Απαλά απαλά να μου το πεις

Απαλά απαλά να μου το πεις λοιπόν, και ίσως στο αυτάκι μου για να μην τρομάξω στην είδηση πως έκλεισα τα 56 χρόνια ζωής. Πέρασαν μάλιστα και δέκα μέρες ακόμα. Σε αυτό το μπαλκόνι τα γιορτάσαμε με τις αγαπημένες μου γεύσεις, τορτελίνια σπανακοπιτάκια παγωτάκι …

Τα ξέρω όλα όσα θέλεις να μου πεις που θα με βοηθήσουν να μην τρομάζω και για το 56 και για το 65 μετά από μόλις δέκα χρόνια. Επίσης όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη βλέπω μια γυναικάρα που περνάει η μπογιά της άνετα σε άντρες μικρότερης ηλικίας, και αν σκεφτώ και τον διαθέσιμο εραστή ηλικίας μόλις 35 χρονών (που επιζητά μια εμπειρία) μάλλον ακόμα έχω χρόνο για να παίζω με τα σερνικά και τις ορέξεις τους! Φυσικά αυτό είναι ένα κοινό πάλι μυστικό όλων των ώριμων γυναικών που επιλέγουν να παίζουν ακόμα το παιχνίδι της γοητείας.

Το παιχνίδι της γοητείας δυστυχώς όχι μόνο δεν έχει ηλικία αλλά μένει σχεδόν αδιάφορο (είδες γράφω σχεδόν… ) σε φίλτρα, πλαστικές, καλλίγραμμα σώματα, δροσερές επιδερμίδες… το παιχνίδι της γοητείας είναι γέννημα θρέμμα μυαλού…από κούνια λοιπόν τρέφεται με αυθεντική φαντασία μυαλού. Επίσης το παιχνίδι της γοητείας θέλει τουλάχιστον δύο….

Γιατί όσο και αν με βλέπω στον καθρέφτη, δεν θα μπορούσα ποτέ να νιώσω ζωντανή τη γυναικάρα μέσα μου αν δεν είχα τον γοητευτικό ταίρι μου να σταματά το αυτοκίνητο ξαφνικά, και δεχόμενος την πρόκληση να βγαίνει στη βροχή και να με τραβά και μένα έξω για να … φιληθούμε στη βροχή… ερωτικά φιλιά και τρελά γέλια … τρελά γέλια και ερωτικά φιλιά…

Συνέβη μόλις χθες, καθώς σιγά σιγά μπαίνει το φθινόπωρο στη Μορεάλη. Μια κουβερτούλα τη θέλεις, όπως και έναν ζεστό καφέ μετά από παγωτάκι. Έντονα χρώματα στο ξέπλυμα της βροχής, κύττα τα φύλλα των δέντρων αρχίζουν να κιτρινίζουν….

Απαλά απαλά να μου το πεις πως ενώ νόμιζα πως έχει τελειώσει η περίοδος μου εκείνη μου χτυπά ακόμη την πόρτα που και που… γιατί δεν με τρομάζει, περισσότερο με νευριάζει που δεν μπορώ να πάω στη πισίνα. Ναι ναι επιτέλους άνοιξε η πισίνα και πάλι, ως δώρο γενεθλίων, αλλά και για να προλάβει μήπως και γλιτώσουμε κάποιοι από την ψυχασθένεια.

Η λογική μου είναι μια πολύ κομψή όμορφη πανέξυπνη κυρία, που είναι σε θέση ακόμη να κρίνει το ορθό από το γελοίο, και το να δείχνω ως εμβολιασμένη το πιστοποιητικό σε κιου αρ κοουντ στο κινητό μου άλλα μαζί με μια ταυτότητα για ταυτοπροσωπία (χαχαχα χάκερς σας λατρεύω), στον κάθε άγνωστο στην είσοδο εστιατορίου (για να πεισθεί αυτός που δεν γουστάρει να εμβολιασθεί αλλά γουστάρει τα εστιατόρια και να με χρησιμοποιείς ως μοχλό (ζήλια ψώρα ) ) ε ναι είναι γελοιότητα για να μην πω ότι προσβάλει σοβαρά την δημόσια ψυχική υγεία !!!, ….αντίθετα το να είμαι εμβολιασμένη ως εκπαιδευτικός το θεωρώ ορθό και αν έχω το μυαλό του ψεκασμένου και δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική μάλλον δεν κάνω για εκπαιδευτικός. Παράλληλα θεωρώ γελοίο καμιά φαρμακευτική εταιρεία να μην μπορεί να μου απαντήσει ακόμα για πόσο καιρό είμαι σχετικά προστατευμένη από τον ιό όπως το λέει σε άλλα εμβόλια. Τέλος θεωρώ γελοιότητα να τρέχω να κάνω τρίτη δόση εμβολίου για τις μεταλλάξεις… μεγάλη γελοιότητα … και βαριέμαι να γράψω γιατί.. και πάλι όμως η απάντηση βρίσκεται στα άλλα εμβόλια. Τέλος η λογική μου μου λέει πως όσοι έχουν χαμηλό ανοσοποιητικό και βαρύ ιατρικό ιστορικό απλά θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του γιατρού τους και μόνο καθώς οι γενικότητες τις περισσότερες φορές φοβίζουν και κατά βάση είναι γελοιότητες.

Έχετε δει το γιατρό σας, την έκφραση που παίρνει όταν του λέτε … γιατρέ διάβασα σε κάποιο άρθρο στο διαδίκτυο… όχι όχι την επόμενη φορά παρατηρήστε τον σας παρακαλώ χαχκξάλσκδξφαοςιεξφ… ήρωας !!!

Σιγά σιγά μαζευόμαστε στις αίθουσες, οι εγγραφές έχουν αρχίσει και το νηπιαγωγείο μάλλον θα γνωρίσει μεγάλες δόξες φέτος.

Απαλά απαλά να μου το λες πως έρχεται φθινόπωρο… όχι γιατί δεν το νιώθω αλλά γιατί μου λείπει η γοητεία της Ελλάδας.

Καληνύχτα Μορεάλη μου

29 σκέψεις σχετικά με το “Απαλά απαλά να μου το πεις

 1. Περί γοητείας ο λόγος σήμερα και αυτόματα μου ήλθαν στο μυαλό πολλές σκέψεις. Τι κάνει γοητευτικό έναν άντρα ή μια γυναίκα.
  Σε πρώτη ανάγνωση τα χαρακτηριστικά του προσώπου, σε δεύτερη και πιο καθοριστικά θα έλεγα, η αύρα που εκπνέει. Ο λόγος του, το χιούμορ του, η σπιρτάδα του, η ματιά του σε όλα αυτά.
  Είναι χάρισμα με το οποίο γεννιέσαι, μπορεί να καλλιεργηθεί και να ανθίσει; … τείνω προς το πρώτο.
  Εμβολιασμοί, προσωπικά είμαι φανατικά υπέρ, πολλοί συμπατριώτες μου όμως έχουν διαφορετική γνώμη. Δεν οργίζομαι με την θέληση τους αλλά με τα επιχειρήματα που προβάλλουν, που τσακίζουν τον ορθό λόγο. Λυπάμαι, διότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα, δεν μπόρεσε να τους κάνει να πιστέψουν στην ίδια την αξία της επιστήμης. Η οποία έχει κάνει άλματα, η γνώση έχει φύγει σε αστρονομικά ύψη, κι εμείς δεν κατανοούμε τι μας λένε. Γενικά η εκπαίδευση στο δημοτικό και τη δευτεροβάθμια, έχει ένα πολύ χαμηλό επίπεδο. Έτσι το θέλουν.
  ……
  Εύχομαι με όλη την ψυχή μου, Η Πατρίδα να σας υποδεχτεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.
  Νάσαι καλά φίλη μου!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. … και εγώ πιστεύω Βασίλη πως δεν μπορεί να καλλιεργηθεί όμως επίσης πιστεύω πως αυτή η αύρα που περιγράφεις έχει τη μαγεία να λειτουργεί ως γοητεία αχμμ πως να στο πω … υποκειμενική … έτσι αν προσέξεις, αν προσπαθήσεις να μην επηρεαστούν οι αισθήσεις σου από την αύρα που προσωπικά εσένα γοητεύει … και παρατηρήσεις θα διαπιστώσεις πως οοοοολοι μα όλοι οι άντρες και οοοοολες μα όοοολες οι γυναίκες έχουν το κάτι της τους… Ουσιαστικά δεν μπορεί λοιπόν να καλλιεργηθεί μπορεί όμως να βελτιωθεί στην επικοινωνονιακά (θεέ μου αυτό πρέπει να το ξαναδιαβάσω γιατί ούτε και εγώ το καταλάβαίνω τι θέλω να πω χαχαχαχαα τα λέω όμως γοητευτικά η άτιμη χαχαχα )

   Αυτό το τσάκισμα του ορθού λόγου με ξεπερνά! Καταλαβαίνω πως δεν είναι όλα ιατρική, έτσι και αλλιώς αν καταφέρναν όλες οι επιστήμες να ενωθούν, θα καταφέρναμε να περάσουμε και σε άλλο επίπεδο ύπαρξης.
   Ο εκπαιδευτικός αν πρέπει να έχει κάτι είναι ανοιχτό μυαλό… Αυτό αν καταφέρναμε να διδαχθούμε θα ξεφεύγαμε σε άλλες ταχύτητες.

   Κάθε άνοιξη και κάθε φθινόπωρο κάνουμε σχέδια για πιθανό ταξίδι στην Ελλάδα, αντίστοιχα καλοκαίρι ή χειμώνα !
   Τώρα έχω αρχίσει να ονειρεύομαι Χριστούγεννα στην Ελλάδα !!!
   Να σαι καλά φιλαράκι μου 🙂

   Μου αρέσει!

 2. Γοητεία λοιπόν…την έχεις σίγουρα εκ γενετής! Χρόνια πολλά να τα εκατοστήσεις…ώστε δεν μικραίνεις εσύ ε; Θα το έχω υπόψιν.
  Όσο για τα εμβόλια είμαι υπέρ. Δεν ξέρουν ακόμη πόσο είσαι προστατευμένη Μάνια μου ως εμβολιασμένη. Ο ιός τρια χρόνια έχει κατσικωθεί στις χώρες, οπότε θέλει χρόνια μελέτης για να σου πουν. Η κόρη μου πάντως έκανε τεστ αντισωμάτων και της είπαν είναι φουλ από αντισώματα.
  Μη ζητάμε το αδύνατον από τους επιστήμονες. Μελετούν και κάθε φορά προκύπτει και κάτι νέο που αλλάζει τα προηγούμενα. Ναι οι μεταλλάξεις είναι τραγικό πόσο μας ταλαιπωρούν αλλά σε κάθε ιό υπάρχουν. Δες της γρίππης κάθε φορά το εμβόλιο που σε προστατεύει πολύ πολύ λιγότερο είναι η μετάλλαξη της προηγούμενης χρονιάς
  Ας εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες, σ’αυτούς τρέχουμε όταν η υγεία μας κλονιστεί
  Φιλιά πολλά μέσα στην βροχή εύχομαι και πολλές τρέλες!
  Καλό Φθινόπωρο

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Αχ Αχα αγαπημένη μου Άννα 🙂 μου αρέσει το φλερτ γι αυτό … είμαι ευκολάκι χαχαχαχα
   Οι επικοινωνιακοί άνθρωποι δεν γίνεται να μην έχουν τη γοητεία σου αν και αρκετές φορές γίνονται και λίγο κουραστικοί – πολυλογάδες που μιλούν για τον εαυτό τους συνέχεια όπως εγώ μπουχαχα.
   Μικραίνω άλλα μόνο αν με συμφέρει να αλλάζω τα νούμερα στην τούρτα. Από φέτος και μέχρι να γίνω 06 χρονών δεν μικραίνω … δεν βγαίνει χαχαχα Δουλεψέ το λίγο με αυτό τον τρόπο να δείς βγαίνει ωραία διαδρομή 🙂
   Όχι δεν το ξέρουν, άρα θα πρέπει και να αφήσουν τις μπούρδες περί εμβολιασμένων μόνο στα εστιατόρια και στους κινηματογράφους.
   Λατρεύω την ιατρική ως επιστήμη, δεν είναι Θεός αλλά έχει κάνει άλματα. Το θέμα αρχίζει να μπερδεύεται όταν η ιατρική πολιτεύεται ή καπηλεύεται. Μέτρο στο μέτρο παγκοσμίως τα έχουν κάνει μπάχαλο και ναι αυτό ακριβώς ήθελα να εξηγήσω για τις μεταλλάξεις και σε ευχαριστώ. 🙂 🙂 🙂 Ουσιαστικά δεν μας ταλαιπωρούν οι μεταλλάξεις τα ΜΜΕ μας ταλαιπωρούν. χαχαχα
   Τους γιατρούς τους λατρεύω 🙂

   ωωω τόσο εγώ όσο και το παλιό μου παλτό βουτηγμένοι μέσα στην τρέλες είμαστε χαχαχαχαχαχ πάρε τον έναν και βάρα τον άλλον ένα πράγμα 🙂
   Σε ευχαριστώ Μπουκίτσα μου να σαι καλά 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Αναρωτιέμαι Μάνια μου, γιατί ακόμα απορείς για την γοητεία (και όχι μόνο!) που ασκείς στο άλλο φύλο! 😛
  Ο έρωτας που έχει επί τέλους πάρει την μορφή Αγάπης είναι ΤΟ κλειδί για ότι εκπέμπεις!
  Εύχομαι το φθινόπωρο να σας βρει ελεύθερους παρ όλες τις απειλές, να έχεις πολλά σποράκια να διδάξεις και όμορφη διάθεση για δυναμικό κολύμπι! 🙂
  Το 56 είναι ένα ονειρικό νούμερο που κουβαλά ωριμότητα και πολύ όμορφη επιδερμίδα, όντος η φωτό το αποδεικνύει τέλεια! 😉

  ΑΦιλάκια δροσερούλικα και δυναμικά για το τι μας περιμένει! ❤

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Δεν απορώ, τσεκάρομαι γιατί βλέπεις το κλειδί που εσύ βλέπεις ως αγάπη, εγώ ακόμη το βλέπω ως έρωτα.
   Για να σου το εξηγήσω θα φέρω ένα παράδειγμα, αγαπώ τα παιδιά αλλά είμαι ερωτευμένη, γοητευμένη με τη εργασία της νηπιαγωγού 🙂
   Στεφανία μου το γράφεις και στις αναρτήσεις σου, δεν είναι οι απειλές είναι το πως τις λαμβάνουμε εμείς και έχει φτάσει η στιγμή να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας το γεγονός από την εικασία, αχ φθινόπωρο στη Μορεάλη, ωραία εποχή 🙂
   Πάμε απαλά απαλά και δυναμικά Μαγισσούλα μου
   σε ευχαριστώ για την επιδερμίδα μου χιχιχι
   Σε φιλώ 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Εε ναι είμαστε υπέρ του εμβολίου, όπως κι αν είναι στη δεδομένη φάση αυτό, δεν έχουμε άλλη λύση. Τώρα το γιατί οι παρασκευαστικές εταιρείες δεν κάνουν τα πάντα για την βελτιωμένη έκδοση του, δεν θα μάθουμε απλά όλοι υποψιαζόμαστε. Έτσι θα πορευτούμε με μεταλλάξεις, με τρίτες και τέταρτες δόσεις, με εμβολιασμένους να φτάνουν στα νοσοκομεία αλλά οι περισσότεροι να το περνούν ελαφριά. Παρακαλάμε να έχουμε δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Με τα θηρία δεν μπορούμε να τα βάλουμε.
  Από την άλλη εδώ στην Ελλάδα δεν μ’αρέσει καθόλου ο τρόπος που το επιβάλλουν το εμβόλιο και η προχειρότητα. Δεν υπάρχουν οδηγίες, το σύνθημα είναι κάντε το εμβόλιο. Όλοι κουτσοί στραβοί, έχω κάνει εγχείρηση καρδιάς; Έχω κάποιο άλλο νόσημα; Παίρνω 18 χάπια τη μέρα; Μπες για το εμβόλιο! Δεν έχω τίποτα; Και πάλι μπες για το εμβόλιο. Απορώ γιατί ρωτάνε, αφού για όλους την ίδια γραμμή ακολουθούν.
  Εε ναι δε μαρέσει και το υποχρεωτικό του πράγματος. Φασιστικό και απολυταρχικό τελείως. Ο καθένας έχει δικαίωμα να θέλει ή να μην θέλει να βάλει ένα φάρμακο στον εαυτό του.

  Πολύχρονη Μάνια μου, να καλοπερνάς, με υγεία πάντα σου εύχομαι!!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Δύο πράγματα δεν μου αρέσουν στον εμβολιασμό. Το ένα είναι η αστυνόμευση, και ο κοινωνικός διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και το δεύτερο ο τρόμος που προσπαθούν να δημιουργήσουν γύρω από τις μεταλλάξεις , λες και είναι κάτι πρωτόγνωρο και δεν έχουμε μάθει να ζούμε με αυτή την τάση των ιών να μεταλλάσσονται για να επιβιώνουν.
   Και όλοι μα όλοι να εμβολιαστούμε ακόμα και αν κυκλοφορούμε με ένα μόνιμο σωληνάκι εμβολίου χαχαχα το γεγονός είναι ένα… πρέπει το σύστημα υγείας πρέπει να εμβολιαστεί με περισσότερα χρήματα στους προϋπολογισμούς των κρατών,
   Ναι πάντα η απόφαση θα πρέπει να παραμένει στον ασθενή, απλώς από την άλλη με αρρωσταίνει η επιχειρηματολογία των ψεκασμένων χαχαχαχαχαχα
   Σε ευχαριστώ Στέλλα μου, υγεία πνευματική για να αντέχουμε τις σωματικές φθορές 🙂
   Δώσε φιλιά στο λευκό Πύργο σε παρακαλώ και σε κάτι τέλεια τεράστια κρουασάν στην Αριστοτέλους χαχαχαα

   Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Απαλά απαλά στο λέω: έχεις αποκτήσει ισχυρά αντισώματα στην κατάθλιψη που (συνήθως) χτυπάει τις γυναίκες στην περίοδο μετά την περίοδο. Υποκλίνομαι στην (τετράγωνη) λογική σου, συμφωνώ με όλα όσα γράφεις για το εμβόλιο, ζηλεύω αυτά τα βροχερά φιλιά και σου εύχομαι απ’ την καρδιά μου Χρόνια σου Πολλά και καλά κουράγια στη νέα σχολική χρονιά! 💌

  ΥΓ. Και σε πολλά ηλιόλουστα φιλιά κάτω απ’ τον ελληνικό ουρανό…

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Απαλά απαλά στο λέω, 🙂 ότι κείμενο σου και αν διαβάσω, οπουδήποτε νιώθω το χαμόγελό μου να υποκλίνεται 🙂
   Τι είναι τούτο με τις ορμόνες βρε παιδί μου!! Ευτυχώς που έτσι και αλλιώς είμαι τρεις λάλουν και δυο χορεύουν και δεν μπορούν να με κάνουν χειρότερα χαχαχ

   Η αλήθεια είναι πως πίστευα πως εμείς οι εμβολιασμένοι θα αντιδρούσαμε στην αστυνόμευση του εμβολίου και μάλιστα μια αστυνόμευση από απλούς πολίτες. Η μόνη λύση που βρίσκει η λογική μου είναι… όταν μου ζητά κάποιος να δείξω πιστοποιητικό και ταυτότητα, απλά να του λέω αααα τι καλά έλα να παίξουμε, δείξε μου τα δικά σου να σου δείξω και εγώ τα δικά μου πώς;;;; δεν μου τα δείχνεις εσύ ; άρα ούτε και εγώ σου δείχνω χαχαχαχαχαχα
   Το θέμα μου είναι η αστυνόμευση, και πως την αφήνουμε να μπει στη καθημερινή μας ζωή. Και να σου πω και κάτι άλλο, αν δεν υπήρχαν οι ψεκασμένοι να κάνουν σημαία την άρνηση τους για εμβολιασμό, (δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν) ούτε εμένα το πρόβατο που έκανα το εμβόλιο θα έφερναν σε αυτή την κατάσταση, ούτε την φίλη μου που δεν θέλει να το κάνει για τους δικούς της προσωπικούς λόγους. (αχμμμ πολυλογώ να δεις είναι οι ορμόνες χαχαχα )

   αχ… ναι … είμαι κωλοφαρδη … στα φιλιά γενικά … Ένα θα πω, συνεχίστε να φιλιέστε με κάθε ευκαιρία….

   αυτή τη σημείωση την κρατώ ως πολύτιμο λίθο σε ευχαριστώ 🙂
   σε φιλώ 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

 6. Καλημέρα από την ηλιόλουστη Αθήνα! 🙂
  Σήμερα σαν «ειδικός» εκτελώ χρέη e-ταχυδρόμου από την Ρούλα μας, που δεν κατάφερε να αφήσει σχόλιο! 😛

  «Τι; μόνο 56; καλέ; παιδάκι είσαι ακόμα Μάνια μου…τόσο είναι η κόρη μου χα..χα…η καλύτερη ηλικία είναι…
  Είδες πόσο απαλά, απαλά σου τα λέω; Λατρεύω τους ανθρώπους που αυτοσαρκάζονται, γιατί
  αυτό δείχνει ότι πιάνουν την ζωή από τα μαλλιά και της δίνουν και καταλαβαίνει…😊και αν ΄σε αυτό έχεις συμπαραστάτη εεεε τότε το αποτέλεσμα απογειώνεται…
  Εξ ου και η αλήθεια στην μισή φωτό σου…😊 βρε ποια ηθοποιό μου θυμίζεις… Λορίν Μπακόλ; άχ άτιμη αλτζχάϊμερ…🤣
  Τα περί εμβολίων τα αφήνω ασχολίαστα άσε δε που συμφωνώ απόλυτα με όσα λες…
  Να τα εκατοστίσεις Μάνια μου και να χαίρεσαι την ομορφιά σου…😊
  καλο βράδυ στην Μορεάλη σου…

  ΑΦιλάκια από τον e-ταχυδρόμο! 🙂

  Αν μπορείς να το βαλεις εσύ φιλεναδα ; προσπάθησα παραπολλες φορες .. πλιζζζζ 🙌

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Καλώς τη Ρούλα μου, έξυπνα μεταμφιεσμένη σε μαγισσούλα χαχαχα ή το αντίθετο;;; αχα ώστε έτσι είστε φίλες ε? χαχαχαχχα
   Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ και τις δύο για την υπομονή και το πείσμα σας. Μου το έλεγε και ο Γιάννης μας πως υπάρχει πρόβλημα στα μπλογκς της wordpress, στους σχολιασμούς. ουφ… και δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χαρά κάνω όταν βλέπω σχόλια, τα μετράω, τα καμαρώνω σα στολίδια στην αναρτήση μου… βλέπω σε άλλα μπλογκ 30 με 40 σχόλια , να όπως στο δικό σου μαγισσούλα… και ζηλεύω ναι ναι ζηλεύω γιατί να το κρύψω χαχαχαχαχαχα Από την άλλη δεν μπορώ να πω πως σχολιάζω και συχνά σε άλλα μπλογκς χοχοχοχ ζητώ κάτι σαν και το σκύλο χορτατο και την πίτα ολόκληρη χαχαχαχ

   Στα δικά μας ΡΟΥλα μας. 🙂
   χαχαχα ναι μια σχέση ξεμαλλιάσματος την έχω με τη ζωή, μου δίνει κάτι σκαμπιλάκια αλλά και εγώ προλαβαίνω να βαράω χαχαχα Δηλαδή όχι ακριβώς εγώ, μια από τις «φίλες-Μάνιες» που έχω μέσα μου χαχαχα Εχω πολλές Μάνιες λοιπόν, από την μικρή ξανθιά που όλο αταξίες κάνει την ξανθιά θεά που όλο του μουμιού της το χαβά έχει…μέχρι κάτι κλαψιάρες, κάτι καταθλιπτικές και φυσικά τη Στέλθ … που την φοβάμαστε όλες, ακόμη και εγώ που είμαι αρχηγός, τη φοβόμαστε όλες λοιπόν εκτός από την μικρή ξανθιά που της βγάζει την πίστη χαχαχα τι σου λέω τώρα !
   Και που λες και που λες Ρούλα μου αυτό που έχω συμπαραστάτη, άσε μεγάλη δύναμη είναι … ένα θα σου πω … περνάω από μπροστά του και ακόμη μου δίνει ξυλιά στον πωπω … Μεγάλη δύναμη αυτό 🙂

   Σιγά μην έχεις αλτ και χαμένο εσύ χοχοχοχοχο θα ρωτήσουμε το Γιάννη αυτός σίγουρα θα βρει πια θυμίζω
   Αχ είμαι όμορφη γιατί να το κρύψουμε άλλωστε… το σώμα κρύβουμε γιατί είμαι και χοντρή χαχαλκξα΄δλκξφαποιεξφλάδκξφάλδφκ

   Ευχαριστώωωωω πάντα θα με αυτοθαυμάζω και θα με χαίρομαι μάλλον είναι γονιδιακό χαχαχαχα

   Αχ κορίτσια να είστε καλά και πάλι σας ευχαριστώ κορίτσια 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

 7. Τι σε/μας νοιάζει το πόσα;; Άλλωστε δεν είναι τίποτα άλλο από μια -ακόμα- περιστροφή γύρω από τον Ήλιο!! Και τι είναι οι δικές σου περιστροφές, δίπλα στης Γης, ας πούμε;;…. 😀 😀

  Αυτό που μετράει είπαμε, είναι η γοητεία. Κι η γοητεία δεν έχει ηλικία λέμε! Ούτε η τρέλα 😉 –Κι εσύ που συνδυάζεις και τα δυο, είσαι ακατανίκητη!!!!

  Όσον αφορά στα εμβόλια, γενικά πιστεύω στην επιστήμη. Οπότε είμαι υπέρ. Αν και ήμουν λίγο σκεπτική στις αρχές –κυρίως λόγω χρονικών πλαισίων μέσα στα οποία βρέθηκε-φτιάχτηκε-δοκιμάστηκε-εμπορευματοποιήθηκε-κτλ..
  Κι όσο για τους αρνητές γενικά, δεν έχω πρόβλημα με την απόφασή τους, αλλά με τα επιχειρήματά τους και τους λόγους που προβάλλουν… (με τα περισσότερα αναρωτιέμαι πού σταματάει η ημιμάθεια και πού αρχίζει η βλακεία και η παράνοια….).
  Απλά εδώ στην Ελλάδα υπάρχει πίεση για γενικό εμβολιασμό και γίνεται με λάθος τρόπο, πια εντελώς εκβιαστικό..

  Anyway, πίσω στα δικά μας.
  Τα σχολεία άνοιξαν και γέμισαν παιδάκια!! Μικρά και μεγάλα! Πόσο όμορφο τελικά και πόσο μου είχε λείψει… (Λίγα πράγματα τελικά είναι τόσο θλιβερά όσο ένα κλειστό κι άδειο-από-μαθητές, σχολείο, βλέπε lockdown περσινού χειμώνα….)..
  Άρχισες κι εσύ φαντάζομαι να υποδέχεσαι τα μικρά σου σποράκια!! Αντε, με το καλό!
  Καλή Σχολική Χρονιά!!

  –Και χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου!
  Φιλούδια πολλά-πολλά από τον νυχτερινό και πολύβουο Πειραιά!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. χιχιχιχ ωραία λογάκια χαδάκια, αχ να ήμουν Ελλάδα λέει και να πίναμε καφεδάκι, άλλα θα λέγαμε όχι αυτά, θα λέγαμε πιπεράτα πράγματα χεχεχε
   αντε θα στο πω… έχω ένα θεματάκι, κοιτάζω άλλες στην ηλικία μου και τρομάζω χαχαχαχαχαχ δεν θα σου πω τον πανικό που με πιάνει όταν ακούω .. για την ηλικία της κρατιέται.. που κρατιέται πως κρατιέται για πόσο θα κρατιέται και άμα δεν κρατιέται πως θα γίνει χαχαχαχ Άσε το άλλο ηγετικό, «το πως νιώθεις μετράει» πλάκα μου κάνουν; αντε και νιώθω 30 εμ που να χτυπώ τον πωπω μου κάτω και στρατιωτάκι αμίλητο εγέλαστο να γίνω από τις πλαστικές δεν δεν δεν… το τριάντα το ξεχνάμε οχοχοχοχο
   Είπα για γοητεία γιατί πραγματικά είναι διαχρονική … μήπως και πιαστώ από κει και κρατιέμαι ΚΑΛΆ χωρίς το ¨για την ηλικία της¨’ΧΑΧΑΧΑΧΑ
   Ξέρεις τι φοβάμαι; Το θέμα του εμβολίου ξεμπρόστιασε στα μάτια όλων μας το πόσο άρρωστοι είμαστε… πολιτικά, κοινωνικά κλπ καθρεφτίζει σε όλο το μεγαλείο την μικροψυχία του ανθρώπου, που την εκφράζει με εγωισμό, ρατσισμό, εκφοβισμό, ουφ ουφ… παράλογα πράγματα….

   Τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά… και μάλιστα για οοοολα τα παιδιά, τελεία και παύλα. Δεν υπάρχει αλλά… Τα παιδιά αυτά και αναφέρομαι σε όλα τα παιδιά, έζησαν με το κλείσιμο των σχολείωμ και τα μαθήματα μέσω πλατφόρμας, το μεγαλύτερο ρατσισμό. έχεις ιντερνετ στο σπίτι? Το παιχνίδι στην πλάτη των παιδιών πρέπει να τελειώσει δια ροπάλου. Ανοιχτά σχολεία για όλα τα παιδιά.

   Ναι άρχισα έβαλα τα πρώτα κάτω από τις φτερουγες μου… θα γράψω και λογάκια … 19 πανέμορφες χαρούμενες νάρκες σε μια τάξη νήπιο και προνήπιο, με βοηθό μάλλον 🙂
   Καλή σχολική χρονιά, επίσης :)))))
   χιχιχι ευχαριστώ .. θέλω να πιούμε καφέ μαζί .. μήπως να έκανα μια ζουμοφραπεδιά αχμμμ

   Μου αρέσει!

 8. Ε ναι λοιπόν είσαι γυναικάρα και να χαίρεσαι τον υπέροχο εαυτό σου και να σε χαίρονται όσοι σε αγαπούν και όσοι σε διαβάζουμε.
  Να ζεις την κάθε στιγμή, με πάθος!
  Μου αρέσει που έρχεται το φθινόπωρο, γιατί μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στα Χριστούγεννα!
  Καλή σχολική χρονιά να έχετε Μάνια μου!!!!!!
  Φιλί γλυκό!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. ε ναι είμαι γυναικάρα γιατί να το κρύψουμε άλλωστε. χαχαχαχα
   Γεια σου Μαρίνα με τα φθινοπωρινά σου που τα προσπερνάς με συνοπτικές διαδικασίες για τις γιορτές και τα στολίδια των Χριστουγέννων 🙂
   Πες το, ομολόγησέ το, έχεις αρχίσει ήδη να κοιτάς χριστουγεννιάτικες ιδέες, χαχαχαχαχαχα σε φαντάζομαι και θέλω να σου κάνω μια σφιχτή αγκαλιά .
   Καλή συνέχεια μικρή μου δυνατή Μαρίνα 🙂

   Μου αρέσει!

 9. Πρώτα και κύρια,
  να ζητήσω ένα ΜΕΓΑΛΟ συγγνώμη για την απαράδεκτη καθυστέρησή μου να παρευρεθώ σε μια ακόμα εξαίρετη αναγγελία σου Μάνια μου, πόσο μάλλον όταν αυτή ήταν εορταστική και γενεθλιακή!
  Προφανώς κάτι έγινε στις ειδοποιήσεις μου και έχασα τα …αυγά και τα πασχάλια, να το πω!
  Συγγνώμη λοιπόν κορίτσι μου για την απουσία ειλικρινά.

  Πάμε τώρα στα όμορφα!
  Χρόνια πολλά και από εδώ, χρόνια καλά, δημιουργικά, «τρελά». Με το χαμόγελο και τη φωτιά που χαρακτηρίζει την καρδιά σου, το κέφι σου, την όρεξή σου.
  Παλιά λέγαμε μια έκφραση: «Έμπαινε και γοήτευε» Την επαναλαμβάνω λοιπόν ως ευχή «Έμπαινε και γοήτευε Μάνια μου!»

  Μπήκε Φθινόπωρο, αρχίσανε οι …αηδίες με τους ελέγχους, μπες-βγες και όλα αυτά τα ανερμάτιστα και στενάχωρα. Δεύτερες και τρίτες και δεν ξέρω εγώ επικείμενες δόσεις εμβολίων σε μια κατάσταση που ΚΑΝΕΙΣ δεν δίνει σοβαρές απαντήσεις.
  Μόνο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ, καθεστωτικό κουτσαβακισμό. Δεν πείθεται έτσι η κοινωνία. Είναι σαν τον «πατέρα αφέντη» σε ένα σπίτι που, προσπαθεί να περάσει άποψη με το μαστίγιο. Δεν γίνεται αδέλφια έτσι. Χρεοκοπούμε!

  Τέλος πάντων. Μην μακρυγορώ. Τα σχολεία ξεκίνησαν, φαντάζομαι θα …οργιάζεις με τα σπουργίτια σου εκεί.

  Θα κλείσω με το …kisses in the rain! Αυτή τη μοναδική σκηνή και στιγμή που μας περιέγραψες κοπέλα μου με τον άνθρωπο της καρδιάς σου σε πρώτο αντρικό ρόλο. Έτσι να σας χαρώ! Δύο σταρ επί σκηνής! Σε ένα καρέ τρυφερό, ερωτικό, μοναδικό.
  Κλείνω έτσι σαν ευχή το σχόλιό μου, στέλνοντας την αγάπη μου και τις καλησπέρες μου.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Γιάννη μου τα λέμε τόσο τακτικά που πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να μου ζητάς συγγνώμη !
   Βέβαια επειδή είμαι θεά και ως γνωστό λατρεύω να με λατρεύουν διότι αλλιώς τι θεά θα ήμουν χαχαχα τα σχόλια με φτιάχνουν ή αν θέλεις με κολακεύουν ή αν θέλεις ….. απλή γυναικεία φιλαρέσκεια
   χαχαχα
   Κάπου έγραψε στα σχόλια η Στεφάνια μεταφέροντας το σχόλιο της Ρούλας, που της θυμίζω μια ηθοποιό ξένη σε αυτή τη φωτογραφία αχμμμ ποια λες;
   Σου στέλνω λίγη χρυσόσκονη γοητείας
   Το νέο σου όνομα είναι Τζεπέτο !!! Το βρίσκω φοβερά γοητευτικό χαχαχ
   Σε φιλώ 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Λωρήν Μπακόλ! Μάλιστα! Κοίτα… δεν απέχει πολύ πολύ από την προσομοίωση. Αυτό το στυλ σου στην φωτογραφία ναι, μοιάζει με την θρυλική σύζυγο του Χάμφρεϋ.
    Τζεπέτο ναι! Ωραίο ψευδώνυμο χαχαχαχαχα.
    Φιλιά στέλνω.

    Μου αρέσει!

 10. Κι όμως, έστω και αργά το διάβασα. Κι όμως είναι ωραίο κείμενο. Και αναρωτήθηκαν: αφού η κυρία Μανία γράφει δομημένα και σωστά γιατί σπαταλά χρόνο και χώρο για να γράφει περίεργες αναρτήσεις;
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
  Κι όμως τα καλύτερα και πιο έντονα χρόνια τα πέρασα από τα 62 κι έπειτα, μέχρι τώρα (πόσο είμαι τώρα; Να μη σε νοιάζει). Υπάρχει μέλλον λοιπόν.
  Do not give up.

  Και μια σημείωση. Το ισχυρότερο σεξουαλικό όργανο του ανδρός είναι το μυαλό του. Της γυναικός δεν γνωρίζω. Αν και όφειλα να γνωρίζω.
  Τα σέβη μου.
  Ιχν

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Ωωωω τέλεια λέω να προσπαθήσω μέχρι όσο …. 🙂 🙂 🙂
   Αχμμμ Ιωάννη μου, νομίζω πως αν έκλεβες ένα προσωπικό ημερολογιο και προσπαθούσε να το διαβάσεις θα έβρισκες και πολύ πιο δυσανάγνωστα κείμενα από τα δικά μου 🙂 Αν βάλεις και πως ε όσο ναναι μια μικρό σχιζοφρένεια όλες οι γυναίκες την κουβαλάμε, ε τότε σου βγάζω και το καπέλο που με αγαπάς και έρχεσαι να διαβάσεις ότι παλαβομάρα γράφω χαχαψα
   Και εμείς οι γυναίκες εγκεφαλικά λειτουργούμε … μόνο που κουβαλάμε αρκετές ανασφάλειες για το σώμα μας και αυτές μας φρενάρουν. Συν τα κολπικά υγρά που με τα χρόνια μειώνονται….
   Πάντως η γοητεία μπορεί να σε απογείωσει πιστεύω είτε άντρας είτε γυναίκα … ειναι παιχνίδι μυαλού 🙂
   Σε ευχαριστώ για τις ευχές και για το ελπιδοφόρο μήνυμα περι ηλικίας χιχιχι
   Επίσης σε αγαπώ για τις φιλότιμες προσπάθειες σου να με διαβάζεις … με γοητεύουν 🙂

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s