Στο πιλοτήριο των πρώτων μπιλοζιρίων :)

Πιλοτήριο 6 Νοεμβρίου 

Διάβαζα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σήμερα, σε ελληνική ηλεκτρονική εφημερίδα, για τις γυναίκες σε θέσεις εξουσίας. Διάφορα στατιστικά, απόψεις, διαβάζω το άρθρο και νιώθω τον εαυτό μου να μουρμουράει, είναι ανούσιο, τι άντρας τι γυναίκα στην εξουσία, μέχρι που φτάνω στην τελευταία παράγραφο του άρθρου.. Η καθηγήτρια Ίγκλι τονίζει πως υπάρχουν κοινωνιολογικές μελέτες που δείχνουν ότι, όταν οι γυναίκες καταλαμβάνουν ηγετικές θέσεις «δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στον δημόσιο τομέα, σε θέματα υγείας, εκπαίδευσης ή καταπολέμησης της φτώχειας». Αν υπάρχει λοιπόν διαφορά, αυτή η διαφορά εμένα μου αρέσει και μου αρέσει πολύ, γιατί ούτε στο ελάχιστο δεν εκλαμβάνω τον συναισθηματισμό μιας γυναίκας ως αδυναμία! Άσχετο από σήμερα και πάλι πετάω με οπτικές ίνες …διάφανες, κρυστάλλινες και γεμάτες νότες !

Πιλοτήριο 7 Νοεμβρίου

Έρχονται τα μπιλοζίρια και μαζί με αυτά ε που θα πάει θα χιονίσει κατά την Κυριακή … και άμα χιονίσει θα έρθει και πάλι ο διχασμός στο σπίτι!!! Εκείνος αγαπά το καλοκαίρι, εκείνη αγαπά τον Χειμώνα… θα αντέξει άλλο ένα χρόνο η σχέση τους; Άσπρο-μαύρο, πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες και σε τελική ανάλυση τα Χριστούγεννα είναι γιορτή του χειμώνα ή του καλοκαιριού; Τραβάω τη μαρμότα από το πόδι για να μην πέσει σε χειμερία νάρκη …μην σε πάρει ο ύπνος έχουμε εκπομπή!!!! 

Πιλοτήριο 8 Νοεμβρίου

Αχ και να μπορούσα να έκανα ένα δώρο στην αδελφή μου που γιορτάζει σήμερα. Να την κερνούσα δύο εισιτήρια, ένα για εκείνη και ένα για τον σύζυγό της. Μαζί και οι τέσσερις να χωνόμασταν στα άνετα καθίσματα του θεάτρου και να αφηνόμασταν σε ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο με την φωνή του Μάριου Φραγκούλη. Η μικρή μου αδελφή έχει την γιορτή της σήμερα, μένει μόνιμα στο Λονδίνο εδώ και λίγους μήνες. Στην τύχη λοιπόν θα διαλέξω δύο ακροατές από όσους λάβουν μέρους, η μικρή Μάνια θα φαντάζεται πως τα κάνει δώρο στην αδελφή της.  Αστο καλό πια αυτή η νοσταλγία … νόστος και άλγος Χρόνια πολλά αδελφούλα μου !

Πιλοτήριο 9 Νοεμβρίου

Ε καλά σήμερα, δεν έχω μυαλό για τίποτε άλλο εκτός από τη συναυλία του Μάριου. Η αλήθεια είναι πως έχω πααααρα πολύ καιρό να ταξιδέψω σε ένα αναπαυτικό κάθισμα θεάτρου και η ψυχή μου έχει αρχίσει να φτερουγίζει ακατάστατα για ένα τέτοιο ταξίδι. Πολλές φορές κάθομαι αναπαυτικά στην κόκκινη πολυθρόνα του σπιτιού κοιτάζω τις καιρικές συνθήκες, έτσι όπως μου τις εξομολογείται με παντομίμα η δεντρονεράιδα που μένει μόνιμα έξω από το παράθυρό μου και … ακούω το σταθμό μας. Ε καλά σήμερα δεν έχω μυαλό (λες και είμαι άνθρωπος που έχει μυαλό χαχα) ακατάστατη θα είναι και η εκπομπή … να δω πως θα συγχρονίσω το πέταγμα μου!!!!

Πιλοτήριο 10 Νοεμβρίου

Γύριζα χθες από ΤΗΝ συναυλία, οι πρώτες μωρονιφάδες, ασχημάτιστες σχεδόν, σε στίχους και μουσική ενός δυνατού αέρα, προσπαθούσαν να με ξελογιάσουν. Στην αρχή προσπάθησα να τις αιχμαλωτίσω στο κινητό μου, ήμουν όμως τόσο ήρεμη και χουχουλιασμένη από την Φωνή του Μάριου που τις άφησα ελεύθερες, φυσικά και θα ξανάρθουν, όπως και τα τραγούδια που πάνε και έρχονται … ααααα ναι έρχεται ένα κρύο Σαββατοκύριακο

Πιλοτήριο 13 Νοεμβρίου

Χθες βίωσα άδικα την προσβολή ενός θυμωμένου ανθρώπου και έβαλα τα κλάματα σαν μικρό παιδί. Ξεχάσαμε να κλαίμε, να ξεπλένουμε τη ματιά μας από το θυμό για να μπορεί να λάμπει η καλοσύνη. Ο άνθρωπος κλαίει όταν πονά, και γελά μέχρι δακρύων όταν χαίρεται. Συναισθηματική νοημοσύνη για να μην κυριεύσει ανεξέλεγκτα ο θυμός τη ζωή μας.

Πιλοτήριο 14 Νοεμβρίου

Αρκετές φορές ψάχνω τον εαυτό μου. Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους, αλλά τις περισσότερες φορές είναι διασκορπισμένος σε χίλια δυο σημεία. Έτσι, σχεδόν ποτέ δεν είμαι συγκεντρωμένη! Το περίεργο είναι πως νιώθω απίστευτα συγκροτημένο άτομο.. χαχαχακσδξφοαιεξφαλδκξφαδνοιςν

Πιλοτήριο 15 Νοεμβρίου

Νομίζω πως η Τετάρτη αν ήταν άνθρωπος θα ήταν πολύ «Ψαγμένη Μέρα». Παρ’ ότι η μετοχή είναι παθητική (ψαγμένη), η λέξη δηλώνει άτομο που έχει ψάξει, και όχι άτομο το οποίο έχουν ψάξει, αν και το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Προέρχεται από την ρηματική μορφή της φράσης «την έχει ψάξει» ή πιο απλά «το ‘χει ψάξει το ζήτημα». Η Τετάρτη λοιπόν δεν είναι ψωνάρα, είναι μια πολύ καλή εθελόντρια [που «βάζει πλάτη». Η σωστή «ψαγμένη μέρα» σκορπίζει απλόχερα την γνώση που με κόπο κατέκτησε και για τούτο έχει το σέβας και όχι τον φθόνο. Αν κάποια άλλη μέρα τολμήσει να ζηλέψει και ακόμη χειρότερα να βλάψει την Τέταρτη, το πιθανότερο είναι να φάει η μούρη της χώμα.

Πιλοτήριο 16 Νοεμβρίου

Το σίγουρο είναι, πως όταν χάνω την ανεκτικότητα μου, μεταμορφώνομαι σε ένα πολύ δυνατό τέρας. Όμως, όσο πιο συχνά μεταμορφώνομαι σε αυτό το τέρας, τόσο πιο πολύ εθίζομαι σε αυτή τη μορφή μου. Το περίεργο είναι, πως όσο πιο συχνά μεταμορφώνομαι σε τέρας, τόσο πιο αδύναμο γίνομαι. Είναι η ανεκτικότητα που μου δίνει την δύναμη τελικά. Άγγιξε με, είμαι τόσο ίδια μα και τόσο διαφορετική από σένα…


Πιλοτηρίο 17 Νοεμβρίου

…και νάτοι και φέτος οι τριγμοί μπουχαχα) στη σχέση μας. Εκείνος χαίρεται και παρακαλά να μην έρθει και εγώ θέλω θέλω θέλω θέλω να έρθει… Ο άλλος πάλι «δε λέει να έρθει» ή κάνει πως έρχεται αλλά ακόμη δεν έφερε το πιο όμορφο δώρο του, το χιόνι στη πόλη. Το χειρότερο δε είναι, πως εκείνος του αφιερώνει τραγούδια να μην έρθει και εγώ για να έρθει … Πάει θα τον τρελάνουμε το χειμώνα και φέτος. Πάντως να ξέρεις καλέ μου Χειμώνα, αν έρθεις με τα χιονάκια σου και τα μπιλοζίρια σου, εγώ θα λάμπω από την χαρά μου, σαν καλοκαίρι!!! Ξεφεύγω από ότι επίκαιρο και φύγαμε !!!!

10 σκέψεις σχετικά με το “Στο πιλοτήριο των πρώτων μπιλοζιρίων :)

 1. Μάνια μου κατ’ αρχην Χρόνια σου ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ…!!! όλες μου
  τις ευχές για τη γιορτή σου.

  Πάμε τώρα:

  Μάθαμε τι είναι τα ….Μπιλοζίρια…! και είστε και …διχασμένοι
  Καλοκαίρι-Χειμώνα χαχαχαχαχαχα. Δύο άκρα αντίθετα που θα ενωθούν
  όμως με την ομορφιά της φύσης.

  Καλώς να ορίσει το χιόνι….! καλοδεχούμενο.

  Χιόνι στην Πόλη….σαν παραμύθι μου ακούγεται.

  Φιλιά πολλά, όμορφο βράδυ.

  Μου αρέσει!

 2. Όσο αργούν τα μπιλοζίρια… τόσο καλύτερα!!!!!

  Την καλημέρα μου εκεί στη Μορεάλη σου!!!!

  Υ.Γ.: Η ανάλυση του για την Τετάρτη κάτι περισσότερο θέλει να
  πει…. αναμένω!!!! 🙂 🙂

  Μου αρέσει!

 3. Σε ευχαριστώ Γιάννη και εσύ να σαι καλά και πάντα
  χαρούμενος!!
  Τα μπιλοζίρια τα έμαθα εδώ ως λέξη χαχαχαχα Οι Ελληνες του
  εξωτερικού και η πανέμορφη τάση τους να φτιάχνουν αστείες λέξεις
  από αγγλικές.
  Ναι δεν του αρέσει ο Χειμώνας όπως και εμένα το καλοκαίρι.
  Ευτυχώς είμαστε άνθρωποι που χαίρομαστε τη φύση έτσι όπως μας
  έρχεται σε κάθε εποχή Πάντως για να λέω και την αλήθεια νομίζω πως
  οι περισσότεροι που δεν τους αρέσει ο χειμώνας και το χιόνι είναι
  οδηγοί αυτοκινήτων ή πρέπει να αλλάξουν δυο τρία μεσα μαζικής
  μεταφοράς για να φτάσουν το πρωί στις εργασίες τους. Το χιόνι μέσα
  στην πολύ είναι μαγικό πραγματικά πανέμορφο άλλα … όπως όλα τα
  μαγικά και πανέμορφα, κρύβει κινδύνους.
  Σε φιλώ Γιαννη μας

  Μου αρέσει!

 4. χαχαχαχα γαργάλω χαχαχαα Το βρίσκω τέλειο χαχαχαχα

  Εδώ κάτι χιόνισε αλλά είναι αχμμ φθινοπωρινό χιόνι Το Χειμωνιάτικο
  χιόνι έρχεται και μένει και οοοοολο το χειμώνα, σε μικρά ή μεγάλα
  βουνά μέσα και έξω από την πόλη. Λιώνει κατά την άνοιξη.

  Γαργάλω χαχαχαχα

  Να σαι καλά Αστρο 🙂

  Μου αρέσει!

 5. 🙂 Βασίλη μου να υποθέσω είσαι οδηγός ε? 🙂
  Άνθρωποι που βάζουν πλάτη, ξέρεις οι εθελοντές πολλές φορές
  έχουν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις όπως, «είσαι ψωνάρα γι αυτό το
  κάνεις επιζητάς την προβολή», ή το άλλο το ηγετικό «δεν μπορεί από
  κάπου τα παίρνεις για να ρίχνεις τόση δουλειά και καλά τζάμπα» !!
  Αυτά πιστεψέ με ορισμένες φορές είναι τόσο άδικα, που τσακίζουν και
  κουράζουν τον εθελοντή περισσότερο από την εργασία που
  προσφέρει.
  Αφιερωμένο σε όλους όσους επιμένουν να προσφέρουν με μόνη αμοιβή
  την ηθική ικανοποίηση.
  Σε φιλώ 🙂

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s