Επίθεση αγάπης σε έναν Στοχαστή!

Ήταν πραγματική έκπληξη για μένα να πέσω πάνω του. Στοχαστής διάβασα, απλό λιτό. Η φωτογραφία μου έφερε στο μυαλό (?) κάτι τρελές εποχές που πίστεψα πως θα γίνω ζωγράφος και έτρεχα με καβαλέτο άσπρη φούστα και άσσο ευτυχώς με φίλτρο τσιγάρα, στο αρχαιολογικό μουσείο. Η Οδηγία από τον ζωγράφο που μας έκανε μαθήματα για να δώσουμε ελεύθερο σχέδιο στη Σχολή Καλλών Τεχνών ήταν «Να πας να κάτσεις σε μια γωνία και να μου φέρεις μια σπουδή.» Έβαινα θυμάμαι καρβουνιασμένη, σαν το γέρο κάπου στη βουλιαγμένης στο ύψος της φιλολάου. Έμπαινες στο μαγαζί του και μύριζε κάρβουνο, τσουβάλια κάρβουνο και κρασί πολύ κρασί σε βαρέλια. Κάρβουνα και κρασί πουλούσε και θυμάμαι η μαμά μου με έστελνε για κρασί καμία φορά… δεν θυμάμαι … ήμουν παιδί του δημοτικού… Φρένο, πότε έφτασα σε αυτό το δρόμο αναμνήσεων χαχαχα χάθηκα ….επιστροφή… τι έλεγα… Μύριζα κάρβουνο, τσιγάρο άσσο μαλακό, ψαρόκολα φερομένη κόλλα φυσητή και το Εργο κάτω από τη μασχάλη μέσα σε ένα τεράστιο φάκελο … Τα όνειρα μου στο αρχαιλογικό μουσείο μου θυμήσε και είπα να πατήσω κλικ….

Α τι καλά, ένα σερνικό ας το σκαλίσω λίγο , διάβασα βουτιά και είπα να βουτήξω. η θεά… πρώτη σκέψη μεγάλο είναι γμτ… και μετά και μετά σε κάθε απλωτή ήταν σαν να το είχα γράψει εγώ… χαοτικό !!! Φυσικά, και θα ήθελα να το είχα γράψει εγώ, διότι το σερνικό που το είχε γράφει είναι μορφωμένο, και ρε παιδί μου έχει μια ροή καθώς στοχάζεται και πάνω απ΄όλα, μην το ξεχάσω, μικρές προτάσεις. Χαοτική σκέψη αλλά ρε παιδί μου πως να το εξηγήσω, ταξιδεύει στο σύμπαν και πάτα από το ένα αστεράκι στο άλλο…

Μεγάλο δε λέω ((δεν είναι όλα τα κείμενά του σαν τη βουτιά) αλλά έχει μια δύναμη η γραφή του, να με ακολουθεί, παρακολουθεί, ακούει στη σκέψη μου… μαγικό ε? το ξέρω … και άμα η ξανθιά θεά βρίσκει τέτοια διαμαντάκια δεν χάνει ευκαιρία να τα φέρει στο εξοχικού του μυαλού της.

Ένα θα σας πω και μη το πείτε παραπέρα φίλες μου, είναι ευγενικός, έχει χιούμορ, απαντά με πολύ μεγάλη χαρά στα σχόλια ….. έχει ονοματεπώνυμο … και πιστεύει στη φιλία … όχι αυτός είναι φίλος μου αυτός όχι … τσου …. τον πλησιάζεις και νιώθεις στην αύρα του τη λέξη φίλος Είναι το δεδομένο του αυτό… Λίγο ντροπαλούλης, έξυπνος, ένα αστεράκι που ψάχνει αστεράκια, τον λες και μικρό πρίγκηπα… μμμμμ η ξανθιά θεά τον ερωτεύτηκε, του έκανε επίθεση αγάπης και …. πέρασε όλα τεστ, κυρίως αυτό της ειλικρίνειας και της διαφάνειας των συναισθημάτων του. Ενθουσιάστηκα, ωωωω ναι η μικρή ξανθιά θεά ενθουσιάστηκε με έναν Στοχαστή χωρίς προσωπείο

Λοιπόν τι λέτε θα του κάνετε μια επίθεση σχολίου? το θέλω πολύ, όχι τίποτε άλλο νομίζω πως μου μοιάζει χαχαχαχαχαχαχαχα αλλά έχει κάτι να πει, πραγματικά μια όμορφη δροσερή πηγή σκέψεων… που άνετα σε ξεδιψά. είπαμε, εδώ κλικ Στοχαστής Είχα πολύ καιρό να βρω ένα ξωτικό άντε καλά μάγο … μπα ξωτικό είναι …

Θα σας καταμετρήσω ρεμάλια αλκδσξφπ;οιεξφ΄λακδξφ αλδφξ αχ…. που είναι εκείνες οι εποχές του μπλογκαρίσματος, που σέρναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα χαχαχα τι λέω … αλλάξαμε γειτονιές … Ξεχάστηκαν, χάθηκαν τα ρεμάλια… τέλος πάντων στο στόχο μας που είναι ένα καλό καλωσόρισμα στον Στοχαστή (Θανάση τον λένε σσσσ μαρτυριάρα )

λαλα, πραγματικά άσχετο αλλά μου αρέσει … χωρίς να μου λένε κάτι τα λογάκια, μου γλυκαινει το μέσα μου η φωνή και η μελωδία … 🙂

Καληνύχτα Μορεάλη μου

25 σκέψεις σχετικά με το “Επίθεση αγάπης σε έναν Στοχαστή!

 1. Αχ! Μάνια μου, γιατί να ξεκινά ένα σχόλιο μ’ ένα Αχ! 🙂
  Πατώ που λες την λέξη «στοχαστής» και μου βγάζει: Σφάλμα απορρήτου, ενεργοποιήστε την βελτιωμένα προστασία και σταματώ γιατί μετά μπλέκω στης wordpress την άβυσσο…σνιφ και πάω στα πλάγια της σελίδας σου και πατώ το «Συναίσθημα και λογική» προφανώς του Στοχαστή σου/μας και πάλι τα ίδια… 😦
  Δεν ήξερα το πάθος σου για ζωγραφική και ελπίζω να συνεχίζεις να ζωγραφίζεις για τη δική προσωπική χαρά! 🙂
  Το τραγούδι όμως που δεν γνώριζα, μου είπε πολλά και φεύγω λιγότερο απογοητευμένη! 🙂

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Δεν ζωγραφίζω πια με την έννοια του καβαλέτου, πινέλων, κάρβουνο, ούτε καν ως αγαπημένη μου δραστηριότητα. Βέβαια, το κάτι το έχω μέσα μου και το εκφράζω τα τελευταία χρόνια μέσα από διάφορες κατασκευές που κάνουμε με τα σποράκια στο σχολείο.
   Θα χαρώ να ξαναδοκιμάσεις https://stoxastis.gr/
   Δεν το έχει και πολύ με τους σχολιασμούς σε άλλα μπλογκ αλλά απαντάει με χαρά στα σχόλια που του γράφουν στο μπλογκ του. Εγώ τον έφερα εδώ γιατί ανακάλυψα πως η τρέλα του σε αρκετά σημεία αγγίζει τη δική μου. Το βασικό του προτέρημα για μένα είναι ότι έχει τη δύναμη να στοχάζεται σε μικρές προτάσεις που κάνει εύκολο ένα ταξίδι σε σκέψεις που έχουν σχέση με τον εσωτερικό μας κόσμο.
   Το τραγούδι το διάλεξα για τη φωνή της κοπέλας, και τη μελωδία.
   Πάντως, αν έδινα λίγη σημασία στους στίχους, ίσως εμείς οι γυναίκες έχουμε λίγο έντονη την προσπάθεια «να επισκευάσω ότι κουβαλάς» … λεω τώρα ως σκέψη παιδική μάλλον.

   Πολλά φιλιά Στεφανία μου 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Λες να είναι της μοίρας γραφτό να μη μπορέσω να επικοινωνήσω με τον Θανάση; 😉
   Από εδώ όμως του στέλνω ένα μεγάλο ευχαριστώ που άφησε like και γράφτηκε στο blog μου!
   Δώσε του πολλά πολλά ΑΦιλιά χαράς! (το Α=Αληθινά) ❤

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Εδώ στο τέλος των σχολίων έχει αφήσει σχόλιο για όλους σας. Μπορείς να τον ευχαριστήσεις ως απάντηση χιχιχι Στης ξανθιάς θεάς το μπλογκ όλα μπαχαλο γίνονται χαχαχαχαχαχαα

    Μου είχε βγάλει το ίδιο και μένα για άλλο μπλογκ που επισκέφτηκα και πάτησα «ενεργοποιήστε » και όλα πήγαν καλά πάντως. Και έχει κάτι εγγραφές μμμ μπουκια και συχώριο που λένε 🙂

    Καλή συνέχεια Στεφανία μου με πολλά πολλά φιλιά !!!

    Μου αρέσει!

 2. Εγώ το έκανα ήδη, Μάνια μου! Τον ακολούθησα το «Στοχαστή» με …δόξα και τιμή. Με έπεισε η προτροπή σου, σού έχω εμπιστοσύνη αλλά και το ύφος του Θανάση και είμαι ήδη ακόλουθος μαζί του. Στην πορεία θα έχω την ευκαιρία να τον διαβάσω και να τον γνωρίσω καλύτερα.
  Στέλνω τις ευχές μου για καλό Σαββατοκύριακο εκεί σε όλους σας.
  Φιλιά.

  Αρέσει σε 2 άτομα

  1. Γράφει μεγάλα κείμενα, όμως χωρίς επαναλήψεις και κλωθογυρίσματα.
   Εγώ σίγουρα θα το κάνω γιατί είναι και πιο εύκολο, στην ίδια γειτονιά με εμένα, στη λεξότυπη 🙂
   Αχ πέρασα πολύ όμορφα το Σαββατοκύριακο, κάτι θα κάνω σκαλίσω εδώ τις επόμενες μέρες

   Σε φιλώ Γιάννη μας 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Ναι, είδα τα μεγάλα κείμενα. Μεγάλα και δύσκολα. Δεν τα θεωρώ και τα πιο προσφιλή σου αλλά αυτό είναι υποκειμενικό θέμα. Χαίρομαι, που πέρασες καλά, αυτό είναι εξαίρετο. Φιλιά.

    Αρέσει σε 1 άτομο

   2. Τα κείμενα του για ένα περίεργο λόγο για μένα δεν είναι δύσκολα, μόνο μεγάλα αλλά κυλούν σα γάργαρο νεράκι μέσα μου.
    Τώρα εδώ που τα λέμε και εγώ γράφω μεγάλα, πολύ μεγάλα κείμενα χαχαχαχα δεν θα πω για σένα που μπήκα στην δεύτερη ανάρτηση και συνειδητοποίησα πως πρέπει να το διαβάσω μια στιγμή που θα έχω περισσότερο χρόνο. Το βραδάκι είναι μια καλή ώρα για μένα, αλλά τον τελευταίο καιρό σαν τις γριούλες με παίρνει ο ύπνος στην πολυθρόνα από τις 10 το βράδυ χαχαχα
    Όσο ανοίγει ο καιρός είναι σημαντικό να τον χαιρόμαστε, στο εύχομαι και εσένα
    Σε φιλώ Γιάννη μας καλή συνέχεια 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Πρώτα πρώτα ήθελα αν δω αυτόν τον «Στοχαστή» ,,,και ναι, είναι όπως ακριβώς τα λες. Οπότε καταγράφεται στα αγαπημένα. Ενδιαφέρουσες εγγραφές, τροφή για σκέψη, που λέμε και για τακτοποίηση και του δικού μας μπερδεμένου κόσμου. Όσο για τον καλωσόρισμα στον Στοχαστή, σου είπα ήδη είναι στα αγαπημένα, οπότε έχει μπει στο πρόγραμμα!
  Καλά να περνάς στην όμορφη Μωρεάλη!!!!

  Αρέσει σε 2 άτομα

  1. … «τακτοποίηση του δικού μας μπερδεμένου κόσμου» Σκιάζομαι χαχαχα Βασίλη ούτε στο εξοχικό μου έχω καταφέρει να βάλω τάξη ( μήπως επιδιώκω αυτή την αταξία γιατί μου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας) με ετικέτες χαχαχαχα δεν νομίζω ποτέ μα ποτέ να καταφέρω να ξεμπερδέψω τον κόσμο μου. Όμως ναι, ο Θανάσης καταφέρνει να δώσει λίγη τροφή για σκέψη.

   Μπήκε έντονα η Άνοιξη, κάτι λιγότερο από ένα μήνα άνοιξης και από την άλλη εβδομάδα μπαίνουμε στο καλοκαίρι χαχαχαα
   Σε ευχαριστώ να περνάς και εσύ όμορφα, για να γεμίσουν οι μπαταρίες. 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Τέτοιο καλωσόρισμα δεν το περίμενα!

  Για αρχή, να ζητήσω μια συγνώμη που δεν έχω απαντήσει στο γλυκό σου καλωσόρισμα Μάνια, όπως επίσης δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία στα όμορφά σας σχόλια.

  Μέχρι τώρα αναρωτιόμουν αν υπάρχω, μιας κι ό,τι έγραφα περνούσε από απλά απαρατήρητο έως εντελώς τέτοιο. Αλλά τώρα που με ανακάλυψε η Μάνια νιώθω πως βρήκα έναν καινούργιο κόσμο, έναν κόσμο που είναι από την πρώτη μέρα οικείος.

  Ευχαριστώ λοιπόν, τόσο την Μάνια, αυτή την ξανθιά θεά αν κατάλαβα καλά από τα συμφραζόμενα, όσο κι εσάς που μπήκατε στον κόπο να ανεβείτε πάνω στη σκέψη μου έστω και για πειραματισμό.

  Όλο αυτό μου δίνει κίνητρο για τη συνέχεια, κάτι το οποίο με βοηθά.

  Θα ήθελα όμως να πω και κάτι για να προλάβω την όποια δυσαρέσκεια μπορεί να προκύψει. Ως άτομο, προσπαθώ να βρίσκω την τόλμη να μιλήσω και για πράγματα που ο πολύς ο κόσμος αποφεύγει. Έτσι, είναι αναπόφευκτο να αναφερθώ σε δύσκολα ζητήματα, ακόμη και σε ταμπού. Ένα από αυτά είναι ο αγαπημένος μου θάνατος. Επίσης, διαβάζοντας θα αναρωτηθείτε αν πάσχω από κατάθλιψη ή είμαι απλά αθεράπευτα μελαγχολικός. Ίσως να’μαι μόνο υπερδραματικός.

  Θα χαρώ να σας φιλοξενήσω στο μπλογκ μου κι εννοείται πως είμαι ανοιχτός στον καθένα και την καθεμιά, πάντα έτοιμος για συζήτηση, αρκεί να’ναι βαθιά 😉

  Να με συγχωρείτε, τόσο για τη μαυρίλα μου, όσο και για το γεγονός πως σπανίως διαβάζω μπλογκς, τουλάχιστον όχι συστηματικά.

  Καλώς σας βρήκα όλους κι όλες!

  Καληνύχτα από τον κόσμο μου

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. 🙂 Αχ ναι είμαι θεά είναι γεγονός, όπως και ξανθιά φυσική και σε σετάκι, και πειραχτήρι, ιδιαίτερα σε όσους έχουν διάφορα ταμπού μπουχαχα Οπότε έμενα μη με παρεξηγήσεις, για την ορμή, τον αυθορμητισμό μου και την ελαφρότητα μου αχμμ και τον μελοδραματισμό μου χαχαχα. Είμαι πολυλογού, παρλαπίπας, άτακτη (με κάθε έννοια χιχιχΙ) και αρκετές φορές … και σε κάτι συνομιλίες που είχα με το Θάνατο έως και τον έχω ακούσει να μουρμουρά «Θεέ μου που έμπλεξα!!!» Όμως σέβομαι κάθε νίκη του… και γενικά πιστεύω πως Έρωτας + Θάνατος = Ζωή.

   Και τώρα μια βασανιστική ερώτηση … τι εννοείς όμορφο αρσενικό μου με το «αρκεί να είναι βαθιά»? Για δώσε μου μερικά περιγραφικά παραδείγματα, αν είναι δε και πιπεράτα ίσως τα καταλάβω και πιο εύκολα η ξανθιά χαχαχακλξδλφκαξδ΄φλξ α ( ξεκαρδιστικό γέλιο)

   Είμαι από μια γενιά μπλογκερς που πρώτα γνωρίστηκαν μέσα από τις εγγραφές, σε μια ελληνική μικρή παλιά γειτονιά pathfinder.gr. Διαιωνίσαμε, Τσακωθήκαμε (με κάθε καρυδιάς καρύδι καμμένων μπουλινγκ και τρολ ), ερωτευτήκαμε, δεθήκαμε, προσωπικά άνοιξα το μπλογκ μετά από ένα ιντερνετικό σοκ (μπουχαχα) και αρκετοί από εμάς κάναμε το βήμα, γνωριστήκαμε από κοντά (εκεί ήταν λίγο πιο δύσκολα, βλέπεις οι χιλιομετρικές αποστάσεις τόσο από διάφορες πόλεις της Ελλάδας όσο και π.χ. από Γερμανία), με κάποιους έχουμε απίστευτα δυνατούς δεσμούς οικειότητας, ακριβώς γιατί η γνωριμία έγινε από τα μέσα προς τα έξω. Με τα χρόνια έχει γίνει μια παρέα στην οποία έρχονται και φεύγουν άνθρωποι. Έκλεισε η γειτονία κάποιοι μεταφέραμε τα μπλογκς μας και φτου και απ την αρχή. Π.χ. Ο Γιάννης και ο Βασίλης είναι από την παλιά γειτονιά, την Στεφανία τη γνώρισα τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω πως θα έρθουν και άλλοι να σχολιάσουν εδώ και να σε γνωρίσουν. Έχουμε γενικά ένα προβληματάκι στις πλατφόρμες που φιλοξενούνται τα μπλογκς μας. WordPress και Bloggers.

   Στην παρέα μας έχουμε λοιπόν μπλογκοσυναντήσεις, άλλες φορές με αφορμή παρουσιάσεις βιβλίων και άλλες ασμπετιανιών δηλαδή τα ρεμάλια χαχαχαχα Στις τελευταίες σαφώς και λατρεύομαι ως ξανθιά θεά χαχαχα ειδικά από τότε που έχω έρθει Μόντρεαλ, όποτε έρχομαι Ελλάδα οργανώνουμε συναντήσεις. Τη μεγαλύτερη δύναμη έχει ο Γιάννης, μεγάλος μάγος και συνδετικός κρίκος…
   Καλώς ήρθες στην παρέα μας, δεν ξέρω αν θα μας αντέξεις εσύ βασικά, χαχαχα θα δείξει..

   Οι περισσότεροι έχουν θεματικά μπλογκς πια, το δικό μου θέμα είμαι ΕΓΩ χαχαχα Στην καληνύχτα όλα επιτρέπονται και αντιμετωπίζονται αναλόγως 😉

   Ευχαριστώ για το φαγάκι (σχόλιο) κέρασμα 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Χαίρομαι που υπάρχει κόσμος σαν κι εσάς. Να μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το ίντερνετ.

    Βαθιά συζήτηση σαν κι αυτές που κάνουμε με φίλους τα βραδινά, όταν ο κόσμος ησυχάζει. Βαθιά συζήτηση σαν κι αυτές μετά τον έρωτα στο κρεβάτι, ανάμεσα στο χάδι και την αγκαλιά.

    Από τις πιο όμορφες στιγμές που μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος.

    Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που νιώθω σα μικρός θεός.

    Προσωπικά, μιας κι είμαι πολύ ομιλητικός επιδιώκω να συζητώ ελάχιστα για κοινοτοπίες ρηχών συνομιλιών και κρατώ απεναντίας το χρόνο και την ενέργειά μου για αυτές που μου αρέσουν περισσότερο. Κι επειδή, αν και πολλοί το’χουν ανάγκη αυτό, λίγοι το κάνουν, μένω κυρίως αμίλητος πλέον και διοχετεύω όλη τη δύναμη και τη φαντασία μου τις Κυριακές που γράφω.

    Θα με βλέπεις να κάνω »Μου αρέσει» αλλά να μην απαντώ πολύ συχνά, είναι γιατί θέλω για να σκεφτώ.

    Όλοι με το τερατάκι εντός μας παλεύουμε, άλλοι το αγαπούν, άλλοι το μισούν, και το χειρότερο, άλλοι αδιαφορούν!

    Μου αρέσει!

  2. Τι καλά Θανάση να μπορούμε να «μιλούμε» και μέσα από το φιλόξενο σπιτικό, της Μάνιας! 🙂
   Προσωπικά για μένα τίποτα δεν είναι ταμπού, φτάνει πρώτα να περνάει από τη καρδιά… ξέρεις από αυτή τη φωνούλα που μας λέει πως τα πάμε! 😉
   Ο θάνατος και η ζωή είναι ένα, αφού από τον θάνατο ερχόμαστε και στον θάνατο γυρνάμε, άσε που η κάθε στιγμούλα είναι και ένας θάνατος για την επόμενη! 🙂

   Κάτι μου λέει (στην καρδούλα) μου, πως για κάποιο λόγο η τεχνολογία αντιστέκεται στην επικοινωνία μας και πού θα πάει θα αποκαλυφθεί! 😛

   Καλημέρα στον κόσμο μας! ❤

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Ο Θάνατος κι ο Έρωτας, το νόημα της ζωής, ο Άνθρωπος κι ο Κόσμος, όλα αυτά είναι αγαπημένα θέματα!

    Δε θα βαρεθώ ποτέ να τα σκέφτομαι και να τα συζητώ.

    Έχουμε πολλά να πούμε!

    Καλημέρα 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Τι όμορφες που είναι αυτές οι επιθέσεις αγάπης, αλλά και η καρδιά σου Μάνια μου, τόσο υπέροχη που τις κάνει.
  Ευχαριστούμε που διευρύνεις τον κύκλο μας.
  Πάντα με τον μοναδικό σου τρόπο!
  Καλό ξημέρωμα και καλό Σαββατοκύριακο 🙂

  Αρέσει σε 2 άτομα

  1. Το μυστικό είναι κοινό στο μπλογκινγ, γνωρίζεις ανθρώπους από το μέσα τους. Αν και έχουν περάσει χρόνια αυτή τη διαδικασία δεν την έχω βαρεθεί ακόμα…
   Σε αυτή τη γειτονιά δεν θα ξεχάσω το δικό σου καλωσόρισμα
   Πέρα από κάθε αγαπούλα, διαβασα ορισμένες αναρτήσεις του Στοχαστή Θανάση και νομίζω ότι είναι πραγματική τροφή σκέψης

   Δεν θα έρθω Ελλάδα? που θα πάει. Αυτή τη φορά θα φροντίσουμε με το Γιάννη να μην ξεφύγει κανένας χαχαχαχα
   Καλό Σαββατοκύριακο Μαρίνα μου να περάσεις πανέμορφα 🙂

   Μου αρέσει!

 6. Γράφεις…»Μια τέτοια δύναμη χρειάζεται η αγάπη μα όσοι την έχουν περισσότερο τη δίνουν παρά τη δέχονται.»
  Ετσι είναι η αγάπη, χωρίς ύστερες σκέψεις, όμορφη και υπέροχη πάνω από όλα!
  Συγχωρώ, θα πει αγαπώ!!Γράφεις…»Μια τέτοια δύναμη χρειάζεται η αγάπη μα όσοι την έχουν περισσότερο τη δίνουν παρά τη δέχονται.»
  Ετσι είναι η αγάπη, χωρίς ύστερες σκέψεις, όμορφη και υπέροχη πάνω από όλα!
  Συγχωρώ, θα πει αγαπώ!!
  Ο σεβασμός για ότι ανθρώπινο και όχι μόνο, ένα είδος αγάπης είναι , που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τα άλογα όντα.
  Όλα είναι επιλογές μας, ακόμα και η πνευματική μοναξιά μας, αν την τροφοδοτήσουμε με το συναίσθημα του αυτοσεβασμού μας, θα είναι καλύτερη παρέα από το τίποτα.
  Είσαι τυχερός που μπορείς να στοχάζεσαι…
  Σε «βρήκα » από την φίλη Μάνια.
  Να κάνεις αυτό που ΕΣΕΝΑ σε κάνει να νιώθεις καλά!
  Προσπάθησα να αφήσω αυτό το σχόλιο στο δικό σου μπλοκ και δεν τα κατάφερα, οπότε η Μάνια εδώ θα κάνει τον μεσάζοντα.😀

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Γεια σου Ρούλα!

   Έχω επιλέξει για το πρώτο σχόλιο να ζητείται έγκριση στο μπλογκ από εμένα, γι’αυτό δεν εμφανιζόταν, είχε πάει στα σπαμ και δεν το είδα. Με συγχωρείς. Από εδώ και πέρα λογικά θα εμφανίζονται κατευθείαν.

   Δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο να απαντήσω εδώ ή στο μπλογκ μου, αλλά επειδή εδώ υπάρχει περισσότερη ζωντάνια είναι καλύτερα να ενισχύσουμε τη συζήτηση.

   Η αλήθεια είναι πως είμαι λίγο σε εσωτερική σύγκρουση σχετικά με το αν θα πρέπει να επικεντρώνομαι στο τί με κάνει να νιώθω καλά ή όχι. Το γράψιμο, πάντως, τουλάχιστον όπως το ακολουθώ, έχει μια δύναμη μέσα του να με ηρεμεί, αφού όμως πρώτα με τραβήξει σε νερά που δεν ξέρω το βάθος τους. Πραγματικά, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά για εμένα ανάμεσα στο γράψιμο και τον έρωτα. Βουτάς μέσα και στα δυο, ανασκουμπώνεσαι, εκδηλώνεσαι, κορυφώνεις και στο τέλος αγαλλιάζεις.

   Όπως καταλαβαίνεις μου αρέσει να μιλάω μέσα από σχήματα.

   Όλοι έχουμε μια τάση για στοχασμό αλλά λίγοι εντρυφούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φτάνουν και μακριά, ωστόσο είναι μια διαδικασία ζωτικής σημασίας.

   Ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να σχολιάσεις Ρούλα, να είσαι καλά!

   Αρέσει σε 1 άτομο

 7. Το επάνω σχόλιο ήταν για τον στοχαστή Μάνια μου, μια που δεν μπορούσα να το αφήσω στο μπλοκ του σκέφτηκα να το κουβαλήσω μέχρι εδώ, μήπως και το λάβει μέσο εσού.
  Με ότι διάβασα , λέω εγώ τώρα, μήπως είναι τοξότης; μια που ξέχασα να τον ρωτήσω…όχι ότι έχει σημασία, αλλά οι στοχασμοί του, κάπου παράλληλα συναντιόνται με τους δικούς μου …όχι όλοι, αλλά αρκετοί.
  Λέξεις σκόρπιες από το βίντεο κατάλαβα αλλά, η κοπελιά με μουσική του με τύλιξε σαν χάδι!
  Να περνάς όμορφα εκεί στην Μονρεάλη σου καλο ξημέρωμα εδώ…φιλιααα!!😊🌙

  Αρέσει σε 2 άτομα

  1. Ναι ναι το κατάλαβα, και εκείνος όμως το κατάλαβε. Και εγώ την πρώτη φορά που σχολίασα άργησε να εμφανιστεί γιατί πέρασε από έγκριση.
   Όχι πως έχει σχέση, αλλά δεν νομίζω να είναι τοξότης χιχιχι. Ουσιαστικά αυτή είναι και η δύναμη των κειμένων του, να ανεβαίνει στο βουνό του και από εκεί ψηλά να αγναντεύει τον ορίζοντα των σκέψεων, έναν ορίζοντα που μπορούμε να δούμε όλοι όταν ανοίγουμε τη σκέψη μας. Στόχος του να ανοίξει τη σκέψη του και αν παρακολουθήσεις τους συλλογισμούς του, συγκεντρώνεσαι και ξεκλειδώνει και η δική σου. Έτσι μου έκαναν κλικ και εμένα τα γραπτά του, κάπου συναντηθήκαμε 🙂 Είναι τέχνη αυτό, είναι ποίηση.

   Να όπως και το τραγούδι της κοπέλας, δεν χρειάζεται να ξέρεις τη γλώσσα, σε τυλίγει όπως λες το ταλέντο της.
   Φιλιά και μιας και μιλάμε για βουνά, χαιρετισμούς στον Ψηλορείτη 🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s