Ο στόχος Δύο Σεπτεμβρίου :)

Θέλω να συγκεντρωθώ λίγο και να γράψω. Αν αρχίσω τις βόλτες στα μπλόγκς των φίλων μου θα περάσει η ώρα και δεν θα μπορέσω να σου φέρω όπως θέλω τα νέα.

Με τη μικρή μου Σέτα, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μετά το άνοιγμα των Σαββατιανών, τέλος Σεπτεμβρίου. Θα κρατήσουμε μια ώρα την εβδομάδα μαζί τον χειμώνα.

Με την κλειδόλεξη το τερμάτισα στο άγχος. Είναι εντυπωσιακό, τελείως άγνωστη αυτή η Μάνια που μεταμορφώνομαι σε κάθε κάλεσμα αυτής της εταιρείας για εργασία, δυσκολεύομαι να της δώσω όνομα. Πρώτα απ όλα είναι ικανή να βραχυκυκλώνει – μπλοκάρει τη Στελθ. Η μικρή ξανθιά θεά κρατιέται στη ζωή με τεχνητή αναπνοή μέχρι να καταφέρουμε να την ξυπνήσουμε από τον λήθαργο και όλες οι άλλες φίλες μου κρύβονται σε κρυψώνες άγνωστες, στον παλάτι του βυθού μου. Μένω μόνη αβοήθητη από κάθε στοιχείο του χαρακτήρα μου ή έτσι νομίζω. Μένει μόνο ο εγκέφαλος που καίγεται στην κυριολεξία, προσπαθώντας να ικανοποιήσει σε ανεξέλεγκτη ταχύτητα τη βασική εντολή «πρέπει.» Όλα αυτά είχαν μπει σε μερικό έλεγχο με την τελευταία ομάδα εργασίας, με την οποία μειναμε και 4 μήνες μέχρι Μάιο μαζί και μετά διακοπή

Τέλος Ιουλίου με κάλεσαν σε ένα πρότζεκτ 7 ημερών Τη δεύτερη μέρα της εργασίας μου ένιωσα το κεφάλι μου να τρέμει πέρα δώθε χωρίς να μπορώ να το σταματήσω. Καταλαβαίνεις πως ένιωσε το παλιό παλτό. Έτσι αναγκάστηκα να δηλώσω ασθένεια, και μετά να αποχωρήσω από αυτό το πρότζεκτ. Έχασα μιας εβδομάδος χρήματα…. Βίωσα την αποτυχία του εγκεφάλου μου να ξεπεράσει κάθε ανασφάλεια, αδυναμία χαρακτήρα, εγωισμού… παρέδωσα τα όπλα. Με τις λίγες δυνάμεις που μου επέμειναν προσπάθησα να μην παραιτηθώ τελείως από την εταιρεία, μια εταιρεία που αυτό την εποχή των αδειών και των σπουδαστών που έχουν επισκεφτεί τις πατρίδες τους, έχει πέσει στην ανάγκη μου… που να σου εξηγώ, δε θα καταλάβεις… Με κατάλαβε όμως το παλιό μου παλτό, με κατάλαβε και μία Ελληνίδα συνάδελφος που της έτυχε να είναι μόνιμη σε μια ομάδα, η οποία μου επιβεβαίωσε το μπάχαλο που επικρατεί, όποτε βρήκα τη μικρή σπίθα μέσα μου να μην παραιτηθώ. Βέβαια, αυτό είχε ως αποτέλεσμα λίγες εβδομάδες αργότερα να με φωνάξουν σε ένα άλλο πρότζεκτ ευτυχώς 4 ημερών… αυτή τη φορά άντεξα γιατί τουλάχιστον είχα κάποια εργαλεία που ήξερα και έναν αρχηγό που ξυπνούσαμε και κοιμόμασταν στον ίδιο τόπο…. Δεν ξέρω ακόμα τι θα αποφασίσω-αντέξω το χειμώνα. Τη χρειάζομαι αυτή τη δουλειά, όσο αντέξω…

Μη με κοιτάς, έφτασε η στιγμή να μιλήσουμε για το αγαπημένο μας θέμα. ΕΛΛΑΔΑ.

Βγάλαμε εισιτήρια, δύο εβδομάδες μαζί με το παλιό μου παλτό και μία μόνη μου στην πατρίδα, ότι προλάβουμε, με το πιο σημαντικό γεγονός ο γάμος του Ντορόν . Τρεις εβδομάδες Ελλάδα. Μέχρι να μπούμε στο αεροπλάνο έχουμε αρκετά κουτάκια που πρέπει να τσεκάρουμε, οριακό η παραλαβή του ανανεωμένου διαβατηρίου του παλιού μου παλτού. Το τελευταίο κομματάκι στο παζλ. Ένα παζλ με σκορπισμένα, από τον τυφώνα της πανδημίας, τα κομμάτια εδώ και εκεί. Οι ανανεώσεις στα ταξιδιωτικά μας έγγραφα φέτος ήταν ένα σταυρόλεξο για δυνατούς σε υπομονή, επιμονή και πείσμα λύτες. Το παλιό μου παλτό ήθελε να το λύσουμε μαζί, να εκπληρώσει την επιθυμία μας να φύγουμε μαζί, να φτάσουμε μαζί και να μου κάνει και δώρο μια εβδομάδα μόνη μου στην Ελλάδα. Πιστεύω πως το παλιό μου παλτό με αγαπά πιο πολύ απ όσο τ αγαπώ. Το πιστεύω βαθειά μέσα μου αυτό. Όπου νιώθω πως με ρουφά μια κινούμενη άμμος εκείνος έχει τη δύναμη να μας τραβά και τους δύο έξω… Ότι μα ότι του πω, όσο και αν τον τυραννώ αντέχει… Πιστεύει πως η σχέση μας είναι πάρα πολύ σπάνια, και χθες που τον ρώτησα πιο είναι το μυστικό αυτής της σπάνιας σχέσης μου είπε.. «το ότι δεν μιλάω» … Καταλαβαίνεις με έστειλε αδιάβαστη χαχαχαχαχα

Μουδιασμένοι και οι δύο γι αυτό το ταξίδι, υπήρξαν φορές που νιώσαμε πως δεν θέλουμε τελικά να το κάνουμε. Ακόμα και τώρα δεν έχουμε καταφέρει να νιώσουμε τη χαρά. Και αυτό γιατί έχουμε τα δύο Χ που σε κυνηγούν χρόνος, χρήμα. Το σύστημα κατάφερε να τα κάνει συνεταιράκια αυτά τα δύο για να κρύψουν το μεγάλο αγαθό, την Υγεία και να δημιουργήσουν ενοχές όταν σκορπάς κάτι που δεν είναι δικό σου. Τίποτε υλικό δεν είναι δικό μου όπως και τίποτε δεν ανήκει σε κανέναν, τίποτε δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου, μπορείς να αφήσεις μόνο κληρονομιές στην επόμενη γενιά. Δύσκολη συζήτηση αυτή, γιατί σκέφτομαι όσα η Ιστορία μου φόρτωσε στην εφηβεία, όσα κατάφερα να κουβαλήσω, όσα μου έσπασαν, όσα συναρμολόγησα λάθος, όσα δεν κατάφερα να άλλαξω… Τίποτε δεν ήταν ποτέ δικό μου από αυτά που κληρονόμησα, ακόμα και η Υγεία που τόσο πολύ προσπαθούν να κρύψουν και να κατασπαράξουν ο χρόνος και το χρήμα. Ναι, σε καταλαβαίνω, ξέφυγα πάλι και δεν με καταλαβαίνεις ή σε κουράζω. Ατέρμονη η σκέψη μου σε τέτοια μονοπάτια, και όσο πιο βαθειά η άγνοιά μου , τόσο πιο πολλά τα κατεστραμμένα και βουλιάζω … στη ματαιότητα των ενοχών.

Ας χαρούμε λοιπόν. Επιλογή είναι η χαρά και ας μην είναι η σωστή επιλογή, η πρέπουσα η… δεν ξέρω και εγώ τι άλλο που φωλιάζει και ταΐζει ότι τοξικό βρίσκει μέσα μου.

Ας οργανώσουμε μια μεγάλη χαρά που μέσα της θα έχει όσες περισσότερες μικρές χαρές χωράει.

Το ταξίδι στην Ελλάδα φέτος περιλαμβάνει.

  1. Γάμος της Ανιψιάς μου. Συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες πριν την τελετή.
  2. Να δούμε τα αδέλφια του παλιού μου παλτού, τη βαφτιστήρα μας.
  3. Να δούμε τη μοναδική στη ζωή θεία μας
  4. Να πάμε στους τάφους των γονιών μας
  5. Να δούμε τους φίλους μας
  6. Να δω τους φίλους μου, να δει τους φίλους του
  7. Να χαρούμε λίγο τη θάλασσα και τον καιρό της Ελλάδας.
  8. Να πάρουμε παλιά φωτογραφικά άλμπουμ από τις κούτες
  9. Να κάνουμε μια μπλογκοσυνάντηση. (συνδετικός κρίκος Γιάννης Πιτ )

Καληνύχτα Μορεάλη μου 🙂

13 σκέψεις σχετικά με το “Ο στόχος Δύο Σεπτεμβρίου :)

  1. Πολύ χαίρομαι Μάνια, που το ταξίδι στην Ελλάδα – αφού πέρασε από σαράντα κύματα – τελικά θα πραγματοποιηθεί. Απόλαυσε όσο μπορείς τους δικούς σου, κάνε τα μπάνια σου στις μαγευτικές μας θάλασσες και κυρίως, φόρτισε τις μπαταρίες για τον επερχόμενο χειμώνα.
    Καλά να περάσετε!!!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Μέχρι να πατήσω και τα δύο μου πόδια στο αεροδρόμιο της Αθήνας κρατώ μικρό καλάθι χαχαχαχα ΩΩΩΩ καιρό είχα να σε δω. Ελπίζω να πέρασες όμορφα στις διακοπές σας.
      Ναι το να φορτίσουμε μπαταρίες είναι πάρα πολύ σημαντικό αλλά ξέρεις μέχρι τώρα δεν έχουμε νιώσει πως πάμε διακοπές όταν ερχόμαστε στην Ελλάδα. Προσπαθούμε να συμπληρώσουμε κενά που αφήνει ο χρόνος απουσίας, είναι ανάγκη μεγάλη και αυτό, όμως δεν σε ξεκουράζει, σίγουρα όχι σωματικά και αχμμμ και μπορώ να πω πως φορτίζεσαι έντονα συναισθηματικά .
      ωωωω ναι καλά θα περάσουμε όμως !!!!
      σε Ευχαριστώωωωω Βασίλη μου να σαι καλά 🙂

      Μου αρέσει!

  2. Λέω σήμερα να γράψω τα δυο πιο σημαντικά γράμματα της αλφαβήτου, που σηματοδοτούν αρχή και τέλος! 🙂
    Ω! για το ζόρι που τράβηξες με την δουλειά που τελικά όλα καλά! 🙂
    Α! για το ταξίδι στην Ελλάδα και για τις 9 καθόλου μικρές χαρές που σίγουρα θα είναι τεράστιες! 🙂
    Ας βάλουμε και ένα 10 που είναι το φούξια μαγιό! 😉

    ΑΦιλάκια ανυπόμονα και στα δυο σας, και με μια τεράστια χαρά για την (επί τέλους) συνάντηση! ❤

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Χαμογελώ για την ευστροφία του σχολίου σου, πραγματικό μαγικό ξόρκι 🙂

      και 10 και 11 και 12 όσα χωρέσουν χαχαχαχαχαχ Αν και προσωπικά νομίζω πως στο 7 έχουμε πρόταση μήπως πάμε για λίγες μέρες σε χωριό με παραλία. χιχιχι να χαρεί και το φούξια μαγιουδάκι μου χαχαχα
      Πάντως, είναι αρκετές οι υποχρεώσεις και μας αγχώνουν… μικρά βήματα λοιπόν

      Να κοιτάς το κινητό σου το μέσετζερ εσύ κυρία μου χεχεχεχε

      Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Φιουυυυυυυ επιτέλους
    να τα όμορφα και τα καλά νέα! Το κοινό σας ταξίδι-όνειρο είναι πλέον «προ των πυλών»! Χαίρομαι παιδιά, χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό, γιατί νιώθω πώς το πλάθετε στο μυαλό σας, πώς το ζείτε, πώς το βιώνετε. Ειλικρινά το βλέπω όλο αυτό και πραγματικά σάς χαίρομαι, να το ξέρετε.
    Μάνια μου, καλώς να ορίσετε με το «Παλιό μου παλτό»! Και βέβαια, χαρά για μένα και τιμή να διοργανώσουμε τη συνάντησή μας, μετά από τόσα χρόνια. Έχω ακόμα τις προηγούμενες φωτογραφίες. Άντε με το καλό.
    Και με την …ψυχή στο στόμα! Λες και κάποιος το έχει ταμένο να μάς βασανίζει μέχρι την τελευταία στιγμή ρε παιδί μου.

    Στο θέμα της δουλειάς, επίσης καταλαβαίνω το άγχος και την πίεση. Πάλι καλά που εξελίχτηκαν έτσι τα πράγματα και τουλάχιστον άλλαξε λίγο η εργασιακή σχέση. Για να δούμε. Γιατί μόνο η κρίση άγχους μένει τώρα να δέσει το γλυκό.

    Άντε με το καλό παιδιά, να σάς δούμε. Θα συντονιστούμε. Ως τότε, προσοχή στο άγχος και στην ετοιμασία. Όλα θα πάνε καλά. Φιλιά πολλά κορίτσι μου.

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Αχ Γιάννη μου θα χρειαστώ τη βοήθεια σου στην οργάνωση, εκτός ότι το μπλογκς σου το διαβάζουν τακτικά, δεν ξέρω αν θα πάρω και το λαπ τοπ μαζί μου και γενικά οι αναρτήσεις θα είναι δύσκολες. Ελπίζω να καταφέρουμε να βρούμε μια ημερομηνία που θα βολεύει όλους, αλλά και εμένα γιατί θα γίνεται ένας ελαφρύς χαμός.

      Ωραία περάσαμε τότε. Νομίζω πως το ίδιο σημείο θα βολεύει αρκετούς. Είναι κεντρικό, αν και έχει λίγο περπάτημα. Ίσως υπάρχει κάτι πιο κοντά σε ηλεκτρικό σταθμό, Μοναστηράκι ή Θησείο. θα τα πούμε έχουμε χρόνο μέχρι… και για να σου πω και την αλήθεια αν δεν πατήσουμε τα πόδια στην Ελλάδα… ναι ναι ναι αυτό το ταξίδι έχει τα χαρακτηριστικά φαρσοκωμωδίας χαχαχαχα
      Σε ευχαριστώ Γιάννη μας να σαι καλά 🙂

      Αρέσει σε 1 άτομο

  4. Ένα-ένα τα βήματα, Μάνια μου. Ναι, οι αναποδιές και δυσκολίες έδειχναν αξεπέραστες όμως να που όλα έχουν δρομολογηθεί. Καταλαβαίνω το άγχος σας μέχρι τελευταίας στιγμής. Εδώ μια εκδρομή πας εδώ δίπλα και έχεις έγνοια, όχι ολάκερο υπερατλαντικό ταξίδι. Όχι άγχος. Θα το οργανώσουμε ήρεμα και χαλαρά. Ναι είναι καλή σκέψη αυτό που λες.
    Να προσέχετε. Φιλιά πολλά.

    Μου αρέσει!

  5. Απόλαυσέ το μωρέ και μην αγχώνεσαι (από τώρα) 😀
    Όλα καλά θα πάνε, και πολύ χαίρομαι που θα κάνετε αυτό το πολυπόθητο ταξιδάκι, Μάνια μου.
    Με το καλό να έρθετε στα πάτρια και ν’ αξιωθείτε να βάλετε ένα «τικ» σ’ όλη τη λίστα που έχεις ετοιμάσει ♥

    Μου αρέσει!

  6. Λοιπόν με τόσες ευχές να σας συνοδεύουν Μάνια μου και με τόση θετική ενέργεια που στέλνουμε από εδώ, σίγουρα όλα θα πάνε καλά , έστω και με δυσκολίες…έτσι θα χαρείτε ακόμα πιο πολύ που θα τα καταφέρετε τα δυο σας…
    Ξεχάστε ότι σας έχει δυσκολέψει, εργασιακά και άλλα, αυτά θα τα ξανασκεφτείς όταν με το καλό έχεις γυρίσει πίσω… τώρα κοιτάμε μπροστά, στον στόχο μας, μην ξεχνάς πως έχεις ένα παλιοπαλτό που σε σκεπάζει με την αγάπη του και την σιωπή του! αυτή είναι η δύναμη σου!!
    Ολόψυχα σας εύχομαι να περάσετε τις ομορφότερες διακοπές σας στην πατρίδα.
    Θα περιμένουμε ρεπορτάζ Μάνια μου😊 …την αγάπη μου 💚φιλιαααα!!

    Μου αρέσει!

    1. Η αλήθεια είναι πως έχω την υποψία πως έκαναν ότι μπορούσαν αλλά δεν είχαν καμιά ελπίδα να εμποδίσουν το ταξίδι … η θετική ενέργια σας είναι ανίκητη λεμεεεεεε

      Αυτό μπροσπαθώ να κάνω έτσι και αλλιώς τώρα έχω μπει στο πολύ αξεπέραστο αγχος που λέγεται βαλίτσες χαχαχαχαχαχαχαα
      Πόσο θα ήθελα να μπορούσαμε να έρθουμε Κρήτη να σε δούμε, και να φανταστείς έχω ένα φίλο μου στην Αθήνα που κατεβαίνει Κρήτη αλλα γμτ είναι τις ημέρες του Γαμου της Ανηψιάς μας.
      Πάρα πολλά ρεπορταζζζζ θα κάνω χαχαχαχαχα

      Ασχετο με κούφανε το παλιό μου παλτό όταν μου είπε πως δεν μιλά χαχαχαχαχααχα
      Σε ευχαριστώ Ρούλα μου για όλη τη θετική σου αύρα Ενώθηκαν τα τοξοτάκια μου φαίνεται, εσύ το παλιο παλτό και η Καννελάκη πσσσσσ !!!!!!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε