη

    σημείωση. Άλλος είναι το ΛεΟνταράκι …ξέρεις …
    (Αντε πολλά είπαμε, περιμένω όλο χαρά την μία και μοναδική συνέντευξη Εβερ!!!!! )

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Μακάρι να ήξερα τι έκανα και τα κατάφερα. Νομίζω πως το έγκλημα οργανωμένο με ένα σωρό ανοργάνωτες συμπτώσεις Πρώτα απ όλα η μικρή ΜαΓία μας ! Όταν διάβασα την επιλογή της είπα «πσσσ χαράς το κουράγιο της να προσκαλέσει την Αρτίστα. Η γυναίκα το έχει δηλώσει «αφήστε με λέμεεε» Το γράφω και πάνω η ΜαΓία την οποία είχα την χαρά να την γνωρίσω και από κοντά είναι ένας θησαυρός !!!
   Αντε τώρα χωρίς κύριο Λι και χωρίς Αρτίστα να επιβιώσεις !!! Και όμως η ΜαΓία το τόλμησε.
   Έπειτα ήταν και ο κύριος Πιτ. Πας καλά άνθρωπε μου, βρίσκεσαι μια ανάσα από την Αρτίστα και δεν… Μωρέ δεν θα κατέβω Ελλάδα?? Σηκωτούς θα τους φέρω όλους !!! Με βανάκι χαχαχαχα

   Μέτα λαμβάνω και μέιλ από τον κύριο Λι. Έχασε λέει το κινητό του δεν έχει τα τηλέφωνα … και σκέφτομαι Τι λέει ο άνθρωπος??? αμ είμαστε και εμείς που είμαστε στην άλλη άκρη της Γης … ααα του το έγραψα ως απάντηση. Κύριε Λι εγώ χάρηκα που χασατε το κινητό σας και είχα τη χαρά να λάβω επιστολή σας !!!!

   Τσατοσχόλια χαχαχαχα εδώ… εκεί … ()
   Αυτή την ανάρτηση των κοριτσιών την διάβασα σήμερα λίγο πριν, και να σου πω την αλήθεια με εκφράζει πάρα πολύ, ειδικά στην τελευταία πρόταση !!!
   Αυτό και αν είναι σύμπτωση https://thinkpig.gr/blog?journal_blog_post_id=46
   Να σου βρω εγώ συμπτώσεις οουυυυ, χαχαχα
   το πιο απλό ήταν «Να κλείσω και τα σχόλια στο μπλόγκ μου ή να αφήσω τη μικρή Αρτίστα να παίζει που και που »
   Με τιμάς και χαίρομαι αφάνταστα για την επιλογή σου, μα είναι το σκαρί σου που δεν αντέχει την απομόνωση, αυτό νιώθω αφορμή ήμουν ή … ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο από δυνάμεις του σύμπαντος και των συμπτώσεων 🙂

   Αρέσει σε 3 άτομα

 13. @Μαρία Γ.
  Σου έχω πρόταση.
  Γιατί δεν κάνεις αυτό που κάνω η αρτίστα παιδιόθεν;
  Δηλαδή, αντί να μιλάς μόνη σου, να πάρεις έναν σκύλο, μια γάτα, έναν παπαγάλο, ένα οποιοδήποτε πετ τέλος πάντων και να μιλάς σε αυτό;
  Ξέρεις τι ωραία που τα λέω στον Σήφη;
  Και συμφωνεί πάντα μαζί μου!
  Σκέψου το!

  Μιλ μερσί δια την πρόσκληση.
  Με χαρά θα συμμετέχω στο πρότζεκτ!
  Κίσιζ Μαρία Γ.!

  Αρέσει σε 2 άτομα

  1. Έχω μια γάτα Αρτίστα μου αλλά πάσχει από ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας. Είναι αυτό που ενώ της μιλάω, αυτή γλύφεται. Κοινώς με γράφει. Να εξετάσω το ενδεχόμενο να «πάθω» κι εγώ το ίδιο ή μήπως….μήπως λέω, το έχω ήδη πάθει; (αφού μιλάω μόνη μου 🙂
   Χαίρομαι πολύ που θα συμμετάσχεις στο μοναδικό, ανεπανάληπτο μπλοκοπαίγνιο της χώρας μας.
   Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απαντήσεις σου.
   Ο Γιάννης θα σε υποδεχτεί με πλακάτ. Το δήλωσε γραπτώς.

   Πολλά φιλιά κι από μένα Αρτίστα του βωβού.
   Εύχομαι να περάσεις όμορφα το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

   Αρέσει σε 3 άτομα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s