Η Κρυμμένη λίμνη του φθινοπώρου :)

Ο Γεράσιμος και η Μαίρη δεν προσκαλούν, δηλώνουν πως η πόρτα  τους είναι ανοιχτή είτε του σπιτιού στο Μόντρεαλ είτε του εξοχικού δίπλα στη λίμνη.

Η Μαίρη είναι φίλη μου, φυσικά νεράιδα λίμνης με μακρυά πανέμορφα πόδια και καταγωγή από την Κύπρο.Τα είπαμε τα συμφωνήσαμε και ξεκινήσαμε… 135 χιλιόμετρα έξω από το Μόντρεαλ, περιοχή  ο Αγιος του λουκουμά! Έτσι το μεταφράζει η μικρή ξανθιά θεά άρα έτσι είναι….

Άλλαξε η εποχή. Προετοιμασία της φύσης να δεχθεί τις χαμηλές θερμοκρασίες του Χειμώνα. Όπως και την άνοιξη, η φύση εργάζεται και κατεργάζεται μανιωδώς ! Μια συνεχής 24ωρη έμπνευση. Η γοητεία του ενδιάμεσου…και της κρυμμένης δύναμης που αλλάζει …

Είπα αυτή τη φορά να μην πειράξω καθόλου τις φωτογραφίες. Πυρώνει ξαφνικά το βλέμμα, τα φυλλοβόλα δέντρα και οι σφένδαμοι, σε επιτάσσουν να τα θαυμάσεις!

Πώς μπορείς να αντισταθείς όταν γνωρίζεις πως σου δώρισαν την ανάσα σου. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή με ανησυχούσε που τα δέντρα έχαναν τα φύλλα τους. Από που θα παίρνουμε το οξυγόνο μας σκεφτόμουν και έπαιρνα όσο πιο βαθιές ανάσες μπορούσα. Αποθέματα… γεμάτες οι κρυφές σπηλιές της ψυχής εκεί που είναι κρυμμένες οι αντοχές.

Κρυμμένη λίμνη (Lac croche)

Κουλουριασμένη σε μια λευκή κουβέρτα χάζευα την φωτιά και πάνω που ετοιμαζόμουν να μεταμορφωθώ σε λίμνη, δάσος, δρόμος, άγριος σκύλος, κλαδάκι παραπονεμένο που καίγεται στη φωτιά… τσουπ άκουσα την μαγική του μελωδία…  «Πόσο με ξεκουράζει αυτή η στιγμή, με ηρεμεί «, δεν κοίταζε τη φωτιά, είχα χαθεί το βλέμμα του στα μεγάλα δέντρα… είχε μεταμορφωθεί σε ευδαιμονία …

Με πρόλαβε σκέφτηκα και έτσι χλαπάκωσα ένα τσιπ καλαμποκιού με σάλτσα αβοκάντο και ψημένο λουκάνικο στα κάρβουνα!

Στον αέρα χόρευαν διάφορα είδη καπνών κουβαλούσαν μπριζόλες λουκάνικα γαρίδες κότες, ταμπάκο, κορμό σφένδαμου, …ανάμεσα τους και το ερωτηματικό της ημερομηνίας για την επέμβαση του παλιού μου παλτού.

Η εποχή των μήλων στο Κεμπέκ. Αν σέβεσαι τον εαυτό πρέπει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου να πας να μαζέψεις μήλα.

Η Μαίρη αφιερώνει μια ολόκληρη μέρα το χρόνο για να φτιάξει μηλόπιτες. Έχει και εδικό μηχάνημα που καθαρίζει τα μήλα. Ψήνει δεν ξέρω και εγώ πόσες μηλόπιτες και τις βάζει στην κατάψυξη!

Αποχαιρετήσαμε τον Σεπτέμβριο με ένα τεράστιο κομμάτι μηλόπιτα και ένα ζεστό καφέ …..

Καλοσωρίσαμε τον Οκτώβριο μαθαίνοντας την ημερομηνία της επέμβασης. 8 Νοεμβρίου.

Άσχετο στη μετάφραση της λίμνης η μικρή ξανθιά θεά στην αρχή διάβασε «θρυμμένη» αντί για κρυμμένη. Το περίεργο είναι πως αυτή η λέξη υπάρχει αλλά δεν ξέρω τι σημαίνει «θρυμμένη» αναζητώ φιλόλογο να μου πει!!!

Καληνύχτα Μορεάλη μου

30 σκέψεις σχετικά με το “Η Κρυμμένη λίμνη του φθινοπώρου :)

  1. θρύμματα=μικρά κομμάτια από κάτι που έχει σπάσει
    θρυμμένο γυαλί=κομματιασμένο γυαλί
    θρυμμένος πάγος
    θρυμμένος,θρυμμένη, θρυμμένο ( επίθετο) σπασμένο κάτι, σε μικρά κομμάτια
    Με τις Καλημέρες μου, Μάνια!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Πρώτα από όλα λατρεύω να μου γράφεις όπως παλιά πρώτος πρωί πρωί σχόλιο (με κολακεύει δε αφάνταστα), σα να με βάζεις στο κρεββατάκι μου νιώθω καθώς εδώ είναι βράδυ βράδυ
      Δεύτερον, αυτό σκεφτόμουν και εγώ αλλά όπου το έψαχνα μου το έδινε ως θρυμματισμένο, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια διαφορά στην έννοια. Πάντως ως λέξη πιο πολύ μου αρέσει το Θρυμμένη (από το θρυμματισμένη) σαν να κρύβει λίγα δάκρυα από το «θλιμμένη¨

      Καλημέρα εκεί και καλή εβδομάδα Βασίλη μου 🙂

      Μου αρέσει!

  2. Μου αρέσει η ιδέα που τώρα που σου γράφω κοιμάσαι και εύχομαι να είναι γλυκός ο ύπνος σου! 😉
    Είμαστε μες το φθινόπωρο και στο βουνό «μου» το θερμόμετρο δείχνει 15 βαθμούς, το μεσημεράκι χθες έδειχνε 21, για να δούμε σήμερα!
    Τι όμορφες φωτό και αυτή λίμνη πόσο θα ηρεμεί κανείς να την κοιτάζει… άσε τα φαγάκια σας, αν εξαιρέσω τα ζώα όλα ήταν λαχταριστά, α! και η μηλόπιτα νοστιμότατη μου φάνηκε!
    Πριν διαβάσω το ποστ σου, κοίτα τι διάβασα και το αφιερώνω και στα δυο σας! 😛
    Our life is an apprenticeship to the truth,
    that around every circle another can be drawn;
    that there is no end in nature, but every end is a beginning;
    that there is always another dawn risen on mid-noon,
    and under every deep a lower deep opens.
    Ralph Waldo Emerson, Circles

    Αυτά, ΑΑΑΦιλάκια και καλή βδομάδα να μας φέρει και ο καιρός! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Μετά από δέκα χρόνια στη Μορεάλη μου, έχω συνηθίσει να ξυπνώ το πρωί και να πίνω καφεδάκι διαβάζοντας τα σχόλια Παλιά ήταν περισσότερα στο παθ… με τα χρόνια έχουν χαθεί οι φίλοι μου μπλογκερ … εγώ να δεις πόσο χαίρομαι να μου γράφεις σχόλιο όταν κοιμάμαι και να το βρίσκω το πρωί σαν μπισκοτάκι δίπλα στον καφέ μου από την μαγισσούλα μου 🙂
      Αχ αυτό το Δικό Σου βουνό έχει κλέψει πολλές καρδιές έτσι όπως το αγαπάς 🙂 Εδώ το θερμόμετρο τα βράδια πέφτει κάτω από 10 βαθμούς, ξεκάθαρα είμαστε στο φθινόπωρο 🙂
      Η μηλόπιτα ήταν φανταστική, αχμμ εδώ που τα λέμε αλλά μην το πεις … δύο κομμάτια έφαγα χιχιχι
      Οποιος κοιτάζει την λίμνη χάνεται στην ανυπαρξία της ακινησίας της, καθώς φαντάζει ακίνητη, τώρα περιμένει να παγώσει !!!

      Η αλήθεια είναι πως εκεί που πιστεύουμε πως τα μάθαμε όλα, όλο και πιο βαθιά μια νέα πίστα μας βγαίνει που πρέπει να μάθουμε να την περνάμε. Η αλήθεια είναι επίσης πως δεν πιστεύω πως κλείνει ένας κύκλος, θεωρώ τη ζωή ένα σπιράλ 🙂
      Τέλος μια αλήθεια είναι πως το Παλιό μου Παλτό δεν μπορεί με τίποτε να κατανοήσει την ποίηση χαχαχα Βέβαια κάποιες στιγμές βράδυ βράδυ μου σκαρώνει κάτι ποιήματα χαχα το καλύτερο μου όμως είναι όταν τον πιάνει ο οίστρος να μου σκαρώσει παραμύθι!!! Εκεί με τρελαίνει πεζή μα τόσο πεζή φαντασία του χαχαχα
      Σε ευχαριστώ για το μπισκοτάκι Μαγισσούλα μου
      Αγκαλιά σφιχτή 🙂

      Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Δεν την επιλέξαμε εμείς αυτή την ημερομηνία, μας την έδωσαν από το νοσοκομείο, με μια εναλλακτική για τις 29 Διαλέξαμε στις 8 για πολλούς λόγους, χαμογέλασα και εγώ για την γιορτή της ημέρας. Έχω την αδελφή μου Αγγελικούλα που γιορτάζει 🙂 Ευχαριστώ πολύ Μαρίνα μου αλλά πιο πολύ κουνάω την ουρίτσα μου χαρούμενα που σου άρεσαν οι φωτογραφίες. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φθινοπωρινές φωτογραφίες έχω από την Μορεάλη μου
      Αγκαλιά σφιχτή 🙂

      Μου αρέσει!

  3. Η πρώτη μου ματιά και σκέψη στέκεται εκεί στην 8η Νοέμβρη. Εκεί τσεκάρω στο ημερολόγιο για να αρχίζω από τώρα να στέλνω προπομπούς ευχές και θετική αύρα να καλοδεχτούν την καλή και ιαματική έκβαση. Γιατί τέτοια θα είναι.

    Αφήνω και τις ευχές και τρυπώνω, κατά την προσφιλή μου συνήθεια, εκεί σε ένα ακόμα μαγικό οδοιπορικό. Με προορισμό την κρυμμένη λίμνη του Φθινοπώρου. Πάντα οι εικόνες της φύσης στο μεταίχμιο Καλοκαίρι-Φθινόπωρο είναι απίστευτες. Αυτό το γήινο χρώμα που δένεται σε πολύχρωμες αποχρώσεις άλλοτε σαν χαλί, άλλοτε σαν βροχή ξεπερνά κάθε ποίηση και έμπνευση.
    Και εκεί άξαφνα, λες στη μέση του πουθενά ξετρυπώνει η λίμνη. Στην αγκαλιά του δάσους. Ολόγυρά της καλούδια των ανθρώπων. Εκείνων που ξέρουν να καλλιτεχνούν στα πόδια της. Είτε αυτό το πανέμορφο χρηστικό υπαίθριο τζάκι είτε αυτή η ζεστή αρωματική μηλόπιττα.

    Στην υγεία σου, μία ακόμα φορά, Μάνια μου, για την ομορφιά και γαλήνη που μας χάρισες σε ένα ακόμα σας ταξίδι.
    Τα φιλιά μου. Καλό μήνα κορίτσι μου.

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Νέα πίστα στις 8 Νοεμβρίου, κλειστή στροφή που θα δούμε που θα μας βγάλει, για την ώρα ναι έχουμε αρχίσει προετοιμασίες και μισό λεπτό να βάλω στο σακούλι τις ευχές σου 🙂
      Η αλήθεια είναι πως για να πάμε σε αυτό το σημείο της λίμνης πάμε μέχρι και από χωματόδρομο. Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι πως ο νόμος είναι πολύ αυστηρός για το τι θα φυτέψουν οι άνθρωποι γύρω από τη λίμνη, απαγορεύεται οτιδήποτε δεν φύεται άγριο στην περιοχή.
      Γιάννη μου το ξέρεις φθινόπωρο και χειμώνας εδώ στο μόντρεαλ είναι σκέτη καρποστάλ παντού !!!
      Αυτό το αυτοσχέδιο υπέθριο τζάκι που το έχουν σχεδόν όλα τα αργοτόσπιτα είναι γαμάτο!! Έτσι και αλλιώς αν θέλεις να με κάνεις να μιλάω βάλε με κοντά στο τζάκι, χαζεύω τις φλόγες με τις ώρες χαχαχα
      Φαντάσου τώρα να το κάνεις αυτό ενώ χιονίζει !!! Τι να λέμε …

      Καλά για την μηλόπιτα δεν έχω να σου πω πολλά. Μόνο μια λέξη … κόλαση !!
      Αγκαλιά σφιχτή 🙂

      Αρέσει σε 1 άτομο

      1. Μου προκαλεί θετική εντύπωση ότι υπάρχει μέριμνα και πρόβλεψη, και μάλιστα κρατική, στο μέχρι και τι θα φυτευθεί περιμετρικά στη λίμνη. Με λίγα λόγια όλα είναι υπό παρακολούθηση, σεβασμό και εποπτεία. Και όλα τελούν στην συνειδητή παιδεία του πολίτη. Κάνε την αναφορά στην Ελλαδική πραγματικότητα και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Εγώ δεν λέω κάτι άλλο.

        Το υπαίθριο τζάκι είναι παραμυθένιο, το λέω, κόλλησα! και μην με ….φουντώνεις με τη σκηνή να χιονίζει τώρα έτσι; δεν σου χρωστάω τίποτα!

        Όσον αφορά το χρονικό οροσημο της 8ης Νοέμβρη, θα είμαστε σε επαγρύπνηση και σε κινητοποίηση κοντά σας με οποιοδήποτε τρόπο μπορέσουμε.

        Μπάι μπάι εκεί στο Μόντρεαλ που χειμωνιάζει…

        Αρέσει σε 1 άτομο

      2. Ναι, όμως ο καθένας μπορεί να κτίζει δίπλα σε λίμνες, το επιτρέπουν σε ιδιώτες που ρίχνοντας μια εξέδρα στην όχθη της λίμνης, δεν μπορεί όποιος θέλει να πάει να κολυμπήσει ή να ψαρέψει 🙂 Δεν σου απαγορεύουν σε βάζουν όμως όρους 🙂 Φαντάζεσαι στο μάτι, να απαγόρευαν το πεύκο γιατί … μα γιατί ήταν αμπελώνες όλη η περιοχή.

        … καλά δεν σε φουντώνω άλλο, θα σε ξεκάνω μια και καλή όταν θα φέρω ανάλογη φωτογραφία …τζάκι στο χιόνι … από φέτος, γιατί από άλλες χρονιές έχω και πιστεψέ με είναι κάτι σαν όαση όταν περπατάς και σε καίει η παγωνιά !!!

        Χειμωνιάζει αγκαλιά 🙂

        Μου αρέσει!

  4. Εμένα με κλέψανε τα κόκκινα δέντρα και μετά εκείνος ο δρόμος ο μακρύς μέσα στο πυκνό δάσος με τα πανύψηλα κόκκινα δέντρα!!!!
    Μου θύμισε όμως και λίγο σκηνή από θρίλερ όταν τον φαντάστηκα το καταχείμωνο μπρρ..
    Η λίμνη..αχ αυτή η λίμνη, είναι ψεύτικη; Είναι πόστερ στον τοίχο της φιλενάδας σου;
    Πες ναι πλζζζζ…
    Δεν είναι. Οκ. Αυτή η λίμνη, τι μου φέρνει λες στο νου;
    Ένα μικρό βιβλιαράκι που διαβάζαμε στα Γαλλικά και λεγόταν Les pionniers des grands lacs και είχε μέσα έγχρωμες φωτογραφίες με πιονιέρους που φορούσαν καπέλα από δέρμα κάστορα, η φουντωτή ουρά του κρεμιόταν στην πλάτη τους, και αυτοί έπλεαν με πιρόγες στις ήρεμες λίμνες του Καναδά. Αυτά.

    Σχετικά τώρα με την «θρυμμένη» βρήκα τα εξής:
    Από το αρχαίο ελληνικό ρήμα θρύπτω=θρυμματίζω
    θρύπτομαι= κάνω νάζια αλλά και υπερηφανεύομαι.
    Παράγωγα: θρύμμα=συντρίμμι, θρυπτικός=εύθραυστος, τρυφή=τρυφερότητα, τρυφερός.

    Ελπίζω να πάρω καλό βαθμό κυρία στο μάθημα «Ετοιμολογικόν της αρχαίας ελληνικής γλώσσης 🙂

    Μπουκίτσες αραβοσιτένιες, φωτιά, λίμνη, κόκκινα δέντρα, καλοί φίλοι και κάπου εκεί κρύβεται, πίσω απ’ τα φυλλώματα ίσως, η ευτυχία. Αλλά όχι, βλακείες λέω.
    Η ευτυχία δεν κρύβεται ποτέ! Θριαμβεύει στα χαμόγελα.

    Να περνάτε πάντα υπέροχα. Να μας στέλνεις τις φωτογραφίες σου για να χαιρόμαστε την ξένη χώρα του Βορρά και άσε το Νοέμβρη να περιμένει τη σειρά του στο βάθος του δρόμου με τα πανύψηλα κατακόκκινα δέντρα.
    Άλλωστε το κόκκινο είναι το χρώμα του θριάμβου!!!
    Πολλά φιλιά Μανιούσκα μου και να ντύνεσαι καλά τα βράδια γιατί έχει βάλει αρκετή ψύχρα.

    Αρέσει σε 2 άτομα

    1. Εσένα ειδικά από τότε που σε είδα και από κοντά είμαι σίγουρη πια πως δεν μπορείς να ηρεμήσεις από την ομορφιά των χρωμάτων του φθινοπώρου, από την μια απαγωγή στην άλλη σε ρίχνουν. Το τι σε χαίρομαι δεν φαντάζεσαι. Είσαι το παιδάκι που παίρνει φόρα και πέφτει στο βουνό με τα ξεραμένα φύλλα και μετά περιμένει ακούνητο ξάπλα κάτω από το κατακκόκινο μεγάλο δέντρο μέχρι να πέσει και το τελευταίο κόκκινο φύλλο στη γη … χαχαχα
      ναι ναι πόστερ είναι, ζωγραφίζεις τον εαυτό σου μέσα και ξαφνικά ζωντανεύουν όλα !!!
      Το παλιό παλτό λέει, η ευτυχία είναι επιλογή και τα προβλήματα συνοδεύονται πάντα από λύσεις.
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τι λες τώρα, αυτό έψαχνα!!! Με πιάνει καμιά φορά μια λύσσα να μάθω από που ξεφύτρωσε μια λέξη και η χαρά μου είναι όταν έχει ξεφυτρώσει από την αρχαία ελληνική, διότι δίνει και την πραγματική της έννοια …. κάπως έτσι …
      Θρύπτω και θρύπτομαι λοιπόν … και στήνουν χορό τα νάζια η υπερηφάνεια, η εύθραυστη και η τρυφερότητα αχ… μου αρέσει είμαι μια θρυμμένη 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
      Οσο περιμέναμε περιμέναμε, τώρα προετοιμαζόμαστε, και με κάθε ευκαιρία μια βόλτα την κάνουμε. Θα φέρω και άλλες φωτογραφίες σίγουρα 🙂
      🙂 καλά ντύνομαι 🙂
      Αφιερωμένες όλες οι εγγραφές του φθινοπώρου στη ΜαΓία μας 🙂
      αγκαλιά σφιχτή !!

      Αρέσει σε 1 άτομο

  5. Που λες, μου αρέσει να σε σκέφτομαι να πίνεις το καφεδάκι σου και να διαβάζεις τα σχόλια της παρεούλας σου, γι αυτό και η ίδια τρώγοντας (σήμερα αργά) το πρωινό μου, που είναι ένα μπολ αμυγδόγαλο με μέσα, μια μπανάνα, ένα αχλάδι, ένα δαμάσκηνο και τρεις κουταλιές κουάκερ (καφέ δεν έχω πιει ποτέ!) σου ετοίμασα κάτι να διαβάσεις! 😉

    https://ainafetst.wordpress.com/2017/09/14/%ce%bf-%cf%83%cf%84%cf%81%cf%8c%ce%b2%ce%b9%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%80%ce%b5%ce%af%cf%81%ce%b1%cf%82/
    Ωχ! μεγάλο λινκ, αλλά το κείμενο θα σου αρέσει (J’ espere) χωρίς τόνους! 😛

    ΑΦιλάκια με μια όμορφα «θρυμμένη» (τρυφερά ναζιάρα) μέρα! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Ναι ναι το πρωί τα διαβάζω και μου αρέσει ο καφές με πολύ πολύ γάλα όμως 🙂 Αν ήμουν εκεί θα σου έδινα και λίγα μύρτιλλα. Συνήθως απαντώ απόγευμα, όταν είμαι μόνη.
      ωωωω μα ναι ναι αυτό ακριβώς αυτό αυτό πιστεύω για την ζωή 🙂
      Στον Καναδά τα πληκτρολόγια είναι δίγλωσσα και έχει και τα αξαν, του γκιου και του κονφλειξ χαχαχαχακδξφάδσκξφποαιεξφ αδ (θεέ μου ελπίζω να καταλάβεις τι εννοώ)
      Είναι μεγάλος ο σύνδεσμος γιατί έχει ελληνικούς χαρακτήρες. Τους διαβάζει με τον δικό του τρόπο
      Μα είδες τι ωραία λεξούλα το Θρυμμένη 🙂
      Αγκαλίτσα

      Αρέσει σε 1 άτομο

  6. Μάνια,
    από χθες που σε διάβασα, έχω φάει τη μισή μηλόπιτα, διότι λίμνη δεν έχουμε, δέντρα κόκκινα
    δεν έχουμε αλλά μήήηηλα έχουμε ένα σωρό, όποτε νάσου η δικιά σου δλδ εγώ την έφτιαξα!!!
    Μιαάμμ, είμαι ικανή να μη τρώω φαγητό και να ζω με γλυκά, επικίνδυνο ναι, αλλά και ποθητό!

    Ωραία που περάσατε κι εμείς όμως μέσα από τις περιγραφές σου, σας χάρηκα.

    Εδώ, στη Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη ξυπνάμε με 15 βαθμούς.
    Πιο Φθινόπωρο δε γίνεται.
    Βροχή και ψύχρα.
    Ααα και σκοτεινιά, αυτό είναι το χειρότερο μου αλλά οκ, κάπως θα το παλέψω και φέτος.

    Τα φιλιά μου :-)))

    http://www.metofeggariagalia.blogspot.com
    Σου γράφω τη διεύθυνση του blog μου γιατί η wordpress δεν υποστηρίζει το λινκ του ονόματος μου

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Ωπ το ψάρεξα το ημερολόγιο σου 🙂
      Θεσσαλονίκη λοιπόν!!! Κανονίστε να γίνεται τόσοι πολλοί που μου κάνετε παρέα εδώ στην Καληνύχτα της Μορεάλης που να με αναγκάσετε στο επόμενο ταξίδι μου να έρθω να σας βρω και… εκεί να δεις γλυκά !!! Εύκολη είναι η άτιμη η μηλόπιτα στην κατασκευή αρκετά ποθητή και ας μην έχει σοκολάτα !!!
      α ναι .. σε θαυμάζω που έχεις πάρει τα χαλινάρια στα μη… όσο τα επιλέγεις εσύ μπορείς άνετα να γκρινιάζεις ειδικά κάθε Οκτώβριο που δεν έχει μη χαχαχαχαχα
      🙂 χαμογελώ για την σκοτεινιά 🙂 Το χειμώνα στο Μόντρεαλ είναι βράδυ από τις 4 το μεσημέρι, νύχτα νύχτα όχι αστεία, άσε για της ημέρες που έχει ηλιοφάνεια …μην σε τρομάξω ακόμα δεν γίναμε φίλες !!!

      Φιλί στην Θεσσαλονίκη Στέλλα μου, χάρηκα που κατάλαβα πιο μπλογκ έχεις. Από τότε που έφυγα από το pathfinder, αναγκαστικά … παλεύω εδώ με την λεξότυπη Πάλι καλά που μπόρεσα και το εφερα όλο το ημερολογίο μου … γιατί μα το Θεό ούτε και θυμάμαι τι έχω γράψει όλα αυτά τα χρόνια (ναι είμαι πολύλογου)
      τι έλεγα… αν ναι χάρηκα 🙂

      Μου αρέσει!

    1. ναι, ναι κάπως έτσι η Μαρία Γ. πιο πάνω βρήκε ακριβώς τη έννοια που έψαχνα για το «Θρυμμένη»
      Έχω και την Εικόνα σου, όλα καλά θα πάνε, δεν έχουν και άλλη επιλογή 🙂
      Ευχαριστώ Ελένη μου
      Φιλι στο μαξιλάρι σου 🙂

      Μου αρέσει!

  7. Καλό μήνα
    Ωραίες όλες οι φωτογραφίες
    Εγώ χαίρομαι που ακόμα έχουμε καλοκαίρι με τα καλοκαιρινά μας ρούχα ακόμα {όπως πάντα στη Κύπρο μέχρι το Νιόβρη}

    Χαιρετισμούς στην συμπατριώτισσα μου φίλη σας τη Μαίρη [αν και δε τη γνωρίζω εννοείται]

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Καλώς το δελφινάκι μας με τις πανέμορφες φωταγραφίες του 🙂
      Καιρό έχουμε να τα πούμε, αν και σε βλέπω που και που.
      Μέχρι Νιόβρη λοιπόν στην Κύπρο το καλοκαίρι !!!! Τι καλά !
      Η Μαίρη δεν μου μιλά Κυπριακά αν και ξέρει αρκετά Θα της πω για σένα και τον Νιόβρη!
      Σε φιλώ 🙂

      Μου αρέσει!

  8. Τι όμορφες φθινοπωρινές φωτογραφίες είναι αυτές! Και τι χρώματα! Η λίμνη παραμυθένια.
    Και η μηλόπιτα μοσχομύρισε ίσαμε εδώ…
    Να περνάτε καλά
    Καλή επιτυχία στην επέμβαση (δεν ξέρω γιατί κάνει επέμβαση εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό, ναι;)
    Φιλάκια πολλά

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Σίγουρα θα φέρω κανα δύο ακόμα φουρνιές φθινοπωρινές φωτογραφίες. Μπουκίτσα μου εδώ είναι μέσα στην καθημερινότητα μας ακόμα και μέσα στην πόλη. Πολλά φυλλοβόλα δέντρα.
      Έχουμε και τις γλυκές κολοκυθόπιτες σε λίγο καιρό !
      (σοβαρό αχμμμ πάμε να το προλάβουμε πριν γίνει, αν καταφέρουμε και δεν σκοντάψουμε και όλας μια χαρά )
      Σφιχτή Αγκαλιά Άννα μου 🙂

      Μου αρέσει!

    1. Έχουν πολλές χειρωνακτικές εργασίες τα αγροτόσπιτα, αλλά σε αποζημιώνει η άγρια ομορφιά. Βέβαια στο σπίτι της Μαίρης δεν είναι και τόσο άγριες οι καταστάσεις. Στο Μόντρεαλ απαγορεύουν στα σπίτια να ανάβουν τζάκια.
      🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
      τον θείο μου μου θυμίζεις…. κάθε «αυτοσχέδιο μου» το αναδείκνυε, υπογραμμίζοντας το και πασπαλίζοντας το με λίγη ειρωνεία! Σκοπός του να με κάνει να κοκκινίσω ελαφρά, λάτρευε να με κάνει να ντρέπομαι… και κυρίως την αντίδραση μου στο να τα πασπαλίζω με τρυφερότητα μετά και νάζια ως θρυμμένη 🙂
      Βέβαια με σένα δεν ντρέπομαι όταν κοκκινίζω, άλλο παθαίνω και κοκκινίζω. Αν σου εξηγήσω στη γλώσσα του, θα το καταλάβεις άραγε ? Νομίζω πως την γλώσσα της ηδονής ξέρεις να την μιλάς, έτσι και αλλιώς, δεν είναι μια ξένη γλώσσα…την ομιλούν όλα τα σώματα

      Μου προκαλεί ηδονή να με μαλώνεις …

      το βρίσκω, πως να στο εξηγήσω, γαμάτο!!! χλακδξφάοιεξφα΄λδκξφαοιεφξαλσκδξφ
      Σε ευχαριστώ Ιχνηλάτη μου. είσαι άπαιχτος, περισσότερο γιατί με έκανες να ψάχνω να βρω που τα έγραψα αυτά χαχαχαχαχαχα Αν και υπάρχει δυνατότητα να τα διορθώσω με εσωτερική παρεμβολή στο σχολιασμό/// δεν θα το κάνω, είναι το γνωστό ξωτικό μου που «αυτοσχεδιάζει» και το λατρεύω 🙂

      Σφιχτή Αγκαλιά 🙂

      Μου αρέσει!

  9. Αγαπητή μου Μάνια, η απάντηση σου χρήζει ανταπαντήσεως μιας και προκαλεί. Άκου λοιπόν.
    1. Την γλώσσαν της ηδονής όλοι αντιλαμβάνονται. Υπάρχουν όμως ορισμένοι που δεν αρέσκονται να την διαβάζουν σε δημόσια γραφή.
    2. Πλην της ηδονής υπάρχει και η ανηδονία, χαρακτηριστικό ορισμένων καταστάσεων και κυρίως της καταθλιπτικής συνδρομής.
    3. «Σου θυμίζω τον θείο σου…» λες. Αυτό και αν χρήζει σχολιασμού. Τελικά όλες οι γυναίκες ίδιες είστε. Και τελικά όλες οι γυναίκες είναι … Ό,τι θες βάλε εδώ. Τη δική μου γνώμη τη γνωρίζεις πολύ καλά. By the way, ελπίζω να μην διαμαρτυρηθούν κάποιες ανέραστες και «αγνώστου» φύλου αναγνώστριες σου, όπως έκαναν παλαιότερα.
    Πριν πολλά χρόνια, λοιπόν, μια νεαρά ευειδής και καλλίπυγος ειδικευόμενη, μου είπε ότι με συμπαθεί ιδιαιτέρως διότι «της θυμίζω τον παππού της». Φράση ειρωνική, συμπαθείας; Δεν ξέρω. Δεν της έδωσα σημασία και δεν ασχολήθηκα μαζί της. Μετά κάποιες δεκαετίες βρεθήκαμε σε μια συγκέντρωση όπου η κυρία έδειξε ενδιαφέρον (εκ του πονηρού όπως απεδείχθη), έδειξα κι εγώ ενδιαφέρον πλην όμως έμεινε στο ενδιαφέρον η υπόθεση. Η κυρία δεν συγχώρησε ποτέ ότι την αγνόησα στα νιάτα της. «Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο». Πολύ γνωστή φράση που ειδικά εσείς οι γυναίκες την εφαρμόζετε κατά κόρον.
    4. Υπάρχει όμως πρόοδος από τότε έως τώρα. Τότε θύμιζα κάποιον παππού, τώρα θυμίζω κάποιον θείο (σίγουρα μικρότερος από τον παππού θα είναι).
    5. Αυτές είναι οι γυναίκες. Παρά το όποιο ποιόν τους και ειδικά της ιδιότητας τους να έλκονται από την οσμήν του χρήματος, δεν παύουν να είναι αναγκαίον κακόν. Μία εξαίρεση γνώρισα στη ζωή μου. Μία, που ήταν παντελώς αδιάφορη για το χρήμα. Και για την οποία θα έδινα όλο το χρήμα που έχω ή που θα είχα.
    Αυτά Μάνια μου. Συγγνώμην για την κατάχρηση του χώρου (η παράγραφος νο 5 ήταν άσχετη και δεν χρειαζόταν αλλά δεν πειράζει). Πες ότι ήταν μια εκφορά γραπτού λόγου, αντιστάθμισμα επιβαρημένης ψυχολογίας.

    ΙΧΝ

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. (χαχαχαχα σε αγαπώ, στο έχω πει και το ξέρεις)

      Πρώτα από όλα και επειδή το ξωτικό (πολλοί το λένε και «δαίμων του τυπογραφείου») έβαλε το χεράκι του σε αυτή τη λέξη θα ήθελα να υπογραμμίσω με χαρά πως είσαι από αυτούς που έτσι και αλλιώς προσέχουν τις όμορφες γυναικείες πυγές 🙂 Έτσι και αλλιώς οι περισσότερες γυναίκες είμαστε ανάμεσα σε τόσα άλλα και σεισοπυγίδες, με κάποιες από εμάς πολλές φορές να λειτουργούμε και ως πυγολαμπίδες … ΟΜΩΣ Δεν είμαστε εμείς οι γυναίκες το «αναγκαίο κακό» αλλά ο γάμος (παντρεύομαι). Το ότι πρώτος το εξέφρασε ένας άντρας δεν σημαίνει πως και για τις γυναίκες ο γάμος δεν είναι «αναγκαίο κακό» 🙂 (κάπως έτσι μπορούμε να σκεφτούμε και την λέξη «γαμάτο» ως αναγκαίο κακό που μάλιστα έχει και την ίδια ρίζα) Βέβαια ο Φιλήμονας ήταν ο δεύτερος που αναφέρθηκε στη φράση περιγράφοντας την γυναίκα ως αθάνατο αναγκαίο κακό, άλλα επειδή μιλάμε για άνδρες κατά την αρχαιότητα δεν γνωρίζουμε ακριβώς αν ορίζουν το γάμο (συνουσία) με γυναίκα ως αναγκαίο κακό προκειμένου να αποκτήσουν παιδιά και μόνο, ενώ για την ηδονή τους χρησιμοποιούν τις δικές τους πυγές.

      Για τα περί δημόσιας γραφής τα γράφω εκεί που δεν πιάνει η σινική μελάνη (είδες συγκρατήθηκα) 🙂 Η μόνη γραφεί που πολλές φορές με κάνει να εμέσω (κοίτα τώρα πόσο αποστασιοποιημένη είναι αυτή η λέξη και πόσο γαμάτα εκφραστική είναι το ξεράσω) είναι η σεμνότυφη γραφή !!!

      Δεύτερον, τα κοινά γνωρίσματα που έχεις με τον θείο μου είναι δύο Πρώτα από όλα το χαρακτηριστικό τρόπο του «πειράγματος με μια σταγόνα ειρωνεία» και δεύτερον ο κοινός ο επιστημονικός κλάδος των σπουδών σας. Ίσως είναι η άμυνα που αναπτύσσετε, μια μορφή κυνισμού θα έλεγα, για να πολεμήσετε τον θάνατο.
      Ναι λοιπόν, μου θυμίζεις τον θείο μου στα πολύ συγκεκριμένα κοινά σημεία του χαρακτήρα σας και μόνο. https://maniaskalinyxta.wordpress.com/2010/12/07/lakkoyba-sto-hwma/
      Αγκαλιά σφιχτή ιχνηλάτη μου 🙂

      Μου αρέσει!

    1. Το πόση φθινοπωρινή και χειμωνιάτικη ομορφιά έχει ο Καναδάς είναι κάτι που το ανακαλύπτω εδώ και δέκα χρόνια. Θεωρώ πως ακόμα δεν έχω δει τίποτε χαχαχα
      Καλως ήρθες στο εξοχικό του μυαλού μου ή αλλιώς χαρτόκουτα ή αλλιώς καληνύχτα !
      Να σαι καλά να χαίρεσαι κάθε ομορφιά 🙂

      Μου αρέσει!

  10. Επιτέλους!! Καταφέρνω να σου γράψω!
    (έχουμε μπλέξει με βαψιματοδουλειές στο σπίτι Μάνια μου και ο χρόνος για σερφ, εξαϋλώθηκε!)
    Εχω αφήσει ανοιχτή την εγγραφή σου στο κουνιστό μου πόσες μέρες τώρα (με σκοπό να γράψω μια καλημέρα-καλησπέρα βέβαια βρε αδερφέ!), αλλά πού ευκαιρία;!

    Στο μεταξύ όμως, έχει ξεμείνει ανοιχτό το ‘παράθυρο’ της εγγραφής σου στο κουνιστό μου, και δείχνω από ‘δω κι από ‘κει τις φοβερές φωτογραφίες σου!!
    Τι, στο έτερον ήμισυ! ‘Μα κοίτα κάτι καταπληκτικές φωτό, της Μάνιας είναι, στον Καναδά’ και να του λέω και το στόρυ.
    Τι, στην δουλειά! ‘Μα δες κάτι φοβερές φωτογραφίες, από μια φίλη στον Καναδά! Τι φθινόπωρο εκεί, ε;;’
    Ολος ο Πειραιάς παίζει να σας ζηλεύει τώρα!!

    Στέλνω πολλά φιλούδια, φθινοπωρινά κι από ‘δω 🙂
    Κι επίσης, τις πιο βαθιές κι αληθινές ευχές μου για την επέμβαση που προγραμματίζετε.. Να/θα πάνε ‘Ο-Λ-Α Κ-Α-Λ-Α!’

    :))

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Οσο το γράφεις κουνιστό δεν σε φοβάμαι … το βασικό δεν έχει εξαϋλωθεί !
      Λοιπον κοκκινομάλλα μου, καταλαβαίνεις θαρρώ πως γνώρισαν τόσοι πολλοί Πειραιώτες την κρυφή σου αγάπη που φτάνει η στιγμή να επισκεφτείς τον Καναδά. Δεν ξέρω πως θα τα καταφέρει ο νόμος του Μέρφι κλπ κλπ, εσύ μια φορά το έτερον το έχεις προετοιμάσει 🙂
      Αχ αυτή η λάμψη των ματιών σου αχ…
      Ξέρω εγώ… η αλήθεια είναι πως δεν έχουν άλλη επιλογή να μην πάνε Ολα μα Ολα Καλά 🙂
      Σφιχτή αγκαλιά !!!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε